Haber 16

Başbakan göstericilere Tunus’tan seslendi

Erdoğan, Tunus Başbakanı ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Başbakan göstericilere Tunus’tan seslendi
  • Gündem / Son Dakika
  • 06 Haziran 2013
  • Başbakan göstericilere Tunus’tan seslendi için yorumlar kapalı
  • 287 KEZ OKUNDU


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tunus Başbakanı ile basın toplantısında soruları cevapladı.


GEZİ PARKI AÇIKLAMASI


Erdoğan’a basın toplantısında Taksim Gezi Parkı ve eylemler de soruldu.


İşte Erdoğan’ın sözlerinden satır başları;
 
ÇEVRE DUYARLILIĞI OLANLAR AYRI BİR YERDE


Daha öncede ifade ettim bu olaylara karışmış olan çevre duyarlılığı olan vatandaşları bunun dışında tutuyorum.  Bildiğiniz gibi ABD büyükelçiliği’ne saldıranlar oldu.  Bunlar onlardandır. Masum  insanların ve kamu mallarının zarar görmesine neden oluyorlar. Otobüs ve  caddelere zarar veriyorlar.


Olaylarda gözaltına alınan yabancılardan 6’sı savcılıkta, biri de gözaltında.


AKM GÜÇLÜ BİR MERKEZ OLACAK


Biz en çok ağaç dikmiş hükümetiz. Taksim projemiz tarihi kültürü bir arada toplayan bir projedir. İstanbul’da çok güzel bir ortam oluşturacaktır bu proje. Tarihi ve kültürel bilinci birleştirecek bir proje bu. Orada AKM’nin yer aldığı yerde büyük bir opera yapacağız, o da güçlü bir merkez olacak ve daha güzel bir hale getirmek için vatandaşlarımızın hep bebareber orada nezih bir ortamda gezme ve eğlenme fırsatı bulacaktır.


AK Parti çok büyük icraatlar yaptı. Hem Türkiye’de hem de İstanbul’da. Bu tür eylemler AK Parti’nin icraatlarına engel çıkarmak için yapılıyor.


NE ALDANDIK NE DE ALDATTIK


Biz ne aldanan olacağız ne de aldatan olacağız. Bu gençleri orada bir yarışa sokmanın mantığı yoktur. Böyle bir mantıkla devlet yönetilemez. Topçu Kışlası orada var mı yok mu? Olmayan bir şey yapmıyoruz biz. Taksim’i biz aynı şekilde çevre duyarlılığı içerisinde düzenleyeceğiz. Kaldırım taşlarını sökerek kamu malına zarar vermektedirler. Halkın kullandığı durakların zarara uğratılmasının sorgulanması gerekiyor.


AŞIRI GAZ İLE İLGİLİ ÜZÜNTÜMÜZÜ DİLE GETİRDİK


Yardımcım gerekli açıklamaları yaptı. Sizler bizleri takip edemiyorsunuz tabii. Aşırı kullanılmış gazla alakalı ise, onunla ilgili üzüntümüzü dile getirdik. Bunları teyid etmemiz gerekiyor.


YAKAMAZSIN! YIKAMAZSIN!


Hiç kimse istediğim yerde miting yapar, yakar yıkarım derseniz buna müsade edemeyiz. Biz AK Parti olarak kapatılma noktasına bile gelmiştik ancak hiçbir zaman halkımızı sokaklara dökmedik. Biz mücadelemizi demokratik olarak verdik.
 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ