Haber 16

“Bizim en az 3-4 tane transfer yapmamız şart”

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ”Bizim en az 3-4 tane transfer yapmamız şart. Eğer bu transferleri yaparsak iyi bir duruma geliriz, yapamazsak yine zorluklar yaşayabiliriz” dedi.

“Bizim en az 3-4 tane transfer yapmamız şart”
  • Son Dakika / Spor
  • 29 Aralık 2011
  • “Bizim en az 3-4 tane transfer yapmamız şart” için yorumlar kapalı
  • 348 KEZ OKUNDU

Geçen hafta İstanbul’da dizinden ameliyat olan ve bu nedenle takımın Antalya Belek’te yaptığı kampa katılamayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, devre arasında en az 3-4 oyuncu transfer etmeyi planladıklarını söyledi.


Bazı büyük kulüplerin aldığı bir oyuncuya ödenen rakamla, kendilerinin tüm takımı kurduğunu ifade eden Çalımbay, bütçelerine göre devre arasında transfer yapmayı düşündüklerini belirtti.


Bazen, kadrolarına katmayı düşündükleri oyuncuları yüksek maliyetleri nedeniyle transfer edemediklerini, bu durumda da oyuncuların başka takımlara transfer olabildiğini aktaran Çalımbay, bu nedenle transferde bütçelerine göre hareket etmek durumunda olduklarını söyledi.


Takıma mutlaka takviye yapmaları gerektiğini, bu kapsamda çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çalımbay, ”Bizim en az 3-4 tane transfer yapmamız şart. Eğer bu transferleri yaparsak iyi bir duruma geliriz, yapamazsak yine zorluklar yaşayabiliriz” dedi.


Rakiplerin güçlü ve geniş kadrolara sahip olduğunu belirten Çalımbay, ”Bizim daha çok çalışıp, daha iyi duruma gelmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.


Dizinden ameliyat olduğunu hatırlatan Çalımbay, ”Ameliyat olduğum için kıpırdayamıyorum, o yüzden de telefonla ancak irtibat kurabiliyorum. Ben gerekli şeyleri yönetimimize söyledim, onlar da takip edecekler” dedi.


Beşiktaş’ın genç oyuncularından Burak Kaplan, Tanju Kayhan ve Atınç Nukan’ı kiralık olarak kadrolarına katmak istedikleri yönündeki haberlerle ilgili soru üzerine Çalımbay, bu oyuncuları Beşiktaş’tan istediklerini belirterek, ”Verirlerse ‘alırız’ dedik, onların da öyle bir düşünceleri yok. Olsaydı zaten şimdiye kadar olurdu” diye konuştu.


Çalımbay, yollarının ayrıldığı oyuncularla ilgili olarak da ”İsteyen kalır, isteyen gidebilir. Bizim kapımız herkese açık. Gitmek isteyen gidebilir. Biz kimseyi zorla tutmuyoruz. Ben ne Kerim’i gönderdim, ne de Cihan’ı gönderdim. Sadece Rasmussen’in mukavelesi bittiği için yollarımızı ayırdık” dedi.


İkinci yarının çok zor geçeceğini belirten Çalımbay, bu zorlu süreçte tüm oyunculara ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Kadroda şans bulamayan Malili oyuncu Souleymane Keita ve bazı genç futbolcuların başka takımlara transfer olarak forma giymelerini istediğini ifade eden Çalımbay, ”Hiçbir yere gidemiyorlarsa, tabii ki kadroda tutacağız” açıklamasını yaptı.


Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar ise transfer çalışmalarının sürdüğünü, bazı oyuncularla görüştüklerini belirterek, ancak transferin zora girmemesi, diğer takımların devreye girmemesi için görüştükleri futbolcuların isimlerini açıklamak istemediklerini ifade etti.


Bu arada, Rasmussen Morten Nicalos, Cihan Yılmaz, Mahmut Boz ve Kerim Zengin ile yollarını ayıran Sivasspor’da, sakatlığı nedeniyle bu sezon forma giyemeyen Gineli savunma oyuncusu Mamadou Diallo’nun ise şu anda takımda kaldığı, durumunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı öğrenildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ