Haber 16

Askeri uçaklar da tahliyeye başlandı

Libya’daki Türk vatandaşlarının hava ve deniz yoluyla tahliyelerine devam ediliyor. İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nden kalkan C-130 ve C-160 tipi 4 askeri kargo uçağını iniş yaptı ve 434 vatandaşımız daha tahliye edilmiş oldu.

Askeri uçaklar da tahliyeye başlandı
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Şubat 2011
  • Askeri uçaklar da tahliyeye başlandı için yorumlar kapalı
  • 270 KEZ OKUNDU

Trablus’taki Türk vatandaşlarının tahliyesi amacıyla gönderilen 4 askeri ulaştırma uçağından 4’üncüsü, 110 yolcusuyla Dalaman Havalimanına indi.


Yolcuları Muğla Valisi Fatih Şahin, Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Hava Meydan Garnizon Komutanı Albay Ziya Özkütük, Dalaman Belediye Başkanı Sedat Yılmaz ve protokol üyeleri çiçeklerle karşıladı.


Yetkililer, Trablus’tan 4 askeri ulaştırma uçağı ile 434 yolcunun, Dalaman Havalimanına indiğini bildirdi.


Gelenler arasında sağlık problemi yaşayanlar, 112 görevlilerince seyyar hastaneye alınırken, gelenlere Kızılay tarafından kumanya, çorba ve çay servisi yapıldı.


Uçaktan inen yolculardan Bayram Güner, havaalanında 3 gün boyunca aç ve susuz beklediğini ifade ederek, ”3 gün havaalanında aç, susuz ve hapis kaldık. Yetkililerden yardım alamadık. Bulunduğum yerde aileler ve çocuklarda vardı. Hepimiz orada çok perişan olduk. Ama artık ülkemize döndüğümüz için mutluyum” dedi.


Yolculardan Murat Tormuş da Libya’da, havaalanında 3 gün mahsur kaldıklarını ve bir şişe suyu 60 kişi paylaştıklarını söyledi.


Bu arada, Dışişleri Bakanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Dalaman-Trablus arasında kurulan hava köprüsü ile 4’er uçaklık gruplar halinde, toplam 12 uçakla Türk vatandaşlarının tahliyesine devam edilmesinin planlandığını duyurdu.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ