Haber 16

Bakanlık bu hatayı nasıl yaptı?

Sanal suçların giderek arttığı bir dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı şok etkisi yaratacak bir belge yayınladı. Çünkü bu belgeyle birlikte 2000 kişinin bilgilerine açıkça ulaşmak mümkün.

Bakanlık bu hatayı nasıl yaptı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 03 Aralık 2010
  • Bakanlık bu hatayı nasıl yaptı? için yorumlar kapalı
  • 262 KEZ OKUNDU

Şirketlerin ve devletlerin internet’in nimetlerinden daha fazla faydalanmasıyla birlkite sanal suç kavramı hiç olmadığı kadar cazip bir hale geldi.

FBI raporları son yıllarda hacker’ların uyuşturucu satıcılarından bile daha fazla kazandığını açıkça ortaya koyuyor. Güvenlik uzmanlarının doğum tarihi ve baba adı gibi özel bilgilerin sosyal ağlarda paylaşılmasının bile dolandırıcılar için büyük bir fırsat olduğunu söylüyor.



Hacker’lar İçin En Değerli Bilgiler


Durum bu kadar ciddiyken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı‘nın web sitesi skandal bir belge yayınladı. Bakanlık açacağı güvenlik uzmanı sınavına başvuran ve katılıma hak kazanan kişilere ait bilgileri kısa süre önce açıkladı.


Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net‘in haberine göre, siteye girildiği zaman bu bilgilerin Excel dosyası altında toplandığını, 2000‘i aşkın kişinin TC Kimlik Numarası ve doğum tarihi gibi kritik bilgilerinin halka açık bir yerde herkesin indirebileceği şekilde yayınladığı görülüyor.


Belgeyi indirdiğiniz zaman bir hacker için altın değerinde olan özel bilgilere de ulaşmış oluyorsunuz. Devletin bu tarz olaylara karşı tüm dünyada olduğu gibi şifreli sistemlere geçmesi gerekiyor.


Fikrini aldığımız sosyal güvenlik uzmanları ise böyle bir olayla daha önce karşılaşmadıklarını ve durumun çok tehlikeli olduğunu belirtti.


Kişilerin kendi sosyal güvenlik bilgilerine bile ulaşmak için özel bir şifre almak zorunda olduğunu söyleyen uzmanlar bakanlığın büyük bir hata yaptığının da altını çizdi.


Haberin yayınlanmasından yarım saat sonra ise bakanlık bu belgenin bulunduğu linki sayfasından kaldırdı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ