Haber 16

Beyaz et fiyatları kırmızı eti yakaladı

Ramazanın gelmesiyle birlikte vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği tavuk eti, 18 TL’ye ulaştı!..

Beyaz et fiyatları kırmızı eti yakaladı
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 13 Ağustos 2010
  • Beyaz et fiyatları kırmızı eti yakaladı için yorumlar kapalı
  • 279 KEZ OKUNDU

Gümüşhane’de vatandaşlar, kilogram fiyatı 18 TL’yi bulan parça tavuk yerine, bütün tavuk alarak ihtiyacını gideriyor.

Vatandaştan yoğun talep

Et ve tavuk satışlarının Ramazan ayı ile birlikte arttığı Gümüşhane’de tavuk fiyatlarına zam gelince, vatandaş bütün tavuğa yöneldi. Kent merkezinde şarküteri işleten Mesut Çiçek, ramazanın başlaması ile birlikte vatandaşların hem tavuk hem de kırmızı ete yoğun talep gösterdiğini, kırmızı ette yaşanan tedarik sorunu nedeniyle zor günler geçirdiklerini söyledi.

Çiçek, önceki dönemlerde hayvanını satacak vatandaşların kendilerine geldiğini fakat son zamanlarda bunun tersine döndüğünü, peşin para ile üreticinin yanına gittikleri halde tedarik sürecinde sıkıntı çektiklerini söyledi.

Çiçek ayrıca, tavuk etinde son zamanlarda yaşanan fiyat artışının neredeyse kırmızı ete yaklaştığını fakat vatandaşların da bu duruma ilginç bir çözüm bulduklarını söyledi. Çiçek, kilogramı 13 ile 18 TL arasında değişen pakette satılan Tavuk pirzola, kanat ve sarma yerine kilogramı 4,75 TL olan bütün tavuğu aldıklarını ve vatandaşların istediği şekilde parçalayarak sattıklarını belirtti.

Ramazan öncesine göre 2 ila 4 TL arasında fiyat artışı yaşanan tavuk fiyatına karşın et fiyatlarında bu kadar artış olmadı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ