Haber 16

Başkan Davut Aydının Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Davut Aydının Öğretmenler Günü Mesajı
  • Son Dakika
  • 05 Nisan 2024
  • Başkan Davut Aydının Öğretmenler Günü Mesajı için yorumlar kapalı
  • 44 KEZ OKUNDU

Cumhuriyetimizin 100. yaşıyla birlikte, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanının verilişinin 95. yıldönümünü ve bu anlamlı günü “Öğretmenler Günü” olarak kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Toplumların gelişip modern bir hal almasında en büyük paya sahip olan öğretmenler, eğitim dünyasının vazgeçilmez neferleridir. Onların yetiştireceği nesiller, hiç şüphesiz ki ülkemizin geleceğini şekillendiren kişiler olarak karşımıza çıkacaktır. İşte bu yüzden kutsal bir göreve sahip olan öğretmenlerimiz, bizler içinde son derece önemli ve değerlidir. Başöğretmen Atatürk’ün “İnsanlık toplumunun en fedakâr, en saygıdeğer unsurları hiç şüphesiz öğretmenlerdir” sözü, öğretmenlerimizin değerini açıkça ortaya koymaktadır. Bu nedenle her türlü fedakârlıktan kaçınmadan özveriyle çalışan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir. Bu sözden hareketle eğitimci ordumuzun kendini tüketip ışığıyla aydınlattığı, yetiştirdiği bir belediye başkanı olarak diyorum ki:

Öğretmen demek irfan kapısının anahtarı demektir. Öğretmen demek saygının, sevginin, şefkatin ahlakı demektir. Çare demektir, pusula demektir, kılavuz demektir. Devletimizi ve milletimizi kıyamete kadar yaşatmanın enerji kaynağı demektir. Nitekim kuruluşunu göremediğimiz ama 100. yaşına şahitlik ettiğimiz Cumhuriyetimizin başarısı da öğretmenlerimizin eseridir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit olan ve aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle; gerek ilçemiz genelinde görev yapmakta olan, gerekse de eğitim camiasına uzun yıllar emek vermiş ve emekli olmuş tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ