Haber 16

Baykal’ın Videosunu MİT araştırıyor!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yayından kaldırılan video, bu kez farklı iki sitede yayına girdi.

Baykal’ın Videosunu MİT araştırıyor!
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Mayıs 2010
  • Baykal’ın Videosunu MİT araştırıyor! için yorumlar kapalı
  • 337 KEZ OKUNDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla bazı internet sitelerinde TİB tarafından erişimi engellenen “Baykal kaseti” olduğu iddia edilen o görüntüler, yasağa rağmen yeniden yayınlandı.


CHP lideri Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntülerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, bazı internet sitelerinde yayımlanan görüntülere erişimin engellenmesine karar vermişti.


 Başvuru üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye İletişim Başkanlığı’ndan görüntülere erişimin durdurulmasını talep etti. TİP, görüntülere yasak getirirken ayni video dün  gece  dünyaca ünlü bir sitenin video paylaşım sitesinde yeniden yayına sokuldu. Kısa sürede video yayından kaldırılırken, görüntüler bu kez farklı bir isimle yeniden yayına alındı.


 GÖRÜNTÜLER REKLAM  ARACI  HALİNE GELDİ


Bu arada ilgili video haberi, Google’de de son iki günün en çok aranan kelimeleri arasında yer aldı. “Baykal video” kelime grubu Google’de, en kullanıcılar için arama çubuğunda yer alan hatırlatma listesinde yer aldı. Arama motorlarında “en çok aranan kelimeler” aracılığıyla kullanıcı avına çıkan bazı internet siteleri de “Baykal’ın videosu”, “Baykal kaset” “Baykal seks” başlıklarıyla özel sayfalar açtı. Çoğu yurtdışı kaynaklı bu siteler, TİB’in yasağını dikkate alarak video için sayfalarına gelen ziyaretçilere sadece iddiaları aktarmakla yetindi.


ERDOĞAN’DAN MİT’E BULUN EMRİ


Erdoğan istihbarat birimlerinden de iz sürülmesini istedi. Devletin tüm teknik olanaklarının seferber edilip, olayın perde arkasının aydınlatılarak sorumluların bulunmasını isteyen Başbakan’ın bu konuyu bizzat yakından takip ettiği belirtildi. Öte yandan, önümüzdeki günlerde Türkiye’de yasadışı gözetleme ve dinlemelerle ilgili bir dizi yeni düzenlemenin de hayata geçirilmesi konusunda bazı girişimlerin yapılabileceği ifade ediliyor.


MERKEZ HOLLANDA’DA


Baykal’a ait olduğu öne sürülen özel görüntüleri yayınlayan internet siteleri hakkında ceza ve tazminat davaları açılacak. Baykal’ın avukatlarından Mutluhan Karagözoğlu, “ Şu ana  kadar  görüntülerin 62 internet sitesinde yayınlandığını belirledik.  Araştırmalarımız devam ediyor” dedi. Görüntülerin ilk yer aldığı Metacafe ortak kullanım sitesine erişimin engellendiğini belirten Karagözoğlu, “Metacafe” ile “Habervaktim”in birbirleriyle bağlantılı olduğunu ve bu sitelerin merkezlerinin Hollanda’da olduğunu ileri sürdü.


 62 SİTEYE DAVA  YOLDA 


62 internet sitesinin, link alarak görüntüleri yayınladığını belirten Karagözoğlu, başlatacakları hukuki süreçle ilgili şunları söyledi: “Deniz Baykal’a ait olduğu iddiasıyla verilen görüntüleri bu konuları bilen arkadaşlarımıza incelettirdik. Görüntülerin montaj olduğunu düşünüyoruz. Görüntüleri ve haberi yayımlayan 62 internet sitesi hakkında hem ceza, hem de tazminat davası açacağız.”


BAYKAL KİMSEYİ KABUL ETMEDİ


Bu arada bazı CHP milletvekilleri dün Baykal’ı evinde ziyaret etmek istedi. Ancak Baykal, meşgul olduğunu belirtip milletvekillerine teşekkür etti. Hemen her gün yürüyüş yapan Baykal, dün evinin bahçesinde kültür fizik hareketleri yapmakla yetindi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ