Haber 16

BDP, PKK’nın maşası mı?

Terör örgütü PKK, geçtiğimiz cuma günü kendisine yakın internet siteleri aracılığıyla “Kuzey Irak’a…

BDP, PKK’nın maşası mı?
  • Gündem / Son Dakika
  • 23 Ağustos 2011
  • BDP, PKK’nın maşası mı? için yorumlar kapalı
  • 260 KEZ OKUNDU

Terör örgütü PKK, geçtiğimiz cuma günü kendisine yakın internet siteleri aracılığıyla “Kuzey Irak’a gidin, eylem yapın” çağrısında bulundu. PKK’nın çağrısı üzerine hemen harekete geçen BDP’liler, özellikle de kadınları kullanarak, ‘operasyonlar durdurulsun’ mesajlarıyla Kuzey Irak sınırında eylemlere girişti.


Artan terör olayları nedeniyle Türkiye’nin sınır ötesine yaptığı hava harekatını engellemek için örgüt, her türlü girişimde bulunuyor. Karadan topçuların desteğini alarak Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yapılan hava harekatında örgütün çok sayıda zaiyat vermesi üzerine, bazı ‘sivil’ organizasyonlar harekete geçti. Terör örgütü, geçtiğimiz cuma günü kendisine yakın internet siteleri aracılığıyla, “Sivil unsurlar kampların bombalandığı bölgelere gitsin, Kuzey Irak’a geçin, eylem yapın, harekete geçin” çağrısında bulundu. Bu talimatı alan BDP, anında yaptığı organizasyon ile Kuzey Irak’a ulaşmak üzere kadınları kullanmaya karar verdi.


SINIRI GEÇEMEDİLER 


Yeni Şafak’ın haberine göre, Hakkari’nin BDP’li belediye başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan’ın eşlik ettiği kadınlar, önce Çukurca’da askerlere yapılan saldırının gerçekleştirildiği yere gitti. PKK’nın çağrısı üzerine harekete geçirilen eylemci kadınlar, daha sonra BDP’li siyasetçilerle birlikte sınıra doğru yürüdü. Ancak sınıra kısa bir süre kala emniyet güçleri tarafından durduruldular ve sınırı geçmelerine izin verilmedi. Bu eylemle birlikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hava harekatını durdurmasını isteyen kadınlar, açıklamalarında Başbakan Erdoğan’a da seslendi. Eylem için kadınları kullanan BDP’liler sınırı geçemeyeceklerini anlayınca önceki akşam saatlerinde sınıra yakın bölgede yaptıkları kısa süreli oturma eylemi ile birlikte bölgeden ayrıldılar. Böylece cuma günü PKK’nın verdiği talimatı, BDP’liler hemen organize olarak hayata geçirmeye çalışmış oldu. Ancak güvenlik güçleri eylemin daha da ilerlemesine fırsat vermeden bitirdi.


CANLI KALKAN OLMAK İSTİYORLAR


BDP Hakkari teşkilatının sınırdan geçiş için izin alınması halinde kadınları canlı kalkan olarak kullanmak istediği iddia edildi. Sınıra yakın kamp bölgelerine götürülmek istenen kadınların, burada canlı kalkan yapılması ve yapılacak yayınlarla dünyaya mesaj yönünde şov yapılması planlandı. Ancak plan, güvenlik güçlerinin sınırın geçilmesini engellemesi sonucu başarıya ulaşmadı.


ÖRGÜTÜN EYLEMİNİ KINAMADILAR AMA…


Son 1.5 ayda 43 şehit verilmesine, onlarca PKK saldırısına, Silvan’da 13, Çukurca’da 9 şehidin olmasına rağmen BDP’liler en ufak bir kınama yapmadı. BDP’lilerin yaptıkları açıklamalar ise, tehdit kokan açıklamalardan öteye gitmedi. Açıkmaların içerisine sindirilen tehdit unsurları gözlerden kaçmazken, süreçle ilgili olarak AK Parti suçlandı. Hükümeti ve TSK’yı terör eylemlerinin sorumlusu gibi göstermeye çalışan BDP’liler bir anlamda hedef saptırmaya kalkıştı. Kendi üzerlerine dönen tepki oklarını, AK Parti ve TSK’ya yönlendirmeye çalışan BDP’nin saldırılar karşısında sessiz kaldıktan sonra operasyonlar olunca ‘aslan'(!) kesilmesi dikkatlerden kaçmadı.


TAŞKINLIKLARA MÜSADE YOK


Bu arada güvenlik güçlerince PKK terör örgütünün kamplarına yönelik hava ve kara harekatlarını protesto etmek isteyen bazı gruplar izinsiz gösteri yapmak istedi. Mardin’in Nusaybin ilçesi, Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesi, Siirt’in Kurtalan ilçesi ile Adana’da bazı gruplar protesto gösterisi düzenledi. Ancak güvenlik güçleri izinsiz gösteri yapan gruplara geçit vermedi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruplara biber gazı ve basınçlı suyla müdahale eden polis, olaylarda çok sayıda terör örgütü sempatizanını da gözaltına aldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ