Haber 16

Baş Ağrısına Şifa

Genellikle sinirsel nedenlere dayanan baş ağrılarında bazı doğal yöntemleri kullanmak işe yarıyor. Uzmanlar gülsuyunun ağrı kesici etkisi olduğunu bildirerek, kekikle birlikte kullanılmasını öneriyor

Baş Ağrısına Şifa
  • Sağlık / Son Dakika
  • 19 Ekim 2015
  • Baş Ağrısına Şifa için yorumlar kapalı
  • 297 KEZ OKUNDU

En sık rastlanan şikayetlerden olan baş ağrıları günlük, iş ve okul hayatını olumsuz etkiliyor. Stres ve gerginliğin baş ağrısının başlıca nedenleri olduğunu aktaran uzmanlar, kusmayla birlikte seyreden şiddetli, bölgesel baş ağrılarının beyin basıncını işaret ettiğini ve acil önlem alınması gerektiğini bildiriyor.

SAKİN BİR ORTAM
Baş ağrılarına karşı öncelikle sakin bir ortam yaratmanın, gürültüden kaçınmanın, üzülebileceğiniz olaylardan uzak durmanın ağrıyı hafifleteceğini aktaran, uzmanlar baş ağrısına iyi gelecek şu karışımları tavsiye ediyor…

GÜYSUYU-KEKİK: Yarım litre gülsuyunun içine bir çorba kaşığı kekik katıp bir süre bekleyin. Daha sonra içine batırılan iki adet tülbentten birini alına, diğerini ise enseye koyun. Kısa aralıklarda değiştirin.

PAPATYA ÇİÇEĞİ: İki litre suyun içine birer avuç papatya çiçeği, arpa ve menekşe yaprağı ayrıca iki avuç ebegümeci katıp kaynatın. Daha sonra bu suyun içine ayakları bileğe kadar sokup masaj yapın. Ayrıca ayaklara tuzlu su veya hardallı su ile masaj yapmakta baş ağrısı için faydalıdır.
SARIMSAK: Havanda dövülmek suretiyle ezilen birkaç diş sarımsak alın ve şakaklara koyun.

FESLEĞEN: 2 litre suya bir çorba kaşığı fesleğen katıp kaynatın. Sonra ılımasına yakın bu su ile kafa derisine firiksiyon yaparak başınızı yıkayın.

LİMON: Bir adet limonu kabuğunu soymadan ince ve yuvarlak şekilde kesip alna ve şakaklara koyun. Bu işlemi kısa aralıklarla tekrarlayın.

NİLÜFER ÇİÇEĞİ: Bir litre suyun içine bir çorba kaşığı nilüfer çiçeği katıp kaynatın. Günde üç öğün birer çay bardağı için.

ISIRGAN OTU: Bir bardak kaynar suyun içine bir tatlı kaşığı ısırgan otu atın. Demlenmesi için bekledikten sonra süzerek için.

SİRKE: Kafa derisini sirke ile firiksiyon yaparak yıkayıp, kurutun. Alna ince ve yuvarlak kesilmiş çiğ patatesleri koyun. Ağrının devam etmesi durumunda patatesleri yenileriyle değiştirin.

DEFNE TOHUMU: Havanın içine atılan bir kahve fincanı defne tohumu iyice dövüldükten sonra bir çorba kaşığı bal ile karıştırıp yiyin.

MERCANKÖŞK: Mercanköşk veya kekik veya anason koklayın. Nane ve limon beraber kaynatarak için. Semizotu veya lahana haşlanıp alına koyun. Taze çekilmiş toz kahve koklayın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ