Haber 16

Beşiktaş Bursaspor’u tek golle geçti!

Savaşı andıran görüntülerin gölge düşürdüğü mücadelede, ilk yarıda eşitlik bozulmadı. Rakibin 10 kişi kalmasıyla rahatlayan Beşiktaş, İnönü’de 1133 gün sonra çıktığı gündüz maçını kazandı.

Beşiktaş Bursaspor’u tek golle geçti!
  • Son Dakika / Spor
  • 05 Aralık 2010
  • Beşiktaş Bursaspor’u tek golle geçti! için yorumlar kapalı
  • 266 KEZ OKUNDU

Biber gazı, bıçaklar, gözaltılar, hastaneye kaldırılanlar, küfürler, polis barikatları… Beşiktaş ile Bursaspor taraftarlarının 7.5 yıllık deplasman hasreti sona ererken, maç öncesi yaşananların özeti bu şekilde oldu.

Özellikle Beşiktaş için çok önemli bir mücadele. Lider Trabzonspor kazanmış, hatta yarıştan kopma noktasına gelen Galatasaray da 3-0’la moral bulmuş. Teknik direktör Schuster, sakat Nobre’nin yerine CSKA maçının yıldızı Ali Kuçik’e forma veriyor. Bursaspor cephesinde ise olası bir mağlubiyetin telafisi var. Deplasmanda alınacak beraberlik, yeşil-beyazlıalrın fazla canını sıkmayacak.

Tüm bu hesaplar bir yana, Fi Yapı İnönü Stadı etrafındaki hoş olmayan olayların gölgesinde başladı kritik karşılaşma.

8. dakikada Ali Kuçik, nefis hareketlerle ceza sahasına girdikten sonra Guti’ye pas verdi. İspanyol oyuncu, bekletmeden Holsoko’ya çıakrdı. Bu futbolcu, müsait pozisyonda Ivankov’u geçemedi. 18’de soldan son çizgiye inen Ozan içeriye ortaladı, Cenk’in hatasıyla boşta kalan topa dokunan Volkan Şen, çerçeveyi bulamadı. 30’da Ernst’in 25 metreden müthiş şutu az farkla auta gitti.

Bursaspor, 31. dakikada zorunlu bir değişikliğie gitti. Sakatlanan İbrahim Öztürk, yerini Serdar Aziz’e bıraktı. Bir dakika sonrasında Volkan sağdan ortaladı, topa dokunamayan Ozan İpek yerde kaldı. Hilbert, kendisini yere attığını düşündüğü Ozan’a tepki gösterdi. Ozan da rakibini itince ortam gerildi.

40. dakikada Holosko’nun sağ çaprazdan şutunu son anda Ivankov çıkardı. Pozisyonun devamında Ali’nin vuruşu üst direkten döndü, boşta kalan topu Holokso eliyle ağlara gönderdi. Golü geçersiz sayan hakem, Holosko’yu da sarı kartla cezalandırdı. 45+2’de ise Bursaspor 10 kişi kaldı. İbrahim Üzülmez’e faul yapan Volkan, önce sarı kart gördü, hakemi alkışlayınca ise kızardı. Karara tepki gösteren Bursasporlu oyuncu, oyundan çıkarken yabancı madde yağmuruna tutuldu.

Rakibin eksik kalmasıyla rahatlayan Schuster, ikinci yarıya daha ofansif bir görüntüyle başladı. Necip’i kenara alan Alman hoca, Tabata’yı sahaya sürdü. Karşılaşmanın en net pozisyonu 55. dakikada yaşandı. Ancak ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Holosko, mutlak gol şansını değerlendiremedi.

63’te kaleci Cenk boşa çıktı, Ergiç’in şutuna Toraman son anda ayak koydu. 65’te ise Holosko, 10 dakika önce kaçırdığı pozisyonun benzerinde golü buldu. Slovak futbolcu, çapraz pozisyonda düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0.

Ertuğrul Sağlam, son düdük yaklaştıkça risk almaya başladı. 72. dakikada Ozan İpek’i çıkaran Sağlam, gol umudu olarak Sercan Yıldırım’a formayı verdi. Yeşil-beyazlılar maçtaki en net posizyonunu 78’de yakalarken, bu defa direğe takılan konuk ekipti. Cenk’in hatası sonucu topu önünde bulan Serdar bekletmeden vurdu, ama yan direği geçemedi.

İnönü Stadı’nda 85. dakikada ilginç bir olay yaşandı. Elinde bayrakla sahaya inen bir taraftar, futbolcuların arasında tur attıktan sonra güvenlik güçleri tarafından dışarı çıakrıldı.

Galatasaray galibiyetiyle zirve yarışında kalan Beşiktaş, konuk ettiği Bursaspor’u karşısında da istediğini aldı ve puanını 27’ye yükseltti. Bu sezon ikinci mağlubiyhetini İnönü’de alan konuk ekip ise liderin 5 puan gerisinde kaldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ