Haber 16

Baykal’ın Öymen inadı CHP’yi bitiriyor

Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in Dersim olayları ile ilgili sözleri CHP’yi karıştırdı. İstifalar başladı.

Baykal’ın Öymen inadı CHP’yi bitiriyor
  • Politika / Son Dakika
  • 23 Kasım 2009
  • Baykal’ın Öymen inadı CHP’yi bitiriyor için yorumlar kapalı
  • 347 KEZ OKUNDU


CHP’de Dersim tepkisi dinmiyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in Dersim olayları ile ilgili sözleri nedeniyle Tunceli’de aralarında 3 CHP ilçe belediye başkanı, 2 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile CHP’li eski milletvekili Hasan Göyüldar’ın da olduğu 300 kişi partiden istifa edecek.

CHP Genel Başkan Yardımcı Onur Öymen’in 10 Kasım günü TBMM’de Dersim isyanıyla ilgili yaptığı konuşmaya tepki göstermek için Tunceli’de CHP’den bgün yaklaşık 300 kişi istifa edecek.

Dün gece kentte bir toplantı yapan CHP’liler, bu toplantının ardından topluca istifa kararı aldı. Bugün Saat 13.00 sıralarında bir basın açıklaması yapacak olan CHP’liler patilerinden istifa ettiğini açıklayacak.

CHP’den istifa edecekler arasında eski Tunceli Milletvekili Hasan Göyüldar, CHP’nin Tunceli’de yerel seçimlerde kazanan Pülümür Belediye Başkanı Mesut Coşkun,  Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, seçimleri bağımsız kazanan ve CHP’ye geçen Nazimiye İlçesi Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Pülümür İlçe Başkanı Hasan Hayri Kesik, Nazimiye İlçe Başkanı Abdullah Kırmızıdağ, ile ilçe yönetim kurulu üyerinin de aralarında bulunduğu, belediye meclis üyeleri olmak üzere yaklaşık 300 kişi bulunuyor.

İstifacılar, bugün saat 13.00 sıralarında Cumhuriyet Maydanı’nda bir basın açıklaması yaparak istifalarını açıklayacak.

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu da Öymen’in sözlerine tepki göstermiş ve kendisini istifaya çağırmıştı. Ancak CHP yönetimi ve genel başkan Deniz Baykal, sözlerinin çarpıtıldığını belirterek Öymen’e sahip çıkmıştı. Kılıçdaroğlu sonraki açıklamasında CHP’de biat kültürü olmadığını vurgulamıştı.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ