Haber 16

Arınç bedelli askerlik için kısa konuştu!

Bedelli askerlik, bugün Erdoğan’ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu’nda ele alındı. Masada yaş sınırlaması için 4 seçenek var. Peki bugün bir karar çıktı mı?

Arınç bedelli askerlik için kısa konuştu!
  • Gündem / Son Dakika
  • 15 Kasım 2011
  • Arınç bedelli askerlik için kısa konuştu! için yorumlar kapalı
  • 218 KEZ OKUNDU


Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek iki taslakta yaş sınırı için 25, 28, 30, 35 ve üzeri olmak üzere 4 farklı seçenek belirlendiği kulislerde dillendiriliyor. Diğer taraftan bedel tutarı için de 5 binden 25 bin Euro’ya kadar değişik seçeneklerin hazırlandığı, yaş gruplarına farklı bedeller uygulanması özellikle 40 yaş üzerine daha yüksel bedel getirilmesinin gündemde olduğu da yine kulislerde konuşuluyor.

TSK’nın 35 yaş, hükümetin ise 25 yaşta ısrar ettiği öne sürülüyor..

Hükümetin maddi durumu uygun olmayan yükümlüler için de seçenekler hazırladığı da ifade ediliyor. Bu kapsamda devlet kurumlarında çalışarak bedelin bu çalışma karşılığında taksitle ödenmesi seçeneğinin yer aldığı belirtiliyor. Bedelli askerlikten yaklaşık 2,5 milyar lira gelir elde edilecek. Geçmiş yıllardaki tecrübeler ışığında bedelliden yaklaşık 100 bin civarında kişinin yararlanmasını beklediklerini aktaran aynı yetkili, “Ücret konusunu da henüz netleştirmedik. Doların seviyesi de bunda etkili olacak. 10-15 bin dolar arasında bir rakam ya da 10 bin Euro gibi bir formül üzerinde hesaplamalarımızı yapıyoruz” dedi.


BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ’TAN AÇIKLAMA


Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında ”bedelli askerlik” konusunun gündeme gelmediğini belirterek, ”bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacağını, bunda temel göstergenin Türk Silahlı Kuvvetlerin asker ihtiyacı olduğunu” dile getirdi. Arınç, bu konudaki açıklamanın ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ