Haber 16

Bahçeli Ergenekon mahkemesine çağrıldı!

İkinci Ergenekon davasının tutuklu sanığı Yıldırım, savcıları örgütçü ilan ederken Bahçeli’yi de mahkemeye davet etti.

Bahçeli Ergenekon mahkemesine çağrıldı!
  • Politika / Son Dakika
  • 08 Nisan 2010
  • Bahçeli Ergenekon mahkemesine çağrıldı! için yorumlar kapalı
  • 331 KEZ OKUNDU


İkinci ”Ergenekon” davasının görülmesine yarın devam edilecek. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasına devam eden tutuklu sanık Hasan Ataman Yıldırım, diğer sanıklar İlyas Çınar ve Hüseyin Vural Vural ile birlikte ”örgüt içi istihbarat ve örgüt üyelerinin motivasyonunun sürdürülmesi faaliyetlerini yürüttüğü” iddialarına vurgu yaptı.

Pozitif düşünen bir insan olduğunu belirten Yıldırım, ”Bunu motivasyon için uygun görmüşler. Ben örgütün motivasyoncusu olmuşum. Bana böyle bir görev verdikleri için savcılara, polise teşekkür ederim. Ergenekon suçlularının burada motivasyona ihtiyacı var. ‘Buradakilere moral ver’ diye beni tutukladılar. O halde beni tutuklayanlar hakkında örgüte yardım ve yataklıktan dava açılmasını istiyorum” diye konuştu.

BAHÇELİ’YE İLGİNÇ ÇAĞRI


Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek, parti olarak duruşmaya gelmelerini, ”Ne oluyor, bitiyor?” diye davayı yakından izlemelerini istedi.

“TOLON’U DAVET ETTİK”


Kurucusu olduğu Çağdaş Türkiye Partisindeki bazı arkadaşlarının emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile görüşmeyi çok istediğini, kendisinin de Tolon’u arayarak görüşme isteğini ilettiğini anlatan Yıldırım, kabul etmesi üzerine Tolon’un yanına giderek partiyi anlattığını kaydetti.

Yıldırım, Hurşit Tolon’a partiye gelmesi konusunda çok rica ettiğini belirterek, siyasetle ilgilenmediğini söyleyen Tolon’un teklifini kabul etmediğini anlattı.

Hasan Ataman Yıldırım’ın savunmasına ara veren Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, duruşmayı yarın saat 09.00’a erteledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ