Haber 16

Bayram için kavurma tarifleri!

Kurban bayramının vazgeçilmez yemeğidir kavurma. İşte size birbirinden güzel kavurma tarifleri. Bayram için et yemekleri tarifleri. İşte kavurma nasıl yapılır sorusunun cevabı..

Bayram için kavurma tarifleri!

Bayram Kavurması Tarifi:


Malzemeler www.haber16.org
1 kg kuzu but (orta yağlı)
100 gr kuyruk yağı
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik


Yemeğin Tarifi  
Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.


Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız. www.haber16.org 


———————————— o ———————————–


 

Arpa Şehriyeli Et Yahnisi Yemeği Tarifi (4 Kişilik) 

 

Malzemeler
2 çorba kasığı margarin
2 su bardağı arpa şehriye
2 çorba kasığı kuşbaşı et
2 adet biber
10 adet arpacık soğan
2 adet domates
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı
Kimyon, karabiber Tuz

 

Yemeğin Tarifi  


Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin. Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin. Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin.

 

Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın. Kimyon ve karabiberi serpin. Sıcak servis yapın. www.haber16.org

———————————— o ———————————–


Fırında Et Yemeği Tarifi (4 Kişilik) 


Malzemeler
1 kg kemikli kuzu eti
Tuz
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı salça
www.haber16.org 


Yemeğin Tarifi.. Nasıl Pişirilir?


Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın.

Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin ve servis yapın.  www.haber16.org 


———————————— o ———————————–
 
Soğanlı Kavurma Tarifi  (4 Kişilik)
 

 

Malzemeler
300 gr Arpacık Soğanı
3 Diş Sarmısak
1 kg Dana Eti
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Tatlı Kaşığı Pulbiber
3 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Et Suyu
2 Çorba Kaşığı Kekik
Tuz, Karabiber


Soğanlı Kavurma Nasıl Pişirilir? İşte Kavurmanın Tarifi  

Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm büyüklüğünde) kuşbaşı doğrayın. Margarini büyük bir tencerede eritin. Eti tencereye alıp kavurup tencereden alın. Soğan ve sarmısağı aynı tencereye ilave edip kavurun. Ardından tekrar eti ekleyin. Pul biber, kekik, tuz ve karabiberle tatlandırın. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Bir miktar et suyunu ilave edip çekmesini bekleyin. Bu işlemi bir iki kere daha tekrar edin.

 

Et suyunun kalanını tencereye ekleyin. Eti kısık ateşta ve tencerenin kapağını kapatarak 80 dakika kadar pişirin. Pişme süresinin sonunda tekrar tuz ve karabiberle tatlandırın. Kavurmayı tabaklara paylaştırarak servis yapın.

 

Kavurma İçin Öneri: Bayramdan sonra eti değerlendirmek için malzemeleri değiştirerek tekrar kavurma yapabilirsiniz. Örneğin kavurmaya mantar katabilirsiniz. Bunun için tarifi aynen yukarıda verildiği gibi uygulayıp soğanları kavururken mantarı ilave edin. Mantarı kısa süre kavurup eti ekleyin. Ardından tarifin kalan kısmını uygulamaya geçebilirsiniz.

 

Kolayca kavurmak Eti kavurmak için kalın tabanlı veya teflon bir tencere kullanın. Bir miktar yağ eritin ve eti ilave edip kavurmaya başlayın. 

haber16.org




BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ