Haber 16

Bayram trafiğine dikkat!

“kara nokta” diye tabir edilen kaza potansiyelinin yüksek olduğu yollarda daha dikkatli olmaları konusunda sürücüleri uyardı.

Bayram trafiğine dikkat!
  • İslam / Son Dakika
  • 09 Kasım 2010
  • Bayram trafiğine dikkat! için yorumlar kapalı
  • 293 KEZ OKUNDU

Emniyet yetkilileri, bayram tatilinde karayollarında, “kara nokta” diye tabir edilen kaza potansiyelinin yüksek olduğu yollarda daha dikkatli olmaları konusunda sürücüleri uyardı.
    


Türkiye’de, yılda ortalama 5 bin kişinin ölümüne, binlerce kişinin yaralanmasına yol açan trafik kazaları, bayramlarda diğer günlere oranla daha da artarak, bayramı acıya dönüştürebiliyor.


Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl 26-30 Kasım tarihleri arasındaki Kurban Bayramı tatilinde bin 353 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 81 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 105 kişi de yaralandı.


Son 5 yılda ise Kurban Bayramlarında meydana gelen 8 bin 23 trafik kazasında 502 kişi hayatını kaybetti, 17 bin 175 kişi yaralandı.


Son 5 yılda Ramazan Bayramlarında meydana gelen 6 bin 649 kazada 431 kişi öldü, 14 bin 116 kişi yaralandı. 9 günlük bayram tatilinde özellikle uzak mesafelere gidecek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran emniyet yetkilileri, vatandaşlardan mecbur kalmadıkça kendi araçlarıyla yola çıkmamalarını, toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istedi.


Yetkililer, arife günü ile bayramın son gününde trafik kazasısayısının arttığını belirterek, bu günlerde yola çıkacakların daha dikkatli olmasını önerdi.


Emniyet yetkililerine göre, kazaların yüzde 52’si 12.00 ile 16.00 saatleri arasında meydana geliyor. Kazaya karışan sürücülerin yüzde 62’si 26-45 yaş grubundaki kişiler. Geçen yıl Kurban Bayramı’nda meydana gelen 60 ölümlüt rafik kazasının 18’i yayaya çarpma, 16’sı yoldan çıkma, 6’sı yandan çarpma, 5’i arkadan çarpma, 6’sı karşılıklı çarpışma, 5’i sabit cisme çarpma ve 4’ü ise diğer şekillerde gerçekleşti.


Kazaların yüzde 29’u “hızı yol ve hava şartlarına uydurmamak” yüzde 21’i “kavşak ve dönemeçlere yaklaşırken hızı azaltmamak”, yüzde 15’i “doğrultu değiştirme manevralarını yanlış yapma” yüzde 12’si “arkadan çarpma” ve yüzde12’si de “şerit ihlali yapma ve diğer” kusurlardan meydana geldi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ