Haber 16

‘Barbar’ açıklamasına Dışişleri’nden tepki!

Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas’ın Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın Atina’yı ziyareti sırasında Türkiye’yi hedef alan açıklamaları Türkiye tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

‘Barbar’ açıklamasına Dışişleri’nden tepki!
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Ocak 2011
  • ‘Barbar’ açıklamasına Dışişleri’nden tepki! için yorumlar kapalı
  • 263 KEZ OKUNDU

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas’ın “Türkiye’yi hedef alan açıklamalarının tarihi gerçekleri saptırma çabasından ibaret, sağduyudan uzak ve işgal edilen yüksek makama yakışmayan iddialar” olduğunu bildirdi.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bir soruya verdiği cevapta, “Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas’ın Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın Atina’yı ziyareti sırasında Türkiye’yi hedef alan açıklamaları tarihi gerçekleri saptırma çabasından ibaret, sağduyudan uzak ve işgal edilen yüksek makama yakışmayan iddialardır” dedi.


Türkiye ve Yunanistan Hükümetlerinin ortak siyasi iradeleriyle iki ülke ilişkilerine yeni bir ivme kazandırılması konusunda yoğun çaba gösterdiğini kaydeden Sözcü, “Sorumlu makamların bu ortamı zedeleyecek beyanlardan uzak durmaları makul bir beklentidir. Bu tür açıklamaları yapanlara, özellikle ortak yakın geçmişimizin ciddi bir muhasebesini yapmalarını ve tarihi gerçekleri çarpıtmadan tetkik etmelerini, bunu yaparken de ahdi durumu iyi incelemelerini tavsiye ederiz” ifadesinde bulundu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ