Haber 16

BDP’li Kaplan’ın Çanakkale isyanı!

BDP milletvekili “Bir arada yaşamak zorundayız, tarihin kardeşliğe mahkum ettiği ender halklardandır Türk ve Kürt halkları” dedi.

BDP’li Kaplan’ın Çanakkale isyanı!
  • İslam / Son Dakika
  • 13 Temmuz 2010
  • BDP’li Kaplan’ın Çanakkale isyanı! için yorumlar kapalı
  • 301 KEZ OKUNDU

BDP milletvekili Hasip Kaplan, Ertuğrul Özkök’ün satırları ile gündeme oturan “bölünmeyi de tartışmalıyız” polemiğinde son noktayı koydu: “Çanakkale şehitlerini nasıl ayıracağız. Ben Kürdüm, eşim Türk… Çocuklarımı da mı ayıracağız.” dedi.

Gazeteci yazar Hadi Özışık‘ın Best FM‘de hazırlayıp sunduğu Konuşan Türkiye programına katılan BDP milletvekili Hasip Kaplan, Antalya’da hafta sonu söylediği sözlerin gerekçelerini anlattı.


“Zaman zaman meclis kürsüsünden, halkın kürsüsünden dile getiriyoruz. Orada defalarca tekrarladığım konuların başında Türk ve Kürt  halkının birlikte yaşamak isteği gelir.” diyen Kaplan sözlerini şöyle sürdürdü:


“Eğer 30 yıl süren bir çatışma sürecinden, yaşanan bunca acılardan sonra hala birlikte yaşama arzusu varsa, bizim barışçıl bir şekilde bu sorunun çözümünün konuşulmaya başlaması gerektiğini düşünüyorum”


TÜRK VE KÜRTLER KARDEŞLİĞE MAHKUM


Hadi Özışık’ın “Özkök’ün sorusu Bir arada yaşamak zorunda mıyız? şeklindeydi. Sizin sözlerinizi okumayanlar için bir daha bu soruya verdiğiniz yanıtı bizimle paylaşır mısınız?” demesi üzerine Kaplan şöyle devam etti:


“Evet bir arada yaşamak zorundayız, tarihin kardeşliğe mahkum ettiği ender halklardandır Türk ve Kürt halkları. Bir arada yaşamış, iç içe geçmiş iki halk Türk ve Kürt halkları. Demokrasi, temsil, çoğulculuk, kültür, düşünce, örgütlenme sorunlarımız var. Dünyanın 16. ekonomisi, 5. ordusuna sahip olan Türkiye’de siyaset kurumunun içine düştüğü açmaza karşı isyanları dile getirdim kürsüde. “


“SİYASETÇİLERİN VİCDANI PAS TUTTU”


“Ülkede bunca acı yaşanırken, batıda Türkçe, doğuda Kürtçe ağıtlar yakılırken neden meclis bu sorunun çözüm adresi olamıyor derken, şu cümleyi sarfetmiştim: “siyasetçilerin vicdanı pas tuttu. Bu vicdanları zımparalamak gerekiyor.”  diyen Kaplan, sorunun çözümünün TBMM çatısı altında olması gerektiğinin de altını çizdi:


“Mecliste halk bizi seçti, gönderdi. Oturup uzlaşmak lazım. Eğer uzlaşamıyorsak, iktidar ile ana muhalefet liderleri üç yıldır bir araya gelemiyorsa bu korkunç bir vurdumduymazlıktır. “


ŞİDDETİN ÇÖZÜM OLMADIĞINI HERKES ANLAMALI


Özışık’ın “Sayın Kaplan, sizin partiniz içinde de şahinler ve onların görüşleri önplana çıkıyor. Keşke ifadelere dikkat edilse de gerginliği arttıran sözler olmasa.” şeklindeki sözlerine  ise Hasip Kaplan’ın yanıtı şöyle oldu:


“AK Parti belediye başkanı da çıkıp kendince çözüm önerileri getiriyor. Her partide farklı görüşler ortaya konulabilir. Şiddet sorunu çözen bir araç değildir. Bunu herkesin -altını dikkatle tekrar çiziyorum- herkesin kabul etmesi gerekiyor. Mecliste çözüm bulunabilir, bulunmalıdır. “

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ