Haber 16

Başkent’e yeni kültür merkezi

Siyasetin Başkenti Ankara kültür ve sanatın da Başkent’i olacak. Bakan Günay’dan 1 Nisan müjdesi var.

Başkent’e yeni kültür merkezi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 1 Nisanda Ankara’da Cer Modern Sanatlar Merkezi’nin açılacağını bildirerek, ”Böylece, Ankara 11 bin metrekareyi aşan yeni bir kültür ve sanat merkezi kazanmış olacak” dedi.

Günay, merkezde Metin And’ın kitaplarının bulunacağı kütüphanenin de kitap envanterinin böyle bir sergilemeye hazır olmadığının ortaya çıkması ve ailesinin yaşadığı duraksama nedeniyle açılamayacağını, onun yerine bir sanat kitaplığı oluşturulacağını açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Ankara’daki cer atölyelerinin bulunduğu mekanın bir süredir devam eden çalışmalarla bir modern sanatlar merkezine dönüştürüldüğünü anımsattı. Günay, ”Sayın Başbakanın katılımıyla 1 Nisan saat 13.00’te ‘Cer Modern Sanatlar Merkezi’ adını verdiğimiz yeni sanat merkezinin açılışını gerçekleştireceğiz. Böylece Ankara, 11 bin metrekareyi aşan yeni bir kültür ve sanat merkezi kazanmış olacak” diye konuştu.

”SANAT KİTAPLIĞI KURUYORUZ”
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, daha önce rahmetli Metin And’ın kitaplarının da modern sanatlar merkezinde bir kütüphanede toplanarak sanat meraklılarının yararlanmasına açılacağını açıkladıklarını anımsattı.

Günay, ”Ancak hem Sayın Metin And’ın kitaplarının kütüphane envanterinin böyle bir sergilenmeye hazır olmadığı ortaya çıktı hem de aile bu konuda kendi içinde bir duraksama yaşadı” dedi. Günay, şunları söyledi:

”O nedenle, şimdilik Metin And’ın kitapları evinde dururken buraya son derece kapsamlı, kültür, sanat meraklılarının başvuru kaynağı olabilecek bir sanat kitaplığı kuruyoruz. Burada Türkiye’nin sanat yaşamıyla ilgili, edebiyat, arkeoloji, müzik, sanat alanında, herkesin her türlü kaynağa ulaşabileceği bir kitaplık yapmaya dönük yeni bir çalışma başlatıyoruz.

Bu kitaplığın en mükemmel halini alması da açılıştan birkaç ay sonraya kadar uzayabilecek. Yani, Nisan, Mayıs ayları sonuna değin, önümüzdeki 45 gün, 1-2 ay içinde kültür ve sanat araştırmacılarının da en iyi biçimde faydalanabileceği bir kitaplığa sahip olacağız.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ