Haber 16

Bedelli askerlik başka bahara kaldı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile bedelli askerliği görüşüyor.

Bedelli askerlik başka bahara kaldı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 24 Nisan 2010
  • Bedelli askerlik başka bahara kaldı! için yorumlar kapalı
  • 309 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı haftalık olağan görüşme sona erdi. Başbakanlık Merkez Bina’daki görüşme yaklaşık 2  saat  15 dakika sürdü.


 Başbakanlık’tan yapılan açıklamada, “Sayın Genelkurmay Başkanı’nın verdiği bilgiler doğrultusunda, yıl içinde askere  gelen  yükümlü sayısının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacını karşılamaması ve terörle mücadele üzerinde olumsuz etkilere neden olacağı gerekçesiyle, bedelli askerlik sistemi için uygun şartların oluşmadığı değerlendirilmiştir.” denildi.


Başbakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Genelkurmay Başkanı Orgneral İlker Başbuğ ile yaptıkları haftalık olağan görüşmede, başta terörle mücadele olmak üzere, çeşitli güvenlik sorunları ve son günlerde kamuoyunda tartışılan bedelli askerlik konusunun ele alındığı bildirildi.


Açıklamada, şöyle denildi: “Sayın Genelkurmay Başkanı’nın verdiği bilgiler doğrultusunda, yıl içinde askere gelen yükümlü sayısının Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacını karşılamaması ve terörle mücadele üzerinde olumsuz etkilere neden olacağı gerekçesiyle, bedelli askerlik sistemi için uygun şartların oluşmadığı değerlendirilmiştir. Ancak bu konuda oluşan toplumsal beklentileri karşılamak üzere, orta vadede, mevcut askerlik sistemindeki farklı uygulamaları ortadan kaldıracak, askerlik sistemine ilişkin yeni yapısal düzenlemeler yapılmasının önemi ve gerekliliği üzerinde durulmuştur.”


BEDELLİ, TERÖRLE MÜCADELE İLE İLGİLİ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Bedelli askerlik tamamen gündemden kalktı diyebilir miyiz?” sorusuna, ”Yoo, şu anda terörle bağlantılı biraz da…” yanıtını verdi.


Başbakan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in verdiği resepsiyonda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile görüşmesinden sonra Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada belirtilen ”Askerlik sistemine ilişkin yeni yapısal düzenlemelerin” neler olduğunun sorulması üzerine, şöyle konuştu:


”Şu anda çalışma yapılacak, çok çeşitlilik var. Bunların üzerinde duracaklar ve bunları daha sade bir hale getirmek için çalışma yapılacak. O çalışma neticelendikten sonra açıklama yapılır. Şimdi bu tür açıklamalar tabii bir neticeye kavuşmadan yapılırsa doğru olmaz.”


Başbakan Erdoğan, ”Bedelli askerlik tamamen gündemden kalktı diyebilir miyiz?” sorusu üzerine, ”Yoo, şu anda terörle bağlantılı biraz da…” dedi.


Bir gazetecinin, ”Atatürk’ün de başkanlık sistemini istediği yönünde, bugün çocukları kabulünüzde bir diyalog olmuştu…” sözleri üzerine, Erdoğan, ”Kiminle öyle bir şey konuştuk?” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ