Haber 16

Bahçeli’den kavga uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatlara gönderdiği genelgede, partililere ‘çatışmanın ve kavganın tarafı olmayın’ çağrısı yaptı.

Bahçeli’den kavga uyarısı
  • Politika / Son Dakika
  • 13 Kasım 2010
  • Bahçeli’den kavga uyarısı için yorumlar kapalı
  • 266 KEZ OKUNDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatlara gönderdiği genelgede, partililere ‘çatışmanın ve kavganın tarafı olmayın’ çağrısı yaptı. Milliyetçi-ülkücülere yönelik tahrik ve saldırıların artacağını kavga ve kargaşa ortamının doğması için yeni tezgahların kurulduğunu kaydeden Bahçeli, “Her ne sebeple olursa olsun, hiçbir milliyetçi-ülkücü dava arkadaşım gerilimin ve çatışmanın tarafı olmayacak, kardeş kanının akmasını isteyen mihrakların oyunlarına gelmeyeceklerdir.” dedi.

Genelgede ‘demokratik açılımı’ eleştiren Bahçeli, Dumlupınar Üniversitesi’nde ve Hasan Şimşek isimli öğrencinin öldüğü olayın dağdaki eşkıyanın üniversitedeki uzantısı olarak değerlendirdi. Önümüzdeki sürecin çok tehlikeli ve kritik gelişmelere gebe olduğunu savunan Bahçeli, bu nedenle bütün teşkilat yöneticilerine ve partililere 6 maddelik uyarı yaptı.

Genelgede yer alan uyarıların ilk sırasında Bahçeli, Türkiye’nin her yöresinde, vatandaşlara ulaşılarak MHP’nin düşüncelerinin berrak bir şekilde aktarılması güç birliği yapmak için milli çağrının tekrarlanmasını istedi.

Milliyetçi ve ülkücülerin bir araya gelmesini isteyen Bahçeli, AK Parti’ye ders verilmesinin tarihi bir vazife haline geldiğini savundu. Gelişmelerin toplumsal gerilim ve kaos emarelerinin yoğunlaştığına işaret ettiğini ileri süren Bahçeli, “En son Taksim’deki canlı bomba rezaleti, terörün şehir merkezlerini hedefine aldığına işaret etmektedir. Sokakların, caddelerin, iş ve alışveriş merkezlerinin, meydanların, üniversitelerin bölücü terör örgütü eylemlerinin yoğunlaşacağı yeni alanlar olacağı anlaşılmaktadır.” dedi.

Özellikle milliyetçi-ülkücülere yönelik tahrik ve saldırıların artacağı, kavga ve kargaşa ortamının doğması için yeni tezgahların yapılacağını vurgulayan Bahçeli, “Her ne sebeple olursa olsun, hiçbir milliyetçi-Ülkücü dava arkadaşım gerilimin ve çatışmanın tarafı olmayacak, kardeş kanının akmasını isteyen mihrakların oyunlarına gelmeyeceklerdir. Karşılıklı tartışma, atışma ve kaba kuvveti teşvik edecek her türlü ortamdan mutlaka uzak durulacak, provokasyonlara gelinmeyecek, güvenlik görevlilerinin harekete geçmesi sabırla beklenecek ve teşvik edilecektir.” değerlendirmesi yaptı.

SEÇİMLERE GÜÇLÜ HAZIRLANIYORUZ

AK Parti’nin MHP üzerinde yeni oyun ve siyasi faaliyet içinde olacağının belli olduğunu iddia eden Bahçeli, baraj konusunun ısıtılıp tekrar gündeme taşınmasının manidar oluğunu belirtti. MHP’nin 2011 yılında yapılacak seçimlere çok iddialı bir şekilde hazırlandığını kaydeden Bahçeli,hedefin tek başına iktidara ulaşmak olduğunu ifade etti.

Bahçeli, genelgeyi bayram mesajıyla bitirdi: “Gelecek yıl yapılacak olan seçimler milletimizin kaderini belirleyecek ve bekamıza yönelen tehditlere milli bir cevap olacaktır. Partimizin, geciken tek başına iktidar amacına ulaşması için, muhterem dava arkadaşlarımın verecekleri desteğin, yapacakları çalışmaların başarıya ulaşmasını diliyor, hepsinin mübarek Kurban Bayramı’nı şimdiden kutluyorum.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ