Haber 16

Başbuğ’dan seçim desteği mi?

Kılıçdaroğlu’nun Başbuğ’la ziyaret ederek ‘ayakta fotoğraf’ çektirdiği mevziinin çarpıcı detayları ortaya çıktı.

  • Gündem / Son Dakika
  • 04 Temmuz 2010
  • Başbuğ’dan seçim desteği mi? için yorumlar kapalı
  • 263 KEZ OKUNDU



Kılıçdaroğlu, sıfır noktasındaki çatışma mevzisi olan Gediktepe’ye gidemese de 100 km içeride, korunaklı bir gözetleme mevzisi olan Sarıyaprak’ta şovuna uygun fotoğraf çektirdi. Başbakan’dan ‘askeri gereklilik’ olarak çömelmesini isteyen Başbuğ’un Kılıçdaroğlu’na böyle bir poz imkanı sağlaması ise seçim desteği olarak yorumlanıyor.

Boyunu aşan kum torbalarının arkasında Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner ve 2. Ordu Komutanı Necdet Özel ile fotoğraf çektiren Kılıçdaroğlu’nun karakol binaları önünde yer alan ‘gözetleme mevzisi’ne götürüldüğü ortaya çıktı. CHP’nin resmi internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda ise ‘sıfır noktasında siperde’ diye fotoğraf altı yazıldı. Kılıçdaroğlu ile fotoğraf karesinde yer alan tüm askerlerin de ayakta olması dikkat çekti.

FOTOĞRAF DESTEĞİ

Şov amaçlı gezisinin fotoğrafları CHP ve TSK’nın sitesinde yayınlandı. CHP 4, TSK 14 kare fotoğrafı yayına koydu. Erdoğan, Gediktepe’ye saldırının hemen ardından giderek, askerlere moral vermişti. Başbuğ’un önerisi üzerine de mevzideki askerlerle ‘çömelerek’ sohbet etmişti. TSK daha sonra çömelmeyi ‘askeri gereklilik’ diye açıklamıştı. Bölgede uzun süre görev yapan askeri uzmanlar iki mevzi arasındaki büyük farklar olduğuna dikkat çekerek şu tespitlerde bulundular:

ÇATIŞMA MEVZİSİ DEĞİL

Gediktepe’deki mevzi sıcak çatışmaların olduğu top mevzisiydi. Top namlusunun atış yapabilmesi için top mevzisi en fazla 40 cm yükseklikte yapılıyor. Kılıçdaroğlu’nun girdiği mevzi ise karakolların etrafında kurulan ‘gözetleme mevzii.’ Karakol mıntıkası içine kurulan bu mevzilerde askerin ayakta ve karşıya bakması esas olduğundan insan boyu esas alınarak 1.5 metre oluyor.

100 KİLOMETRE İÇERİDE

Gediktepe mevzii sınıra 150 metre uzaklıkta, yani sıfır noktasında yer alıyor. Gediktepe keskin nişancıların görüş alanı içinde yer alıyor. Kılıçdaroğlu’nun gittiği Sarıyaprak Karakolu ile sınır arasında tam 100 kilometre mesafe bulunuyor. Kılıçdaroğlu, daha sonra Şırnak’taki Gürvil Karakolu’na geçti.

ÇUVAL BOYUNA DİKKAT

Kılıçdaroğlu’nun poz vediği siperin etrafının çuvallarla çevrili olması dikkat çekiyor. Başbakan Erdoğan’ın gittiği Gediktepe’deki siperde 3-4 sıra kum çuvalı bulunuyordu. Yani bir bakıma Genelkurmay Kılıçdaroğlu için askeri gerekliliği çuvallarla sağladı.

TAM KADRONUN ANLAMI

Kılıçdaroğlu’na Başbuğ’un yanı sıra Ağustos’ta Genelkurmay Başkanı olacak Işık Koşaner ve daha sonra Genelkurmay Başkanı olması beklenen 2. Ordu Komutanı Necdet Özel’in eşlik etmesi de Genelkurmay’ın CHP’ye desteği olarak yorumlanıyor. Başbuğ’un ayakta fotoğraf çekilmesini imkan vererek Kılıçdaroğlu’na seçim desteği vermiş olduğu belirtiliyor. Fotoğraftaki bir diğer fark da Başbakan Erdoğan aynı gün cenaze törenine gittiği için çekilen fotoğrafların içeriğini pek önemseme-mesiydi. Kılıçdaroğlu’nun amacı ise zaten poz vermekti.

Sizi şampiyon yapacağım

Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği Trabzon’da Trabzonspor’u şampiyon yapacaklarını vaat etti. Trabzon Havalimanı’nda bir grup partili tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Kılıçdaroğlu, daha sonra Maçka ilçesine geçti. Maçka Belediyesi önünde kendisini bekleyen vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Herkesle kavga eden bir Başbakan var. Biz herkesle dost olan ve kucaklaşan bir Başbakan modeli oluşturacağız. Trabzonspor’u şampiyon, CHP’yi de iktidar yapacağız.” Trabzonspor Kulübü’ne geçen Kılıçdaroğlu, Kulüp Başkanı Sadri Şener üzerinde Kılıçdaroğlu yazılı bir forma hediye etti. Kılıçdaroğlu, Trabzon Atatürk Alanı’nda da partililere seslendi. Kılıçdaroğlu’nu taşıyan parti otobüsü, kalabalık nedeniyle miting meydanından güçlükle ayrıldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ