Haber 16

Arınç Gandi’yi bakın kime benzetti!

Arınç’ın hedefindeki isim ise yine Kılıçdaroğlu’ydu. Af tartışmasında CHP liderini bakın kime benzetti?

Arınç Gandi’yi bakın kime benzetti!
  • Politika / Son Dakika
  • 02 Eylül 2010
  • Arınç Gandi’yi bakın kime benzetti! için yorumlar kapalı
  • 302 KEZ OKUNDU

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu var. Arınç, CHP liderini bu kez de Süleyman Demirel’e benzetti.

‘GENEL AF’ ÖNERİSİNDE YAN ÇİZDİ

Kanal 24’te ”Gündem Özel” programına katılarak, soruları yanıtlayan Arınç’a göre muhalefetin dilinden düşürmediği ‘hükümet terör örgütüyle anlaştı’ iddiası çok çirkin.


Kılıçdaroğlu’nun genel af önerisinde geri adım atmasını gündeme getiren Arınç, polemiğin kaynağı olarak yine CHP liderini işaret etti:


”Şimdi o arada, Kemal Kılıçdaroğlu başka bir şey söylüyor, genel aftan bahsediyor. Şimdi siz, genel affı isteyen birisine karşı ve bunu birkaç defa söylemiş de geri almış birisine karşı duyarsız kalamıyorsunuz, bir soru da siz soruyorsunuz. Ama bu çok şeytani bir taktik. Yani yumuşak bir ifade bulamadım”


Arınç, genel af önerisinde yan çizmekle suçladığı CHP liderinin güvenilmez bir portre çizdiğini savundu ve Demirel benzetmesiyle rakibini vurdu:

KILIÇDAROĞLU DA ONDAN FARKLI DEĞİL

“Bunu bir kenara koyarak, genel affı tartışmanın veya terör örgütüyle bilmem ne yapıldı, bunların üzerine yoğunlaştığınız zaman, günü birlik yaşayan insanlarla muhatap oluyorsunuz. ‘Dün dündür, bugün bugündür’ diyen zihniyete ben eskiden bir tarif yapardım. ‘Sayın Demirel 24 saatlik düşünüyor’ derdim. Kemal Kılıçdaroğlu da ondan farklı değil. Bugün bir şey atıyor, yarın ondan vazgeçiyor. Yarın başka bir şey atıyor, siz ona cevap vermek zorunda kalıyorsunuz.”

ŞU KADAR BOYUYLA

Arınç’ın benzetmeleri ilk değil aslında. Hatırlanacağı üzere Arınç, 27 Nisan bildirisini ‘hükümetin işi’ diyen Kılıçdaroğlu için “Şu kadar boyuyla bir şeyler söylüyor. Her çıktığı yerde sadece slogan üretiyor” demişti. Yine Arınç geçtiğimiz günlerde ‘genel af’ önerisini ortaya atan CHP liderini taklit etmişti.

GANDİ TAKLİDİ

Arınç “Bizim memleketimizden bir selam usulü bulamadı. Gandi gibi ikiye bükülüyor zavallı! Onun da selamı bu” dedikten sonra iki elini birleştirip başını öne eğmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ