Haber 16

Bayram dönüşünde trafik çilesi

Kurban Bayramı tatilinin başladığı günden bu yana TEM otoyolu Bolu Dağı Tüneli’nin her iki şeridinden yaklaşık 368 bin araç geçiş yaptı. Konvoy Kocaeli’nde başladı.

Bayram dönüşünde trafik çilesi
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Kasım 2011
  • Bayram dönüşünde trafik çilesi için yorumlar kapalı
  • 282 KEZ OKUNDU

Kurban Bayramı tatilinin başladığı günden bu yana TEM otoyolu Bolu Dağı Tüneli’nin her iki şeridinden yaklaşık 368 bin araç geçiş yaptı.

Karayolu Bolu Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, cuma günü akşam mesai saatinin bitiminde başlayan dört günlük Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla TEM otoyolu Düzce ve Bolu kesiminde yoğunluk yaşandı.

Bayramda İstanbul’dan memleketlerine gitmeye çalışan vatandaşlar bayram sabahına kadar TEM otoyolu Düzce-Bolu kesiminde yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Yoğunluk bayram sabahı biterken bayramın ikinci günü öğleden sonra bu kez Ankara-İstanbul kesiminde görülmeye başlandı. Bayrama gidiş yoğunluğu kadar olmasa da normal seyrin üzerinde bir araç geçişi yaşayan TEM otoyolu Bolu Dağı kesimi 5 gün boyunca her iki şeritten de yoğun bir şekilde çalıştı.

Dönüş yolunda özellikle Ankara-İstanbul istikametinde yaşanan yoğunluk sebebiyle bu şeritteki tünelden 5 gün boyunca, her dakikada yaklaşık 20 sürücü geçiş yaptı. Aynı şekilde gidiş yolu olan İstanbul-Ankara şeridi ise dakikada 30 araç geçişi yaşadı.

Düzce ve Bolu trafik ekipleri 5 gün boyunca yolda sürekli olarak devriye halinde sürücüleri aşırı hız ve yakın takip konusunda uyarılarda bulundu. Dönüş yolunda yoğunluğun bu gece sona ermesi bekleniyor.

İSTANBUL’A DÖNÜŞ
Kurban Bayramı tatilini İstanbul dışında geçiren tatilcilerin dönüşü nedeniyle Kocaeli’de trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Kurban Bayramı’nın son gününde, tatilin bir bölümünü memleketleri ile tatil yörelerinde geçiren tatilciler, İstanbul’a dönüş nedeniyle TEM otoyolu ile D-100 ve D-130 karayollarının Kocaeli geçişinde yoğunluk oluşturmaya başladı.

Otoyolun Gültepe rampası kesimi, Kandıra ve Hereke turnikelerinin bulunduğu bölgeler ile D-100 karayolunun kent geçişi sırasında trafik zaman zaman durma noktasına geliyor. Trafik akışını sağlamak için ekipler, büyük çaba sarf ediyor.

TEM otoyolundan kent merkezine bağlantı yollarında ve kent içi trafiğinde de trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN UYARI
Kurban Bayramının son gününde tatilciler dönüş yolculuğuna çıkarken Karayolları Genel Müdürlüğü de 3 ayrı noktadaki yol çalışmaları nedeniyle ulaşımın kontrollü sağlandığını duyurarak sürücüleri uyardı. Bayram tatilinin son gününde sürücüleri uyaran Karayolları Genel Müdürlüğü,
www.kgm.gov.tr adresindeki web sitesinde duyurduğu Yol Durumu Bülteni’yle çalışma olan noktaları duyurdu.

Karayolları Genel Müdürlüğü’ne göre çalışma olan 14 noktanın bilgileri şöyle: ”Bursa-Karacabey yolunun 56-64.km.leri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım tek şeritten ve iki yönlü olarak sağlanmaktadır.

Ankara-Kırıkkale yolunun 11.km.sindeki Lalahan Köprülü Kavşağı yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım gidiş-geliş ve dönüşümlü olarak servis yolundan sağlanmaktadır.

Gebze-İzmit yolunun 5-27.km.leri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekmektedir.”

Duyuruda, karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması; zincir, takoz ve çekme halatı bulundurulması, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Karayollarında yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen diğer yollar ile ilgili daha geniş bilgi için ‘www.kgm.gov.tr’ internet adresi ile (0312) 415 88 00 ve (0312) 425 47 12 numaralı telefonlara başvurulabilecek.

Öte yandan bayram tatilinin son gününde TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde, TEM Otoyolu ile D-100 ve D-130 kara yollarının Kocaeli geçişinde yoğunluk yaşanmaya başladı. Ankara-İstanbul yönünde yoğunluk yaşanırken, İstanbul-Ankara istikametinde araçlar normal seyrediyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ