Haber 16

Başbakan Annesini omzunda taşıdı

Tenzile Erdoğan’ın cenazesi Fatih Camii’ne getirildi. Öğle vakti Fatih Camisi’nde kılınacak cenaze…

Başbakan Annesini omzunda taşıdı
  • Gündem / Son Dakika
  • 08 Ekim 2011
  • Başbakan Annesini omzunda taşıdı için yorumlar kapalı
  • 219 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Erdoğan (88), bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Tenzile Erdoğan, geçen hafta safra kesesi ameliyatı olmuştu.


Tenzile Erdoğan’ın cenazesi Fatih Camii’ne getirildi. Öğle vakti Fatih Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda defnedilecek.


Başbakan Erdoğan’ın dün vefat eden annesi için Fatih Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlenecek. Tören öncesi cami içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Yüksek noktalara özel harekat polisleri ve keskin nişancılar konuşlandırıldı. Yüzlerce polis caminin çevresinde hazır bekletiliyor. Fevzi Paşa Caddesi, Akdeniz Caddesi ve caddeye çıkan sokaklar da polis ekipleri tarafından araç trafiğine kapatıldı. Caddeye sadece yayaların geçişine izin veriliyor.


Camiye giriş iki ayrı kapıdan yapılıyor.Birinci kapı Başbakan ve Cumhurbaşkanı başta olmak üzere protokol mensuplarının gireceği kapı olarak belirlendi. Bu kapının girişine sivil vatandaşlar yaklaştırılmıyor. İkinci kapıdan ise cenazeye katılacak vatandaşlar için belirlendi. Cadde üzerine kurulan dev ekrandan da cenaze takip edilebilecek. Ses sistemleri sayesinde avludaki cenazeye Fevzi Paşa Caddesi’nden vatandaşlar da katılabilecek. Bu arada, cami avlusunun girişinde kontrol noktaları oluşturuldu ve vatandaşlar aranarak içeri alınıyor. Caminin avlusunda da üç bölüm oluşturuldu. Bariyerlerle ayrılan kısımlardan en öne Başbakan ve ailesi ile devletin üst düzey yetkilileri saf tutacak. Diğer kısımlarda ise vatandaşlara yer ayrıldı.


Öte yandan Başbakan’ın cenazeye çelenk gönderilmesini istememesine rağmen cenazeye birçok kurum ve kuruluşlardan çelenk gönderildi. Çelenkler cadde üzerine konuldu.


BEDRETTİN DALAN’DAN ÇELENK


Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Garnizon Komutanlığı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri’nin içinde bulunduğu bazı kişi ve kurumların çelenk gönderdiği görüldü. Çelenkler arasında özellikle Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve yurt dışında olduğu belirtilen Bedrettin Dalan’ın gönderdiği çelenk dikkat çekti.


Diğer çelenkler de KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sanatçılar Mahsun Kırmızıgül ve Ferdi Tayfur ile Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Teknik Direktörü Şenol Güneş adına gönderildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ