Haber 16

Başbakan Erdoğan Time Dergisi’nin kapağında

Başbakan Erdoğan, 28 Kasım’da çıkacak olan Amerikan dergisi ‘Time’ın Avrupa, Asya ve Güney Pasifik baskılarına kapak oldu. Dergi Erdoğan için ilginç bir başlık kullandı.

Başbakan Erdoğan Time Dergisi’nin kapağında
  • Medya-Magazin / Son Dakika
  • 18 Kasım 2011
  • Başbakan Erdoğan Time Dergisi’nin kapağında için yorumlar kapalı
  • 349 KEZ OKUNDU

Hakan Göksel’in haberi


Derginin kapağında Bobby Gsosh imzalı haberde Erdoğan Yolu : Türkiye‘nin İslam Yanlısı Lideri (seküler, demokrratik ve batı dostu) ülkesini bölgesel lider haline getirdi peki Türkiye örneği Arap ülkelerini kurtaracak mı? sorusu yer aldı.


Metin’de ‘Kırmızı halı, şeref muhafızlarıları ve silah selamı sıradan ziyaret eden politikacılar ve hükümdarlar içindir. Ama Kahire, Recep Tayyip Erdoğan için rock starlarını andıran bir karşılama yaptı. Türkiye’nin Başbakanı, havaalanında ellerinde Erdoğan posterleri taşıyan binlerce fanı tarafından karşılandı. kullan


Karşılama patlayan fotoğraf flaşları geceyi gündüze çevirdi. Erdoğan’a uzatılan mikrofonlara açıklama bekleyen gazeteciler ‘Erdoğan Erdoğan, gerçek bir Müslüman ve bir korkak değil’ ve ‘Türkiye Mısır tek yumruk’ tezahüratları nedeniyle eli boş kaldı.


Totaliter rejimlerden gelen liderler için suni kalabalıklar toplanıyordu ama Erdoğan için buna gerek yoktu. Çünkü Türk Lider Arap Dünyasının genelinde gerçekten popülerdi. Erdoğan Maryland Üniversitesi ve Zogby İnternational’ın Arap halklar üzerinde yaptığı ‘En beğenilen dünya lideri’ sıralamasında birinci sırada yer aldı. Arap baharı ile birlikte Erdoğan’ın bu popülaritesi arttı. Arap Baharı’nın yaşandığı bu ülkelerde rejim muhalifi gençler ‘Erdoğan gibi bir lider sahip olmak’ istiyorlar…


Yazının devamında ‘Eylül ortasında yapılan Kahire ziyareti, deyim yerinde ise yeni kurtarılan Kuzey Afrika ülkelerini de sürükledi ve Erdoğan’ın zaferinin ilk ayağı oldu.


Ziyaret çalkantılar içerisindeki Tunus ve Trablus’ta da memnuniyetle karşılandı. Zaman Erdoğan için bu bölgede tam bir rol alma zamanıydı.


Erdoğan’ın gezisi, Obama’nın da bulunduğu ABD’nin Ortadoğu politikasını eleştirdiği ve İsrail’e eleştiri oklarını yönelttiği BM Genel Kurulu’nda büyük liderlik gösterdiği övgüleriyle son buldu. ‘ denildi


Erdoğan’a eleştirilerin de yer aldığı yazıda ‘Doğrudur, O çeteleri hapse atarak, medyaya ve siyasi rakiplerine karşı arada bir otokratik çizgi sergiledi. Türkiye’den ve Batıdan birçok siyasi analist onun anayasayı değiştirme arzusunun yürütmeyi daha fazla güçlendirmek olduğundan şüphe duyuyor… Ama destekçilerine göre bu karalamalar Erdoğan’ın başarıları karşısında güçsüz kaldıklarından… ‘ deniliyor 


Erdoğan için yazıda ‘ Belki de onun en büyük erdem, onu izleyen Ortadoğu halklarının gözünde Türk modeli bir İslamcı model olan ‘Erdoğan ve Ak Parti’ markasıdır. Bu model geleneksel olarak dindar ve muhafazakar kesimin desteğini alırken laik kesim tarafından da şüphe ile kabul görmüştür.


kullan


Arap islamcılarına göre Erdoğan ve AK Parti’nin başarısı, ülkelerini geliştirirken dini özelliklerini de terk etmemelidir. Batı hayranlarına göre Erdoğan’ın, İslamiyetin modernite ile çatışmadığını göstermesi başarısının diğer bir kanıtıdır. Eğer bu görüşler doğru olmasaydı Erdoğan ve partisi Haziran ayında yapılan seçimleri ezici bir çoğunlukla kazanamazdı’ görüşüne yer verildi.


Yazının ilk bölümünün sonunda ‘Peki şimdi , Erdoğan’ın siyasi istikrarı ve ekonomik gücü ve Türkiye’nin öncülüğünden Mısır, Tunus ve Libya hoşlanır mı? Erdoğan Arap devletlerinin kendi başarısını talip etmekte kararsız olduğunu iddia ediyor. Erdoğan New York’ta Time dergisine verdiği söyleşide ‘eğer onlar isterse her türlü yardımı vermeye hazırız’ demişti. Erdoğan ‘bizim kendi zihniyetimizi ihraç etmek gibi bir zihniyetimiz yoktur’ demişti. Ama Arap Baharı Devletlerinin liderlerine uzanmayı da inkar etmiyor. Erdoğan ‘Ben Ortadoğu’da kasıtlı olarak yeni siyasi partilerin başkan adayları ile görüşmek istemedim ama birçok kişi ile yaptığım görüşmeler orada durumu kavramak adına faydalı oldu ‘ ifadelerine yer aldı.


Yazının devamında Erdoğan’ın Mısır’daki laiklik ile ilgili konuşmasına, liderlik özelliklerine, diğer ülkere örnek olmasına, Tunus seçimlerine, Afganistan’daki Taliban sorununa, İran sorununa, başörtü yasağına, Erdoğan’ın Belediye başkanlığı dönemindeki söylemine, dış politikada sıfır sorun anlayışına ve Suriye’de Esad rejimi ile ilgili olan sorunlara, ekonomik başarısına, Davos’a, Mavi Marmara olayına, İsrail ile yaşanan sorunlara, Arap Baharına, Yeni Osmanlı düşüncesine ve anayasa çalışmalarına da yer verildi…


Haber7.com

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ