Haber 16

Başbakan Erdoğan müjdeyi verdi

Afyonkarahisar’daki referandum mitinginde konuşan Başbakan Erdoğan’dan müjdeli haber…

Başbakan Erdoğan müjdeyi verdi
  • Politika / Son Dakika
  • 08 Ağustos 2010
  • Başbakan Erdoğan müjdeyi verdi için yorumlar kapalı
  • 272 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan: Buradan sizlere bir müjde vermek istiyorum. Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak’ın ortak kullanacağı Zafer Havaalanının ihalesi yapıldı, en geç 2 yılda bitecek…


***


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerdeki terör saldırılarının, tahriklerin, provokasyonların asla ve asla tesadüf ve rastlantı olmadığına dikkati çekerek, ”Biz bu ülkede 73 milyon biriz, beraberiz. Bu ülkeyi hep birlikte istiklaline kavuşturduk, hep birlikte kurduk, hep birlikte yücelteceğiz. Birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı tek yürek olacağız” dedi.


Erdoğan, halk oylaması için düzenlenen mitingler çerçevesinde Afyonkarahisar’da vatandaşa hitap etti. Halk oylamasına 35 gün kaldığını ve 13’üncü mitingi bu kentte yaptığını belirten Erdoğan, Afyonkarahisar’ın ilçelerini tek tek sayarak tüm vatandaşlara sevgi ve selamlarını iletti.


Afyonkarahisar’ın, ”Kutlu yolculuklarında her zaman yanlarında olduğunu, her zaman kendilerine destek verdiğini” ifade eden Başbakan Erdoğan, 3 Kasım’da, 28 Mart;ta, 22 Temmuz;da, 29 Mart;ta Afyonkarahisarlıların kendilerine itimat ettiğini dile getirdi.


Erdoğan, ”Biz de bu güveni boş çıkarmadık. Sizin karşınızda mahcup olmadık. Afyonkarahisar, Türkiye’nin özüdür, özetidir… Afyonkarahisar, Büyük Taarruz’un, Kurtuluş Savaşı’nın şahididir. Afyonkarahisar, İstiklal Savaşı’nın olduğu kadar, istikbal savaşımızın, sanayileşmenin, kalkınmanın da en yakın şahididir” dedi.


”BU MEZAR TAŞLARI TÜRKİYE’NİN AYNASIDIR”


26 Ağustos 1922’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Afyonkarahisar Kocatepe’den, taarruz emrini verdiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:


”Sadece bir buçuk hafta içinde ordumuz Afyonkarahisar’dan düşmanı önüne kattı ve 9 Eylülde İzmir’e yeniden ay yıldızlı bayrağımızı dikti. Ben buradan, Kurtuluş Savaşı’mızın, istiklalimizin abide şehri, zaferin şehri Afyonkarahisar’dan, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle yadediyor, tüm gazilerimize milletçe şükranlarımızı sunuyorum.


Afyonkarahisar’da Kurtuluş Savaşı’mızın şehitlikleri var… Asri Mezarlık içinde Hava Şehitliğimiz var. İscehisar’da, Giresunlular Alay Şehitliği var. Anıtkaya’da, Anıtkaya Şehitliğimiz var. Şuhut;ta şehitliğimiz var. Sincanlı’da Yıldırım Kemal Şehitliği’miz var. Sinanpaşa’da Çiğiltepe Şehitliği’miz; Büyük Kalecik kasabasında Kurtkaya Şehitliği’miz var. Ben, tüm Afyonkarahisarlı kardeşlerimin, özellikle gençlerin ve elbette tüm Türkiye’nin buraya gelmesini, buralardaki şehitliklerimizi ziyaret etmelerini ve şehitlerimizin aziz hatıralarına birer Fatiha okumalarını rica ediyorum.


Tüm vatandaşların, tüm gençlerin, özellikle de bu şehitliklerdeki mezar taşlarını çok ama çok dikkatle incelemelerini tavsiye eden Erdoğan, şöyle devam etti:


”Bakın, Anıtkaya kasabasındaki şehitliğimizde, 12 subayımızın, 6 erimizin kabirleri mevcut. Ben birkaçını burada memleketleriyle anmak istiyorum, yadetmek istiyorum; 13’üncü Alay’dan Şemdinlili Binbaşı Galip Bey. Yani Hakkari’den. 13’üncü Alay’dan Rizeli yani benim memleketimden Yüzbaşı Hasan Hüseyin. 20’inci Alay’dan Batumlu Üsteğmen Ahmet Nidai. 20’nci Alay’dan Antalyalı Er Mehmet Köse. 13’üncü Alay’dan Konyalı Er Mehmet Sait. Yıldırım Kemal Şehitliği’ne bakıyoruz; 11’inci Alay’dan Ayaşlı Rauf Efendi, 3’üncü Alay’dan Mülazım İstanbullu Selahattin Efendi, 5’inci Alay’dan Kırklarelili Azmi Efendi. Amasyalı Kamil, Kayserili Osman, Vanlı Şaban Mustafa, Çorumlu Mehmet Osman, Bolvadinli İbrahim Ahmet, Kemahlı Hasan…


Bizim, bu şehitliklerimiz bir Türkiye’dir sevgili kardeşlerim… Adeta bir Türkiye haritasıdır. Bizim bu şehitliklerimiz kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin anıtlarıdır. Bu mezar taşları Türkiye’nin aynasıdır.


Orada Yozgatlı da var, Vanlı da… Orada Şemdinlili de var, İzmirli de… Orada Batumlu da var, Afyonkarahisarlı da… Nasıl Çanakkale;yi birlikte savunduysak, Nasıl Bitlis;i, Van’ı, Erzurum;u birlikte savunduysak, Nasıl Gaziantep;te, Kilis’te tek yürek olduysak, işte burada da Kocatepe;de de, Dumlupınar;da da, Sakarya;da da vatan toprağını birlikte savunduk, omuz omuza çarpıştık, şehitlerimizi aynı şehitliklere defnettik.”


”KİRLİ ELLER”


”Bir süredir, illerimizde, ilçelerimizde kirli provokasyonlar devreye sokulmak isteniyor” diyen Erdoğan, şöyle dedi:


”Kirli bazı eller, bazı vatan hainleri kalabalığın içine giriyor, kalabalığı galeyana getiriyor, polis karakollarına, polis otolarına, dükkanlara, evlere yönlendiriyor.


Şunu burada, Afyonkarahisar’da altını çizerek ifade ediyorum… Kim ki bu tahriklere aldanırsa, bilsin ki şu şehitliklerde yatan şehitlerin kemiklerini sızlatır. Kim ki öfkeye kapılır, hiddete kapılıp, şiddetle eline taş alıp, komşusuna, komşu sokağa, komşu mahalleye fırlatırsa, bilsin ki şehitlerimizin ruhu bundan azap duyar.


Kim ki öfkeye kapılır, hiddete kapılır, şiddete başvurursa, bilsin ki, terör örgütünü sevindirir, terör örgütünün amacına, hedefine hizmet eder.”


”ŞEHİT DUA BEKLER, SLOGAN BEKLEMEZ”


Şehit cenazesi törenlerinin istismar edildiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:


”Şehitlerimizin cenaze törenlerini istismar edenler, cenaze törenlerini adeta bir parti mitingine çevirenler, orada kendilerinin o malum işaretlerini yapmak suretiyle cenaze namazını, cenaze namazı olmaktan çıkartıp bir mitinge dönüştürenler, orada sadece tabuttaki şehitlerimize değil, işte burada Afyonkarahisar’daki şehitlerimize de saygısızlık ediyorlar. Bunlar cenaze namazının adabını da bilmiyorlar, edebini de bilmiyorlar. Yapacaksan duanı oku… Şehit dua bekler, slogan beklemez.


Biz bu ülkede 73 milyon biriz, beraberiz. Bu ülkeyi hep birlikte istiklaline kavuşturduk, hep birlikte kurduk, hep birlikte yücelteceğiz. Birliğimizi, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı tek yürek olacağız.


Dikkat edin; şu son günlerdeki terör saldırıları, şu son günlerdeki tahrikler, provokasyonlar asla ve asla tesadüf değil, rastlantı değil…


Türkiye ne zaman atılıma geçtiyse, terör örgütü eylemlerini artırdı. Türkiye ne zaman ileri demokrasi adına adımlar attıysa kirli oyunlar devreye alındı. Türkiye ekonomisi ne zaman şaha kalktıysa, bunu geri döndürmek için kirli senaryolar yazıldı.


Bugün de aynısını yapıyor, bugün de Türkiye’nin kutlu yürüyüşünü durdurmak istiyorlar.


Benim aziz milletim artık bu kirli oyunlara müsaade etmeyecek. Benim aziz milletim bu kirli tezgahlara artık prim vermeyecek.


Bu aziz millet, 1950’de ‘Yeter, söz milletin’ dedi. Bu aziz millet, 3 Kasım seçimlerinde ‘Yeter söz de karar da milletin’ dedi. Ben eminim ki bugün de ‘yeter’ diyecek. Bugün de kirli oyunlara, çetelere, mafyaya, kirli tezgahlara ‘yeter’ diyecek.”


”12 EYLÜL’LE HESAPLAŞMAYA EVET Mİ?”


”Afyonkarahisar’dan soruyorum; çetelere karşı arkamızda mısınız? Bu kirli tezgahlara karşı arkamızda mısınız? Demokrasi mücadelemizde yanımızda mısınız? 12 Eylülde, darbelere, çetelere, karanlık güç odaklarına karşı evet mi?” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:


”Şimdi soruyorum rahatsız olanlar var. Darbe anayasasından yana mısınız, milletin anayasasından yana mısınız? Milletin anayasasına evet mi? Çünkü milletin anayasasına evet demeyenler ne yapıyorlar, darbe anayasasına, evet koşuyorlar. Hayırcılar nerede, darbe anayasasında. Evetçiler nerede, milletin anayasasında. Fark bu. Beyefendi rahatsız olmuş, niye rahatsız oluyorsun? Bugüne kadar 12 Eylül’ü konuştun, 12 Eylül’ün karşısına dikildi, 27 Mayıs’a karşı dikildin, şimdi kalkıp onu savunuyorsun. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu… Sevgili Afyonkarahisarlılar, üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğüne evet mi?


12 Eylülüzerindeki dokunulmazlığı kaldırmaya, evet mi? 12 Eylül’le hesaplaşmaya evet mi? Sevdamız millet, kararımız evet, sevdamız millet oyumuz evet…”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ