Haber 16

Bahçeli:’Krizin sebebi hükümet’!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ı TEKEL işçisine söylediği sözlerle vurdu.

Bahçeli:’Krizin sebebi hükümet’!
  • Politika / Son Dakika
  • 08 Aralık 2009
  • Bahçeli:’Krizin sebebi hükümet’! için yorumlar kapalı
  • 343 KEZ OKUNDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Gündemin sıcak konularıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Partimiz geride kalan günlerde Erdoğan’a cevabı beklenen soruları sormuştur. Şehit annelerinin gözyaşlarını terör örgütüne teslim olarak nasıl dindireceklerini, PKK ile müzakere yaparak barışı nasıl gerçekleştireceklerini MHP öğrenmek istemiştir. AK Parti, sorularımıza yanıt vermemiştir.

TERÖRİSTLER KAPI KAPI DOLAŞIYOR

Teröristler şimdi barış elçisi gibi kapı kapı dolaşarak PKK propagandası yapmaktadır. Hükümet bu görüntülere sessiz kalmaktadır. AKP politikaları sonucunda başlatılan süreçte Habur girişli PKK kuryelerinin meydan meydan gezdirildiği, PKK uzantılarının başlattığı şiddet eylemlerinin tam 10 gündür sürdürüldüğü, eli kolu hükümet tarafından bağlanmış emniyem mensuplarının sahipsizce bu mihraklarla karşı karşıya geldiği, Başbakan Erdoğan’ın olan biteni oturduğu yerden acziyet içinde izlediği bir teslimiyet dönemi başlamıştır. Başbakan günlerdir devam eden bu rezalet karşısında sinmiştir ve ortalarda görünmemektredir. Şu talihsizliğe bakın kİ açılıma Emniyet teşkilatımız da alet edilmiştir. 12 kötü adamla toplantı yapmaktan çekinmediler. Ve çok şükür ki önceki gün Gazi Mahallesi olaylarına müdahale eden polisler açılım sürecine en iyi cevabı vermiştir. İktidarın baskısına rağmen sloganlar atmışlardır. Teşkilatlarının başındaki bakana hak ettiği cevabı vermişlerdir. Emniyet teşkilatını bu yüzden kutluyorum, hepsiyle iftaar ediyorum.

BAŞBAKANIN FOYASI ORTAYA ÇIKTI

İyi şeyler olacak denilerek aylardır söylenenlerden sonra geldiğimiz noktada iyi şeyler olmadığı görülmüştür. Milli birlik denilen sözde projeden ayrışma doğmuştur. Daha dün olduğu gibi şehitler gelmiştir. Başbakan’ın ve işbirlikçilerinin son olaylar sonrası foyası ortaya çıkmıştır.

İddia edildiği gibi barış ve huzurla hiçbir şekilde alakası olmayan bir süreçtir bu süreç Başbakan Erdoğan’ın Türkiye’yi bölme amacıyla İmralı, Barzani ve içerideki işbirlikçileriyle çıktığı yol açığa çıkmıştır. Barış ve kardeşlik projesi gibi sahtre etiketler bu gerçeği saklayamamıştır. Sokaklara inmiş ihanetin sorumlusu AKP zihniyeti ve Başbakan Erdoğan’dır. PKK’nın yıllrdır gerçekleştiremediğni AKP zihniyeti gerçekleştirmiştir. Türk milleti bu gelişmelerden son derce huzursuz ve tedirgindir. Başbakan’ın Türkiye’yi ateşe attığının farkında olmaması son derece üzücüdür. Türkiye’yi çok tehlikeli sonuçlar doğuracak bir toplumsal gerginliğe ve çatışma ortamına sürüklemeye kararlı olduğu görülmektedir. “

ABD’NİN TALEBİ ENDİŞE VERİCİ

ABD’nin Türkiye’nin Afganistan’a ilave asker göndermesi talepleri Türk-Amerikan ilişkileri gündeminde bir süredir yer alan endişe verici bir durumdur.

Milli eğitim sisteminin yapısal bozuklukları kronik bir bozluk haline gelmiştir. AKP’nin bu konuda gerekli siyasi irade ve kararlılığı gösterememiş ve bu yönde somut adımlar atmamıştır. Bu konuda samimi olmayan AKP bunları ucuz bir istismar alanı olarak görmüş Türk Milleti’ni oyalamış ve aldatmıştır.

HÜKÜMETE KATSAYI ÇAĞRISI

Danıştay kararı sonrası katsayısı uygulanacak esaslar bakımından hukuki boşluklar doğmuştur. YÖK’ün acil olarak tasarrufta bulunması ve belirlemesi en acil durumdur. Meclis çatısı altında yasal düzenleme bulunuyorsa AKP hükümetinin harekete geçmesi gerekmektedir. Bu konuda geniş zeminde mutabakat aramaya ihtiyaç duyuluyorsa MHP bu konuda katkıya hazırdır.

EKONOMİK KRİZİN SEBEBİ HÜKÜMET

AKP iktidarı ekonomideki hiçbir meseleye köklü bir çözüm bulamamıştır. Ekonomik krizi yanlış okuyan tedbir ve ön anlamda yanlış politika izleyen iktidar ekonomik odaklı problemlerinin daha da büyümesine yol açmıştır. Türkiye’nin içinde kıvrandığı ve milletimizi derinden etkileyen krizin sebebi AKP politikasının sonucudur.

Siyasetten iflas etmiş Başbakan Erdoğan’ın mutlu ve umutlu olması için sınır ötesine bakmasının bir faydası olmadığını söylemek isterim. Bugün ülke olarak en büyük talihsizliğimiz uluslararası kuruluşların raporlarıyla Türkiye’nin iyiye gittiğini düşünecek kadar basiretini yitirmiş Erdoğan ülkemizi tam bir çıkmazın içine sokmuş ve geleceğimizi ateşe atmıştır.

ERDOĞAN MİLLETE YABANCILAŞTI

Bir yönetici için en büyük gerileyiş yönetim sorununu üstlendiği çalışanlarla olan diyaloğunu kaybetmesidir. Meşruiyetini yabancılarda arayan bir Başbakan’ın halkın isteklerini dikkate almaması elbette ki kendisinden beklenen bir davranıştır. Erdoğan milletine yabancılaşmıştır. Meselelerin üstesinden gelemeyeciğini anlayınca hakaret etmekten bir rahatsızlık duymamaktadır.

Bu rahatsızlık Başbakanı demokratik üsluptan hızla uzaklaştırmıştır. Memurların 1 günlük iş bırakmasının arkasından Başbakanın açıklamaları bunun tipik bir göstergesidir. Yapılan eylemi azmedemeyen Başbakan Erdoğan, görevden uzaklaştırma yoluyla onları sindirmeye çalışmıştır.

YAN GELİP YATAN BAŞBAKAN

En temel haklarını aramaktan başka bir amacı olmadığı anlaşılan TEKEL işçisine onları yatarak para kazanmakla suçlaması Başbakan Erdoğan’ın siyasi terbiyesini ortaya koymuştur. Bu sözleri onun haddini bilmezliğinin örneği olmuştur. İşçi ve memur kardeşlerimize reva görünen davranışını şiddetle kınıyoruz.

ERDOĞAN HESAP VERECEK

Bu ülkede hiçbir işçi kardeşim yan gelip para kazanacak kadar hayadan uzak ve sorumsuz değildir. İşçi kardeşlerimizin bu şekilde suçlanmasını aziz milletimiz elbette değerlendirecektir. Biz buradan TEKEL işçisi kardeşlerimizin duygularını paylaşıyorum. Kendisi yan gelip yattıkça işçimizi ve askerimizi aynı şekilde gören Başbakan inşallah sandıkta alacağı dersle irkilecek ve mahkemede hesap vermek için ayağa kalkacaktır. 

SERVETİNİZE SERVET KATTINIZ 

Buradan Erdoğan’a söylemek isterim ki, yattığınız yerden servetinizin üzerine servet kattınız. Yattığınız yerden köşeyi döndünüz. Siz yattınız aziz milletimiz çalıştı. Siz keyif yaptınız esnaf, işçi, memur çalıştı. Başbakan Erdoğan yattığı yerden ülke yöneten birisi olarak tarihe geçmiştir. Milliyetçi hareket bedeli kanla ödenerek kurulan Cumhuriyetimizin, onun işçisinin ve müesseselerinin haklarını korumaya her zaman ve her ortamda korumaya azim ve kararlıdır.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ