Haber 16

Atalay, 35 kişinin ölümüyle ilgili bilgi verdi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Uludere’de terörist sanılarak öldürülen 35 kaçakçı için Meclis’e bilgi verdi. Atalay’ın açıklamalarında ilginç tespitler var..

  • Gündem / Son Dakika
  • 03 Ocak 2012
  • Atalay, 35 kişinin ölümüyle ilgili bilgi verdi için yorumlar kapalı
  • 206 KEZ OKUNDU

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis Genel Kurulu’nda Şırnak Uludere’de yaşanan ve 35 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin bilgiler verdi. Atalay, “Olayla ilgili tüm soru işaretleri aydınlığa kavuşturulacak. Adli ve idari soruşturmalar sürdürülmektedir.” dedi.


Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Atalay, Genelkurmay Başkanlığı’ndan aldığı bilgilere göre Uludere’de yaşanan olayın cereyanını anlattı. İnsansız hava araçlarından alınan bilgiler sonucu hedefin analizinin yapıldığını ve hedeflerin ateş altına alındığını kaydeden Atalay, “28 Aralık gecesi Irak sınırından 19.35’te iki defa aydınlatma fişeği atılmış. Ardından top ateşi yapılmış. Cevap gelmeyince uçak atışı yapılmış.” dedi.


Atalay, grubun terörist olarak değerlendirilmesinde etkili olan hususları da şöyle sıraladı: “Sinat-Haftanin bölgesi bölücü terör örgütünün kontrol altında bulundurduğu, yurtiçinde Cudi, Bestler Dereler bölgesine takviye veren, Şırnak karakollarına saldırı düzenlenmesi. Bölücü terör örgütü ile irtibatı olmayan, izin almayanların Sinat Haftanin bölgesine girmesi zor. Dağlıca, Aktütün, Gediktepe, Hantepe, Çukurca gibi saldırılarını Irak kuzeyindeki kalabalık gruplar toplayarak düzenlemesi.”


Teröriste parkasını veren, teröristleri sağ salim almak için saatlerce bekleyen askerin sivil halkı bilerek ateş altına alacağı iddiasının büyük bir haksızlık olacağını kaydeden Atalay, “Kast-ı mahsusa bulunduğu doğru değildir. Terörle mücadele kurulu başkanı olarak söylüyorum. Devletimiz bugünkü kadar kurumlar arası koordinasyonu hiçbir zaman sağlayamadı.” şeklinde konuştu.


KAYMAKAMI BAŞKA YERDEN GELEN MİLİTANLAR DÖVDÜ


Tahrikler neticesinde Kaymakama saldırıda o köylünün o halkın dahli olmadığını belirten Atalay, “Cizre’den başka yerden getirilen militanlar vardır. Biz onları teselliye ve taziyeye gittik. Kaymakamdan dolayı üzüntülerini ifade ettiler. Bu Meclis’ten bir vekil (Hasip Kaplan’ı kastederek) bakan gelmesin diyor. Devlet her yere gider. Biz gideriz onların gidemediği yerlere de gideriz. Haddini bilmeyen milletvekili bir daha söylemesin.” dedi.


HAFTAYA BÖLGEYE GİDECEĞİM


Gelecek hafta bölgeye birlikte gideceklerini söyleyen Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışmaların tamamlanmasını ben takip edeceğim. Tazminat konusunu çalışıyoruz. O aileler, evlatlar bizim. Yaraları sararken gerekli soruşturmayı devam ettireceğiz. Yitirilen evlatların tabutların üzerine örgüt bayrağı örttürenlerin, aldığı bizim acılarımıza karışmayın demeleri bizim vicdanımızı rahatlatmıştır. Biz konulara adaletle ve hukukla bakıyoruz. Şu an PKK unsurları için hiçbir yer güvenli alan değildir. Demokratikleşme adımlarımız da devam edecektir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ