Haber 16

‘Balyoz’u yapan kılıfını hazırlar!

Taraf’ın ortalığı karıştıran dosyada imzası bulunan 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, planları savundu. İşte o açıklamalar;

‘Balyoz’u yapan kılıfını hazırlar!
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Ocak 2010
  • ‘Balyoz’u yapan kılıfını hazırlar! için yorumlar kapalı
  • 271 KEZ OKUNDU

GAZETECİLER.COM- Taraf gazetesinin yayımladığı “Balyoz Güvenlik Harekât Planı”nda imzası bulunduğu belirtilen dönemin 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan, www.t24.com.tr için yaptığı açıklamada, “iç tehdit olarak değerlendirilen bölücü ve irticai gelişmelerin EMASYA (emniyet ve asayiş) planları çerçevesinde elbette ele alındığını” ifade etti.


PLAN KORUMA VE KOLLAMA GÖREVİ OLARAK HAZIRLANDI


Söz konusu plan ve senaryoların “Cumhuriyeti koruma ve kollama görevinin gereği olarak hazırlandığını” kaydeden Doğan, “işlenecek konular ve senaryoların önceden üst komutanlara bildirilmesinin esas olduğunu” vurguladı. Doğan, söz konusu planların ele alındığı harp oyunları ve seminerlere genelkurmay başkanları, kuvvet komutanları, ordu komutanları ve beraberlerinde getirdikleri general ve subayların “gözlemci” olarak katıldığının da altını çizdi.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan, “harp oyunları ve seminerlere görevleri nedeniyle katılamayan komutanların mutlaka kendilerini temsil edecek üst rütbeli bir general görevlendirdiklerine” işaret etti.

Taraf’ta yayımlanan dosyada “Balyoz Sıkıyönetim Komutanı” olarak geçen emekli Orgeneral Doğan’ın www.t24.com.tr’ye yaptığı açıklama şöyle:
“Taraf gazetesinde çıkan haberle ilgili düşünce ve görüşlerimi şimdilik özet olarak size aktarayım:

TSK’lerinde her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere Harp oyunu, Plan Tatbikatı ve Seminerler yapılması doğal bir uygulamadır.

Ordu Komutanlığı yaptığım 1999-2003 yıllarında (önce Ege Or.K.lığı bilahare 1nci Or.K.lığı) elbette Ordu Harp Oyunları ve Seminerler düzenlenmiş ve bu etkinliklere Ordu Komutanlığı bünyesinde görevli subay ve generaller katıldığı gibi KKK ve Gnkur. Başkanları ve beraberindeki getirdikleri general ve subaylar gözlemci olarak katılmışlardır.

Görev nedeniyle bu komutanların katılamadığı etkinliklere mutlaka kendilerini temsilen bir üst rütbeli generalin görevlendirilmesi rutin bir uygulamadır. Harp oyunu ve seminerde işlenecek konular ve senaryoların daha önceden üst komutanlara bildirilmesi esastır.


İÇ TEHDİDE KARŞI


Seminer ve harp oyunlarında birliğin mevcut tehditlere karşı kuvvet yapısı ve planların yeterliliği irdelenir.

TSK’nın, nitelikleri anayasada yazılı Türkiye Cumhuriyeti’ni her türlü dış ve iç tehditlere karşı koruma ve kollama görevi bulunmaktadır. İç tehdide karşı koruma görevi kapsamında TSK’nın her kademesinde elbette planları vardır. Bununla ilgili olarak Gnkur. Hrk. Başkanlığım döneminde İçişleri Bakanlığı ile protokol da imzalanmıştır.

İç tehdit sadece bölücü tehdidi değil, irticai tehdidi de kapsar. Bu kapsamda EMASYA (Emniyet ve Asayiş) planları seminerlerde elbette ele alınmıştır.

Silahlı kuvvetlerin eski bir mensubu olarak daima meşru bir zeminde bulundum. Şahsıma yönelik çirkin bir iftira kampanyasında bulunanların asıl hedeflerinin ben değil TSK olduğunu biliyorum. Halen Ergenokon savcılarını mahkemeye verdim. Dava süreci devam ettiği için bu konuya girmek istemiyorum.”




FATİH CAMİ’Nİ BOMBALAYACAK MIYDINIZ?


Taraf‘ın bugün manşetten duyurduğu ‘Balyoz darbe planı‘ haberi ana haber bültenlerinin de gündemindeydi. Taraf‘ın son büyük bombası ‘Kafes planı‘na adeta karartma uygulayan büyük kanallar bu kez haberi görmezden gelmedi.


Uğur Dündar darbe planlarında ismi ‘Sıkıyönetim komutanı’ olarak geçen emekli general Çetin Doğan’ı canlı yayına çıkartarak iddiaları sordu.


Uğur Dündar: Taraf gazetesi bugün bir darbe planı ididasında bulundu. Tüyler ürperten planın ayrıntılarında adı geçen ve darbenin başını çektiği iddia edilen emekli Or. General Çetin Doğan birazdan konuğumuz olacak. Böyle bir hazırlık içindey miydiniz? Taraf sayısız belgeden söz ediyor haberde.


Çetin Doğan: Biz evet seminer, harp tatbikati yapmışızdır. Bu etkinlikte personel takip edilir, gözetlenir, denetlenir. Komuta kademesinin üst düzeyinden bu toplantılara katılım olur. Bir tatbikat bir oyun tümüyle kayıt altındadır.


Uğur Dündar: Paşam burada sıkıyönetim ilan edilmesi için Fatih Cami’nde bomba patlatılacak deniyor. Bunun planları yapılıyor, Beyazıt’da bomba patlatılacak. Yunan ilişkilerini germek için bir jet uçağımız düşürülecek. Bunlar hükümetin zaafiyeti olarak gösterilecek. Müthiş bir kaos yaratılıp sonuçta darbe yapılacak.


Çetin Doğan: Ruhen ve kafalarında hasta olan kişiler ancak bunu düşünebilir, gazetelerinde yayınlayabilir. Benim şahsımda TSK sindirilmek ve yıpratılmak isteniyor. İhbar mektuplarıyla yapılıyor. Ben Batı Çalışma Grubu’nda başkanlık yaptım. Evet bunu inkar etmiyorum. O zamanda ordudan atılmış bir subayın hakkımdaki iddiaları yayınlandı. O iddialar yeniymiş gibi konmuş bazı yerlerde. Bizim o dönemde yaptığımızda iç ve dış tehditlerin değerlendirilmesi sonucu rutin çalışmalardır.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ