Haber 16

Başbakan neden ‘ah’ çekti?

Başbakan Erdoğan, Eskişehirliler’e ‘Biz bu yola beyaz kefenimizle çıktık’ dedi ve derin bir ah çekti…

Başbakan neden ‘ah’ çekti?
  • Politika / Son Dakika
  • 07 Ağustos 2010
  • Başbakan neden ‘ah’ çekti? için yorumlar kapalı
  • 263 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’de muhalefete çatarak “Biz bu yola beyaz kefenimizle beraber çıktık. Sen ne diyorsun” diyerek muhalefete çattı. Erdoğan’ın derin bir ah çekmesi ise dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan Eskişehir’de halka hitap etti:
Bizi öldüreceksiniz, hemen ödürün ama lütfen bu hakaretleri durdurun. Artık tahammül edemiyorum. İşte 27 Mayıs budur. Türkiye 40 yıl boyunca 27 Mayıs’la yüzleşmedi, yüzleşemedi. 27 Mayıs 1960’da bu ülkenin Başbakanını asan zihniyet hiç  değişmedi. O gün 27 Mayıs’a alkış tutan, çanak tutan 27 Mayısçılar’a ’emrinizdeyim’ diyen zihniyet işte bugünkü ‘Hayırcı’ zihniyettir.

SEN NE DİYORSUN BE!

Muhalefete eleştirilerini sürdüren Erdoğan konuşmasındaki şiddeti arttırdı:

O gün insanları darağacına gönderen zihniyet, bugün AK Parti’yi ‘seni yüce divana getireceğiz’ diyen aynı zihniyettir. Ya sen ne diyorsun be! Ne diyorsun. Biz bu yola çıkarken beyaz kefenimizle beraber çıktık! Sen ne diyorsun? Abdestinden şüphesi olmayan namazından şüphesi olmaz bunu böyle bilsinler. 12 Eylül’de işte bu zihniyete son vereceksiniz. Eskişehirli Hasan Polatkan’ın ruhunu şad edeceksiniz. 12 Eylül 2010’da sadece 12 Eylül’ün değil 27 Mayıs’ın gölgesini bu milletin üzerinden siz çekip atacaksınız.

DERSİM’İ BOMBALARKEN KİM VARDI?

Başbakan Erdoğan konuşmasında 1937 yıllara gönderme yaparak şöyle seslendi:

Dersim’i, Tunceli’yi bombalarken bu ülkenin başında kim vardı. Ah kardeşim ah! Bu CHP’nin bu ülkede dikili bir şeyi yoktur onu söylüyorum…

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ