Haber 16

Bahçeli’nin 4 önerisi kabul edilecek mi?

İstendiği takdirde Meclis’in bugünkü karanlık tablodan çıkışın tek adresi haline getirilebileceğini söyleyen…

Bahçeli’nin 4 önerisi kabul edilecek mi?
  • Politika / Son Dakika
  • 05 Temmuz 2011
  • Bahçeli’nin 4 önerisi kabul edilecek mi? için yorumlar kapalı
  • 353 KEZ OKUNDU

İstendiği takdirde Meclis’in bugünkü karanlık tablodan çıkışın tek adresi haline getirilebileceğini söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “tükürdüklerini yalayacaklar” sözüne tepki gösterdi ve bu ifadenin bir Başbakan’a kesinlikle yakışmadığını söyledi.


Ortaya çıkan emarelerin Başbakan’ın krizi istismar edeceğini gösterdiğini ifade eden Bahçeli, boykot krizinin çözülmesi için 4 maddelik öneri sundu.


Bahçeli şunları söyledi:


“-Millet iradesinin heba edilmemesi ve milletimizin çekişmelerle oyalanmaması için yemin ve boykot krizinin tarafları bu eylemlerine bir an önce son vermeli ve Meclis’teki yerlerini almalıdırlar.


-Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan bütün siyasi partilerden seçilecek temsilciler bir araya gelmeli, ahlaki ve tutarlılık gereğince tutuklu bulunan milletvekillerinin haklarını savunacak bir Meclis bildirisi için temel zemin oluşturmalıdırlar.


-Yürürlükteki yasal hükümler, tutuklu bulunan milletvekillerinin salıverilmesine engel değildir. Tutuklu milletvekillerinin önüne, Anayasanın 14. ve 83. maddelerini mani bir hal olarak çıkarmak zorlama ve yanlı bir tutum olacaktır. Yalnızca kanun ve anayasa hükümlerinin objektif kriterler çerçevesinde uygulanması ve iktidarın bu konuda ön ayak olması meseleyi kökünden çözecektir.


-Bunlara rağmen de bir çözüm ortaya çıkmıyorsa, Anayasanın 76. maddesine, tutukluyken seçilen milletvekillerinin durumlarını daha da netleştirecek ve serbest kalmalarını sağlayacak bir ifade ilave edilerek içinde bulunulan krizin ortadan kaldırılması mümkün olabilecektir.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ