Haber 16

Balyoz’da üst düzey komutan tutuklandı!

Balyoz Planı soruşturması kapsamında gözaltına alınan çok önemli bir isim daha tutuklandı.

Balyoz’da üst düzey komutan tutuklandı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 07 Nisan 2010
  • Balyoz’da üst düzey komutan tutuklandı! için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

“Balyoz Planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, gözaltına alınan aralarında eski MGK Genel Sekreteri Şükrü Sarıışık’ın da bulunduğu 4 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 2 asker ise serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında haklarında yakalama emri çıkarılan 22 kişi arasında yer alan yedisi muvazzaf subay 13 kişi, son iki günde işlemleri yapılarak cezaevine konuldu.

İstanbul Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Şükrü Sarıışık, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Tuğgeneral Zekeriya Öztürk, emekli Kurmay Albaylar Beşler Güzel ve Mümtaz Can ile emekli Yüzbaşı Mehmet Ulutaş, burada bulunan Adli Tıp Şubesinde sağlık kontrolüne alındı.

Bu kişiler daha sonra soruşturmayı yürüten savcılara ifade vermek üzere adliyenin beşinci katına çıkartıldı.

Şükrü Sarıışık ile birlikte emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa, emekli Albay Mümtaz Can ve emekli Yüzbaşı Mehmet Ulutaş tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Emekli Tuğgeneral Zekeriya Öztürk ve emekli Albay Beşler Güzel ise serbest bırakıldı.

Bu arada “Balyoz Planı” iddiaları soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Tümgeneral Abdullah Dalay’ın tutuklandığı öğrenildi.

Daha önce İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Oktay Kuban tarafından sorgulandıktan sonra serbest bırakılan ve savcıların itirazı üzerine aynı mahkemenin heyetince hakkında yakalama emri çıkarılan Tümgeneral Dalay’ın, bugün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine geldiği belirtildi.

Dalay’ın, İstanbul Nöbetçi 10. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanarak cezaevine gönderildiği kaydedildi.

Bu arada Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan Yarbay Ertuğrul Uçar tahliye edildi. Avukatlarının itirazını değerlendiren 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Yarbay Uçar’ın tahliyesine karar verdi. Uçar, 26 Şubat tarihinde tutuklanmıştı.

HAKLARINDA YAKALAMA EMRİ ÇIKAN 22 KİŞİ

“Balyoz Planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında haklarında yakalama emri çıkarılan 22 kişi arasında yer alan yedisi muvazzaf subay 13 kişi, son iki günde işlemleri yapılarak cezaevine konuldu.

Yakalama emrinin çıkarılmasının ardından dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen emekli Tümgeneral İzzet Ocak ve emekli albaylar Kubilay Aktaş ile Suat Aytın, yakalama emirleri yüzlerine okunduktan sonra cezaevine gönderildi.

Bugün adliyeye gelen tümgeneraller Bekir Memiş ve İhsan Balabanlı, Yarbay Levent Çehreli, albaylar Mustafa Önsel, Abdullah Zafer Arısoy, Recep Yıldız, Yüksel Gürcan, emekli Albay Ümit Özcan ve İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polislerin nezaretinde getirilen Albay Bülent Tunçay da haklarındaki yakalama emirleri yüzlerine okunduktan sonra cezaevine sevk edildi.

Korgeneral Yurdaer Olcan, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan, Tümamiral Semih Çetin, yarbaylar Hanifi Yıldırım, Ali Rıza Sözen, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve Astsubay Musa Fariz hakkındaki yakalama emirleri ise henüz infaz edilmedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ