Haber 16

Avrupa Şampiyonası’na veda

A Milliler Hiddink’in ilk maçtan tamamen farklı bir 11 çıkardığı karşılaşmadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı…

Avrupa Şampiyonası’na veda
  • Son Dakika / Spor
  • 16 Kasım 2011
  • Avrupa Şampiyonası’na veda için yorumlar kapalı
  • 282 KEZ OKUNDU

A Milliler Hiddink’in ilk maçtan tamamen farklı bir 11 çıkardığı karşılaşmadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı ve Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını kaybetti.


2012 Avrupa Şampiyonası Eleme Turu play off ikinci maçında A Milli Futbol Takımımız, deplasmanda Hırvatistan ile karşı karşıya geldi.


Zagreb’in 32 bin kişilik Maksimir Stadı’nda oynanan karşılaşma 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı ve Milli Takımımız 3-0 kaybettiği ilk maçın ardından Avrupa Şampiyonası’na gitme hakkını yitirdi.


İlk maçta gördükleri kartlardan dolayı cezalı, sakat ve ‘kesik’ yiyen isimlerin forma giymediği mücadelede A Milli Takımımız büyük bir değişimle çıktığı Zagreb deplasmanında gol bulamasa da 3-0’lık maçtan çok daha fazla mücadele ederek formanın hakkını verdi.


A Milli Takımımızın Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkını elde edememesinin ardından ise gözler başta Guus Hiddink ve Oğuz Çetin olmak üzere teknik kadroya çevrildi. Süreç neyi gösterecek bilinmez ancak bu şampiyonaya katılamamanın ülke futboluna ağır bir darbe vuracağı da yadsınamaz bir gerçek…


ÖMER TOPRAK 11’DE


A Milli futbol takımımız Hırvatistan karşısına ilk maçtaki 11’inden farklı bir 11’le mücadele etti.


Arda, Emre, Hakan Balta ve Sabri’nin cezalı olması nedeniyle kadroda yer almadığı mücadele Sinan Bolat, İsmail, Ömer Toprak, Serkan Balcı, Selçuk Şahin, Caner Erkin ve Kazım Kazım görev yaptı. İlk maçta forma giyen Egemen, Umut Bulut ve Selçuk İnan gibi isimler ise ilk 11’deki yerini korudu.


Bayer Leverkusen’de forma giyen Ömer Toprak ise ilk kez Milli forma ile resmi bir maça çıkma başarısını gösterdi.


O POZİSYON GOL OLSA…


İlk karşılaşmayı 3-0 kaybetmenin verdiği dezavantajla maça başlayan Ay-yıldızlı ekibimiz oyuna hızlı başlayarak Hırvatların ilk maçta yaptığı şekilde çabul gol bulmayı denedi. İleriye atılan ilk iki topun sonuçsuz kalmasının ardından gelişen atak golle sonuçlansa belki de her şey çok daha farklı olacaktı…


5. dakikada Millilerimiz gole çok yaklaştı ancak direk izin vermedi. Selçuk İnan’ın ceza sahası dışından içeriye gönderdiği orta şut karışımı vuruş direkten oyun alanına döndü. Dönen topu sağ çaprazdan gelen Kazım tamamlamak istedi. Ancak kaleci Pletikosa üzerine gelen topu çelerek gole izin vermedi.


ARIYORUZ, BULAMIYORUZ


Bu önemli pozisyonun ardından ataklarını sürdüren Millilerimiz ilk maçta olduğu gibi topla oynama oranını yüksek tutarak pozisyon aramaya devam etti.


Maçın ilerleyen dakikalarında oyuna dengeyi getiren Hırvatistan takımı, duran toplarla kalemizde gol ararken savunmada Ömer Toprak’ın ilk kez Milli forma ile sahaya çıkmasına rağmen başarılı bir oyun sergilemesi dikkatlerden kaçmadı.


36. dakikada ise Ay-yıldızlı takımımımız erken bir oyuncu değişikliğine gitti. Arda’nın yokluğunda sol kanatta maça başlayan Caner Erkin, ilk yarının son 10 dakikasında yerini Gökhan Töre’ye bıraktı.


SAVUNMA POZİSYON VERMEDİ


İkinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan başlayan Ay-yıldızlı takımımız dirençli oyununu sürdürerek kalesinde neredeyse pozisyon vermedi. Ömer Toprak ve Egemen’in sert savunması Hırvatistan forvetlerine gol şansı vermezken orta sahadaki olumlu futbolumuza rağmen gol yollarındaki eksikliğimiz yine gözler önüne serildi.


İlerleyen dakikalarda Millilerimiz gol ararken hızlı hücumlarla kalesinde verdiği en ciddi pozisyonları da kaleci Sinan Bolat önledi. 67. dakikada Rakitic’in savunmaya çarpan şutunu Bolat, direk dibinden çıkarırken 77. dakikada yine Rakitic’in karşı karşıya pozisyonunda genç kaleci refleksini konuşturdu.


Kalan dakikalarda Halil Altıntop’un gol umudu olarak oyuna girmesi de sonucu değiştirmeyince A Milli Futbol Takımımız sahadan 0-0’lık eşitlikle ayrıldı ve Avrupa Şampiyonası’na gitme hakkını kaybetti.


MAÇTAN DAKİKALAR



2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turunda Hırvatistan ile Türkiye arasında oynanan rövanş maçının ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.5. dakikaka gelişen Türkiye atağında Selçuk İnan’ın savunmanın arkasına gönderdiği topa kimse dokunmayınca top direğe çarparak tekrar oyun alanına döndü. Kazım’ın vuruşunda kaleci Pletikosa gole izin vermedi.


15. dakikada Hırvatistan’da Srna’nın sağ taraftan kullandığı korner vuruşunda Simuniç’in kafayla dokunduğu top az farkla auta gitti.


21. dakikada Srna’nın sağ taraftan ceza alanına ortaladığı topa Oliç kafayla vurdu. Meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.


27. dakikada gelişen Hırvatistan atağında Pakitiç ile verkaç yaptıktan sonra kendi topuyla sol çizgiye kadar inen Modriç’in yerden set şutunda kaleci Sinan gole izin vermedi.


35. dakikada hızlı gelişen Hırvatistan atağında Oliç’in ceza alanına gönderdiği pasta Mandzukiç, topu önce düzeltti ve ardından kötü bir vuruş yapınca meşin yuvarlak yandan auta gitti.


42. dakikada Oliç’in ceza alanı içinden dışarıya doğru çıkardığı topa Srna’nın yerden sert şutunda top kale direğinin yanından auta çıktı.


Maçın ilk yarısı golsüz berabere bitti.


İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR


2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri play-off turunda Hırvatistan ile Türkiye arasında oynanan rövanş karşılaşması golsüz berabere tamamlandı.


Bu sonuçla ilk maçı 3-0 kazanan Hırvatistan, finallere katılmaya hak kazandı.63. dakikada gelişen Türkiye atağında savunmanın arkasına derinlemesine gönderilen topu Kazım takip ederken, kaleci Pletikosa ceza sahası dışına kadar çıkarak topu uzaklaştırdı.


64. dakikada Pranjiç’in sol taraftan kaleye doğru gönderdiği top savunmaya çarparak kornere gitti.


65. dakikada gelişen Türkiye atağında Hamit’in uzaktan sart vuruşunda top direğinin dibinden auta çıktı.


67. dakikada Hırvatistan’ın bulduğu pozisyonda Rakitiç’in yerden sert vuruşunda kaleci Sinan, yerden gelen topu uzanarak kornere çeldi.


77. dakikada hızlı gelişen Hırvatistan atağında Mandzukeç ile paslaşan Rakitiç, ceza alanında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Rakitiç’in açısını kapatan kaleci Sinan topa son anda dokunarak kornere gönderdi.


83. dakikada Rakitiç’in vuruşunda savunmaya da çarpan top az farkla üstten auta gitti.


Maç golsüz berabere tamamlandı.


Hırvatistan: 0 – Türkiye: 0


Stat: Maksimir


Hakemler: Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia xx, Bertino Cunha Miranda xx, Ricardo Jorge Ferraira Santos xx (Portekiz)


Hırvatistan: Pletikosa xx, Vida xx, Schildenfeld xx, Simuniç xx, Pranjiç xx, Srna xx, Modriç xx, Vukojeviç xx (Dk. 88 Da Silva ?), Rakitiç xx, Oliç xx (Dk. 62 Perisiç x), Mandzukiç xx (Dk. 78. Jelaviç x)


Türkiye: Sinan xx, Serkan x, Egemen xx, Ömer x, İsmail x, Hamit Altıntop xx, Selçuk Şahin x, Selçuk İnan x, Caner x (Dk. 36 Gökhan Töre x), Umut x (Dk. 71 Halil x ), Kazım xx


Sarı Kartlar: Dk. 5 Caner, Dk. 23 Serkan, Dk. 45 1 Egemen, Dk. 59 Hamit, Dk. 81 Selçuk İnan (Türkiye), Dk. 15 Vida, Dk. 45 1 Mandzukiç (Hırvatistan)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ