Haber 16

Baykal’a dosya servisini kim yaptı?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge’ye yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü.

Baykal’a dosya servisini kim yaptı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 24 Kasım 2009
  • Baykal’a dosya servisini kim yaptı? için yorumlar kapalı
  • 1.066 KEZ OKUNDU

CHP lideri Deniz Baykal, Hürriyet Gazetesi Yazarı Fatih Çekirge’ye mahkeme kararlarıyla 56 hakim-savcıya ilişkin alınan dinleme belgelerinin kendisinde olduğunu açıklaması Ankara’ya bomba gibi düştü.

Sincan Ağır Ceza Hakimi Osman Kaçmaz’ın Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun dinlenip dinlemediğinin tespiti için Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na yaptırdığı baskından sonra medyada çıkmayşa başlayan dinleme haberlerinin ardından Baykal’ın da gizli olması gerken belgelerinin kendisinde olduğu söylemesi tartışma yarattı.

Çekinge, Baykal’ın “Vahim dinleme belgeleri var” açıklamasını “Belgeler bende” manşetiyle duyurdu. Hukukçularsa yasal olarak sadece TİB’de bulunması gereken çok gizli dinleme kararlarının, Baykal’da bulunmasının suç olduğunu kaydetti.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz ve Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin, kendi soruşturuldukları dosyayı, şikayetçi, karar verici ve uygulayıcı pozisyonda TİB’de aramışlardı. TİB’e yapılan baskında el konulan dinleme kararlarının Baykal’a yine Troyka tarafından iletilip iletilmediği tartışılıyor.

DENİZ BAYKAL KAOSÇULARIN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜYOR

Emekli Başsavcı Reşat Petek, Baykal’ın yaptığının “kaos ve kargaşa yaratmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürdüğünü” söyledi.

İletişimin tespiti kararlarının gizli olduğuna vurgu yapan Reşat Petek “Eğer bu soruşturmanın gizliliğini ihlal eden ve bunları basına sızdıranlar varsa, suç işlerler ve haklarında yasal işlem yapılması gerekir” dedi. Emekli Yargıtay Savcısı Ahmet Gündel de “Gizliliğin ihlali ve kamuoyuyla paylaşılması suç teşkil eder” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ