Haber 16

Beşiktaş’ı hakem yaktı: 1-1

Emenike’yi durduramayan Kartal, rakibin kendi kalesine golüyle bir puan aldı. Karabük’ün penaltısını, Almeida’nın çizgiyi geçen şutunda golü vermeyen hakem, maça damgasını vurdu.

Beşiktaş’ı hakem yaktı: 1-1
  • Son Dakika / Spor
  • 05 Şubat 2011
  • Beşiktaş’ı hakem yaktı: 1-1 için yorumlar kapalı
  • 263 KEZ OKUNDU

Beşiktaş’ta gribal enfeksiyon nedeniyle kulübede oturan Q7’nin yerine orta sahanın soluna Hilbert geçti. Kart cezalısı Aurelio ve sakat Guti’nin yokluğunda ise Ernst-Fernandes ikilisi sahada. Ferrari, Rıdvan, Cenk, Ersan ve Nihat da kadroda yok. Cezası nedeniyle tribüne çıkan Schuster, forvet arkasında Nobre’ye görev verdi.


Dolmabahçe’de takımlarını yalnız bırakmayan 30 bin Beşiktaşlı var. 500 kadar rakip taraftar da tribünde. Karabükspor’un en büyük kozu kuşkusuz Emenike. Kırmızı kart cezası nedeniyle Kayserispor’a karşı oynayamayan Nijeryalı, bir maç sonra forvette. Maç öncesi Beşiktaşlı taraftarlar, Emenike’yi tribünlere çağırıyor. Golcü futbolcunun da tribünlere giderek yumruk şov yapması görülmeye değer.


Fair-play örneği Emenike’yle sınırlı değil. “Karabük-Beşiktaş elele, hep birlikte tribüne” tezahüratı eşliğinde iki takım futbolcuları, birlikte tribünleri selamlıyor. Sevgi gösterisi “Karabük sen bizim kardeşimizsin” tezahüratı ve “Beşiktaş sen bizim kardeşimizsin” karşılığı ile sürüyor.


İlk tehlikeli atak Beşiktaş’tan geldi. 3. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Ekrem, kale önüne çevirdi. Almeida’dan önce savunma son anda araya girdi. 8’de savunmanın arkasına atılan pasa yetişen Emenike’nin şutu direğin dibinden auta çıktı. 16’da Bülent’in orta-şut karışımı vuruşu Hakan için kolay top oldu. 17’de ise sağdan ceza alanına giren Almeida’nun şutu istediği gibi değildi.


20. dakikada Kerim, Simao’ya yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. Portekizli, 22’de bu kez Murat Söyler’in sarı kart görmesini sağladı. 23’te Deumi ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Nobre’nin gözünün altına kanama başladı. Beşiktaşlı oyuncu, tedavisinin ardından maça devam etti.


Karabükspor, 30. dakikada gole yaklaştı. Bülent’in soldan ortasına İlhan’ın kafa vuruşunda Hakan başarılı. 38’de Hakan Arıkan, mutlak gole izin vermedi. Maçın en net pozisyonunda Hakan Özmert, kaleci engelini aşamadı. 41’de konuk ekip, inanılmaz bir gol daha kaçırdı. Ceza alanındaki karambolde topu önünde bulan Bülent ıska geçti.


45’te şık bir hareketle Toraman’ın sağından atıp solundan geçen Emenike’nin, bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 45+2’de ceza alanında rakibini geçen Almeida çerçeveyi bulamadı. İlk 5 dakikada baskı kurmasına karşın ilerleyen bölümde sahasından çıkamayan Beşiktaş, soyunma odasına 0-0’la gidiyor.


Hakem Kamil Abitoğlu, 51. dakikada tartışılacak bir karara imza attı. Emenike, Hakan’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem, penaltı beklentilerine karşılık ‘devam’ dedi. 55’te Ernst’ten topu kapan Hakan Özmert’in nefis pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Emenike, Hakan’ın yanından topu ağlara gönderdi: 0-1.


Golden sonra karşılaşma tempo kazandı. 56’da Almeida’nın pasıyla bomboş pozisyonda topla buluşan Nobre, kalecinin üzerine vurdu. Hemen ardından Emenike’nin sert şutu üstten auta gitti. 59. dakikada ise skora denge geldi. Soldan atak geliştirmek isteyen Simao’nun içeriye sert kestiği ortayı Deumi ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi: 1-1.


Beşiktaş’ın ilk hamlesi 60’da geldi. Ekrem Dağ, kalan dakikalarda yerini Necip’e bıraktı. 61’de ise tezahüratlar eşliğinde Quaresma, Fernandes’in yerine oyuna dahil oldu. Yücel İldiz ise Bülent-Ragued değişikliğine gitti. Oyuncu değişiliklerinin ardından iki takımın da orta sahaları yenilendi. Ancak mücadele gücü artarken, pas hataları da çoğaldı.


Quaresma’nın hareketlilikl getirdiği Beşiktaş, kanatları kullanma çabasında ise bir türlü başarılı olamıyor. 73. dakikada topu göğsüyle kontrol eden Almeida’nın vuruşu çerçeveyi bulmadı. 75’te Almeida penaltı noktasına ortaladı, müsahit durumdaki Hilbert kontrol edemedi.


76’da ise karşılaşmanın en tartışmalı kararı geldi. Almeida’nın ceza sahası dışından müthiş şutunda, üst direğe çarpan top çizgiyi geçti. Ancak hakem, yardımcısına uydu ve santrayı göstermedi. Bu kararın ardından tribünler, hakeme tepki gösterdi. 82. dakikada Quaresma’nın şutunu kaleci çizgi üzerinden çıkardı.


Yücel İldiz, 90’da İlhan Parlak’ın yerine Angelov’u sahaya sürdü. 90+1’de Karabükspor ceza sahası içinde yaşanan karambolde kaleci iyi yer tuttu. 90+2’de Nobre’nin kafasını kaleci, çizgi üzerinden çıkardı. 90+5’te Nobre’nin kafası direğin dibinden dışarı gitti. Uzatma bölümü tamamen Beşiktaş’ın baskısıyla geçerken, konuk ekip hata yapmadı.


Sahasında aldığı 1-1’lik beraberlikle Beşiktaş, puanını 32 yaptı. Trabzonspor’un kazanması halinde, zirveyle aradaki fark 14’e çıkacak. İnönü Stadı’nda son düdükle birlikte “Özgener istifa” sesleri yükseldi. Emenike’nin sırtladığı Karabükspor ise 26 puana yükseldi.


BEŞİKTAŞ: 1 – KARDEMİR KARABÜKSPOR: 1
Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Mustafa Emre Eyisoy, Mehmet Şahan Yılmaz
Beşiktaş: Hakan, Ekrem (Dk. 60 Necip), Sivok, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Hilbert, Ernst, Fernandes (Dk. 61 Quaresma), Simao, Nobre, Almeida
Kardemir Karabükspor: Tomiç, Kerim, Muhammed Hanifi, Deumi, Seriç, Birol, Hakan Söyler, Hakan Özmert (Dk. 87 Bülent Bal), Bülent Kocabey (Dk. 62 Raguet), İlhan (Dk. 90 Angelov), Emenike
Goller: Dk. 55 Emenike (Kardemir Karabükspor), Dk. 59 kendi kalesine Deumi (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 21 Kerim, Dk. 22 Hakan Söyler, Dk. 78 Birol, Dk. 85 Raguet (Kardemir Karabükspor), Dk. 40 İbrahim Toraman, Dk. 64 İbrahim Üzülmez, Dk. 79 Quaresma (Beşiktaş)


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ