Haber 16

Aslan’dan Sami Yen’e hüzünlü veda!

Beşiktaş neredeyse pozisyona girmeden derbi zaferine imza attı, kara bulutları dağıttı.. Zirveden iyice uzaklaşan G.Saray’da ise bir mucize olmadıktan sonra sezon erkenden kapandı..

Aslan’dan Sami Yen’e hüzünlü veda!
  • Son Dakika / Spor
  • 28 Kasım 2010
  • Aslan’dan Sami Yen’e hüzünlü veda! için yorumlar kapalı
  • 343 KEZ OKUNDU

Galatasaray Futbol Takımı, vedaya hazırlandığı Ali Sami Yen Stadı’nda son derbiyi Beşiktaş ile oynadı. Sezonun ikinci yarısındaki maçlarını, yapımı tamamlanmak üzere olan Türk Telekom Arena’da oynamayı planlayan sarı-kırmızılı ekip, Mecidiyeköy’deki son derbide ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.

”Cim Bom”, Türk Telekom Arena’da ilk derbiyi ise sezonun ikinci yarısında Fenerbahçe ile oynayacak.

Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı’nda ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile toplam 51, Fenerbahçe ile de 46 kez karşı karşıya geldi.

Taraftarlar eski açık tribünde iki dev pankart açtılar. Pankartların birinde, Galatasaray’ın Ali Sami Yen Stadı’nda elde ettiği bazı Avrupa kupası galibiyetlerin sonuçları yer alırken, diğerinde ise ”46 yılda tarih yazdık burada, şimdi sıra Türk Telekom Arena’da” yazısı bulundu.

-BARIŞ’IN YERİNE CANA, BAROS YEDEK SOYUNDU-
Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, sakatlığı düzelen Cana’yı ilk 11’de sahaya sürerken, Kayserispor maçının ilk 11’inde bulunan Barış’ı yedek soyundurdu.

Galatasaray’da Milan Baros 42 gün sonra sahalara dönerken, Hagi bu futbolcuya yedekler arasında şans tanıdı.

Galatasaray’da sakat olan Arda’nın yanı sıra Serdar Özkan, Serkan Kurtuluş, Mustafa Sarp ve Aydın kadroda yer almadılar.

-ALİ TURAN’IN İLK DERBİSİ-
Galatasaray’ın Kayserispor’dan bonservis bedeli ödemeden sezon öncesinde kadrosuna kattığı Ali Turan, sarı-kırmızılı formayla ilk derbisine çıktı.
Ali, kadroda olmaması nedeniyle Fenerbahçe’ye karşı oynamamıştı. Galatasaray’ın yeni transferi Pino ve Cana da ilk kez bir Beşiktaş derbisinde forma giydi.

Öte yandan bu sezon Galatasaray’da ilk 11’de oynamaya başlayan Ufuk da ilk kez bir derbi maçta oynadı.

-GUTI DÖNDÜ-
Beşiktaş’ta sarı kart cezası nedeniyle geçen haftaki Konyaspor karşılaşmasında forma giyemeyen Guti Hernandez, Galatasaray derbisinde takımdaki yerini aldı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Guti’ye orta alanda yer verirken savunmanın solunda ise İbrahim Üzülmez’in yerine İsmail Köybaşı’ya şans tanıdı.

Siyah-beyazlılarda, sakatlığı geçen Ersan savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman ile birlikte forma giyerken, kaleyi Cenk korudu.

Son oynanan Konyaspor maçının kadrosundan 2 değişiklik yapan Schuster, sakat olan Quaresma’nın yerine Guti’ye, İbrahim Üzülmez’in yerine de İsmail’e görev verdi.

Beşiktaş’ta yedek kulübesinde ise Hakan Arıkan, Michael Fink, Necip Uysal, İbrahim Üzülmez, Tomas Zapotocny, Erhan Güven ve Ali Kuçik yer aldı.

-FATİH YİNE KADRODA YOK-
Teknik Direktör Schuster, Galatasaray derbisinde sakatlığı olmamasına rağmen Fatih Tekke’yi yine kadroya almadı.

Sivasspor ile oynanan Spor Toto Süper Lig 10. hafta maçı sonrası soyunma odasında yaşanan tartışmadan sonra Fatih’i kadroya almayan Alman teknik adam, Galatasaray derbisinde de deneyimli futbolcuya 18 kişilik kadroda yer vermedi.

Beşiktaş’ta Fatih’in yanı sıra Yusuf, Rıdvan ile sakatlıkları bulunan Bobo, Ferrari, Quaresma, Ekrem, Nihat ve Onur da kadroya alınmadı.

-QUARESMA TAKIMLA GELDİ-
Beşiktaş’ta sakatlığı nedeniyle derbi maçın 18 kişilik kadrosuna alınmayan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma takımla birlikte Ali Sami Yen Stadı’na geldi.

Önemli karşılaşmada takım arkadaşlarını yalnız bırakmayan Quaresma, maç öncesinde futbolcularla birlikte sahaya çıktı. Soyunma odasında arkadaşlarına başarı dileyen Portekizli futbolcu karşılaşmayı protokol tribününde siyah-beyazlı yöneticilerin yanında izledi.

-İLK HEYECAN-
Beşiktaş’ta bazı futbolcular ilk kez siyah-beyazlı formayla Galatasaray derbisine çıktı.

Siyah-beyazlıların yeni transferleri Guti, Hilbert, Cenk, Ersan ve Aurelio ilk kez Beşiktaş formasıyla Galatasaray derbisinde görev aldılar.

-BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI-
Beşiktaşlı taraftarlar, Galatasaray derbisinde takımlarını yalnız bırakmadı.

Siyah-beyazlı taraftarlar, kendilerine ayrılan eski açık tribündeki yerlerinden takımlarını destekledi.

-1905 GSYİAD TEKNESİ TUR ATTI-
Dünya Offshore Şampiyonası’nda sezonu YKM Sport’un ardından ikinci olarak tamamlayan 1905 GSYİAD Teknesi ve pilotlar, maç öncesinde statta tur attılar.
Pilotlar Berna-Josef Muhlbauer ikilisi ikincilik kupasını daha sonra kulüp başkanı Adnan Polat’a düzenlenen törenle teslim etti.

-285 GAZETECİ GÖREV YAPTI-
Galatasaray ile Beşiktaş takımları arasında yapılan 2010’un son derbisini adeta bir medya ordusu izledi.

Ligde zirvenin uzağında oynanan derbide 285 gazeteci görev yaptı. Dev maç için saha içinde 85 foto muhabiri görev alırken, TSYD stattaki basın tribünün 200 kişilik kapasitesi nedeniyle bu bölüme yapılan yaklaşık 300 başvurudan 100’ünü geri çevirmek zorunda kaldı.

Bu arada, derbiyi altısı Rumen olmak üzere on yabancı gazeteci de takip etti.

-TARAFTARLAR BARİKATLARI AŞTI-
Karşılaşma öncesinde stat çevresinde bulunan bazı Galatasaraylı taraftarlar, barikatları üstleri aranmadan geçti.

Protokol Tribü’nün girişi yönünde oldukça kalabalıklaşan taraftarlar, güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen barikatları dağıtarak stat turnikelerine ulaştılar.

-TRİBÜNLER DOLDU-
Galatasaraylı taraftarlar karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, tribünler doldu.

Sarı-kırmızılı taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarını desteklediler.

Taraftarlar kapalı tribünde ise ”Hep oyunlar, senaryolar, sustuysak bir yere kadar. Aklınızdan çıkarmayın, Türkiye’dir Galatasaray” yazılı pankart astılar.

Taraftarlar, teknik direktör Hagi’yi saha ortasına kadar çağırıp alkışladılar.

-ZİRVENİN UZAĞINDA, BURUK DERBİ-
Galatasaray ile Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’deki derbiye zirvenin uzağında, buruk çıktı.

Süper Lig’de 13. hafta maçları sonunda 6. sıradaki Beşiktaş ile 10. sıradaki Galatasaray, yıllar sonra zirvenin uzağında lig derbisi oynadılar. Ezeli rakiplerin ikisi birden yıllar sonra derbi öncesi puan cetvelinde ilk 5 sıranın dışında mücadele etti.

Ali Sami Yen Stadı’ndaki son derbi öncesi oldukça kötü bir sezon geçiren ezeli rakiplerden Galatasaray maça 17 puanla 10, Beşiktaş ise 21 puanla 6. sırada çıktı.

-BAROS 42 GÜN SONRA YEŞİL SAHALARDA-
Galatasaray’ın Çek yıldızı Milan Baros, 42 gün sonra yeşil sahalara döndü. Baros, ikinci yarıda oyuna girmesine rağmen, golle buluşamadı.

-PENALTI ATIŞI SIRASINDA LAZER-
Galatasaraylı taraftarlar, maçın henüz başında kazanılan penaltı atışında Guti’yi rahatsız etmek amacıyla lazer ışığı kullandılar. Taraftarlar, İspanyol futbolcu tam penaltı atışı kullanacağı sırada yüzüne lazer ışığı tutarak etkilemeye çalıştılar. Ancak, Guti penaltı atışını gole çevirmeyi başardı.

Taraftarlar ayrıca, hakem Cüneyt Çakır’ın yüzüne de lazer ışığı tuttular.

-ALİ TURAN İLK DERBİSİNDE PENALTI YAPTIRDI-
Galatasaray’ın Kayserispor’dan bonservis bedeli ödemeden sezon öncesinde kadrosuna kattığı Ali Turan, sarı-kırmızılı formayla çıktığı ilk derbide penaltı yaptırdı.

Daha önce oynanan Fenerbahçe maçının kadrosunda yer almayan Ali, yaptırdığı penaltı sonrasında üzüntü yaşadı.

-HAGİ’DEN SERVET-CANA HAMLESİ-
Galatasaray Teknik Direktörü Hagi, maçın 65. dakikasında stoperlerden Servet’i oyundan alarak, Barış’ı oyuna soktu.

Hagi, maçta sarı kartı bulunan Cana’yı ise savunmaya çekti. Bu değişiklikten bir süre sonra Nobre, kafa vuruşuyla Beşiktaş’ı 2-0 öne geçirdi.

-GALATASARAY SAYISIZ GOL POZİSYONUNU HARCADI-
Ligde bundan önceki 3 maçta gol atamayan Galatasaray, Beşiktaş karşısında sayısız gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Sarı-kırmızılılar, baskılı oynadıkları maçta Pino, Sabri ve Kewell ile birçok pozisyondan yararlanamadı.

-TARAFTARLARDAN KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT-
Taraftarlar, maçın sonuna doğru futbolculara küfürlü tezahüratta bulundu.
Sarı-kırmızılı taraftarlar, futbolculara yönelik ”Formayı çıkarın gidin” diye bağırdılar.

Taraftarlar ayrıca Adnan Polat’ı ve yönetim kurulunu da istifaya davet ettiler. Taraftarların, ”Şerefiniz varsa istifa edin” tezahüratları dikkat çekti.

Taraftarlar, Galatasaray’ın Beşiktaş kalecisi Cenk’in hatasından bulduğu gol sonrasında dahi ”Yönetim istifa” diye tempo tuttular.

Galatasaraylı taraftarlar, maçtan sonra büyük kızgınlık yaşarken, bulundukları tribünlerin koltuklarını söktüler. Taraftarlar ayrıca ikinci yarının başında meşale yakarak, sahanın bir bölümünün sis altında kalmasına neden oldular.

-GALİBİYETİ TARAFTARLARIYLA KUTLADILAR-
Beşiktaşlı futbolcular, Galatasaray karşısında aldıkları derbi galibiyetinin sevincini taraftarlarıyla kutladı.

Siyah-beyazlı futbolcular, maçın ardından Beşiktaşlı taraftarların bulunduğu eski açık tribüne giderek kendilerine destek veren taraftarlarına teşekkür etti.

Taraftarlar maçın son dakikalarında hatalı bir gol yiyen kaleci Cenk’e de maç sonrası moral verip tribünlere çağırdı.

-GALATASARAY TARAFTARLARI DA ALKIŞLADI-
Maç sonunda Beşiktaşlı futbolcuları, kendi taraftarlarının yanı sıra Galatasaray taraftarları da alkışladı.

Beşiktaşlı futbolcular soyunma odasına giderken Galatasaraylı taraftarlar alkışlarla futbolcuları kutladı. Beşiktaşlı futbolcular da sarı-kırmızılı tribünlere alkışlarla karşılık verdi.

-DERBİ PENALTICISI GUTİ-
Beşiktaş’ın İspanyol futbolcusu Guti Hernandez, Fenerbahçe’den sonra Galatasaray derbisinde de penaltıdan gol attı.

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda 86. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çeviren ve 1-1 eşitliği sağlayan Guti, Galatasaray karşısında da 8. dakikadaki penaltı atışını filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.
Guti böylece geldiği ilk sezonda oynadığı 2 derbide de golle buluştu.

-5 PENALTININ 4’ÜNÜ GOLE ÇEVİRDİ-
Bu sezon toplam 5 penaltı atışı kullanan Guti, bunların 4’ünü gole çevirirken sadece 1’inden yararlanamadı.

Siyah-beyazlı formayla ilk penaltı golünü Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında atan Guti, Fenerbahçe, Gençlerbirliği ve Galatasaray karşılaşmalarında da takımına penaltıdan gol kazandırdı.

İspanyol futbolcu, sadece 1-1 berabere kaldıkları Kasımpaşa karşılaşmasında kullandığı penaltı atışını gole çeviremedi.

-SCHUSTER YERİNDE DURAMADI
Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, karşılaşma sırasında zaman zaman sinirlenerek yedek kulübesinden kalkıp tepki gösterdi.

Karşılaşmanın ilk yarısında Sabri’nin rakibine sert girdiği bir pozisyon sırasında yerinden kalkıp hakemden sarı kart göstermesini isteyen Alman teknik adam, ikinci yarıda da bir pozisyon sonrası 4. hakem Tolga Özkalfa ile tartıştı.

-VE MAÇ-

GALATASARAY: 1 – BEŞİKTAŞ: 2

Stat
Ali Sami Yen

Hakemler
Cüneyt Çakır xxx, Bahattin Duran xxx, Tarık Ongun xxx

Galatasaray
Ufuk xx, Ali Turan x (Dk. 46 Mehmet Batdal x), Neill xx, Servet xx (Dk. 65 Barış x), Hakan x, Ayhan x, Cana xx, Elano xx (Dk. 72 Baros x), Sabri xx, Kewell xx, Pino xx

Beşiktaş
Cenk xxx, Hilbert xxx, İbrahim Toraman xx, Ersan xx, İsmail xx, Tabata xx (Dk. 75 Necip x), Guti xxx (Dk. 90 2 Fink ?), Aurelio xx, Ernst xx, Holosko xx (Dk. 86 Ali x), Nobre xxx

Goller
Dk. 8 Guti (Penaltıdan), Dk. 79 Nobre (Beşiktaş), Dk. 90 1 Kewell (Galatasaray)

Sarı Kartlar
Dk. 25 Hilbert, Dk. 49 Nobre, Dk. 51 Holosko (Beşiktaş), Dk. 40 Sabri, Dk. 44 Cana, Dk. 72 Elano (Galatasaray)

::MAÇTAN DAKİKALAR::
Karşılaşmanın henüz ilk dakikalarında Ali Turan’ın hatası sonrası penaltıdan yediği golle yenik duruma düşen Galatasaray, Beşiktaş kalesine baskı kurmaya çalıştı. Savunmasını kalabalık tutan sarı-kırmızılı ekip, ileride Pino, Elano ve Sabri’nin hareketli oyunuyla pozisyonlar bulmasına karşın, kaleci Cenk’i geçemeyince ilk yarıda 1-0’lık skora boyun eğmek durumunda kaldı.

Galatasaray’ın baskı kurmaya çalıştığı ilk bölümde Holosko’nun çabasıyla kazanılan penaltı, Beşiktaş’ı hem skor, hem de psikolojik olarak karşılaşmaya üstün başlattı. İlk yarının kalan bölümünde Galatasaray kalesinde önemli bir varlık gösteremeyen Beşiktaş’ın, savunmasındaki kademe hataları ise Galatasaray’ın önemli gol fırsatları yakalamasına neden oldu. Özellikle Pino’nun karşı karşıya iki şutunu çıkaran kaleci Cenk, siyah-beyazlı takımda performansı en dikkati çeken isim oldu.

7. dakikada ceza sahası içinde Holosko, Ali Turan’ın müdahalesiyle yerde kalırken, hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ