Haber 16

BJK evinde Trabzon’a boyun eğdi:1-2

Diğer yanda liderliği geri isteyen Trabzonspor. İnönü Stadı’ndaki müthiş kapışmada, 3 gol ve 2 kırmızı kart çıktı. 50 dakika 10 kişi oynayan Trabzonspor, geriye düşmesine karşın son anda Burak’la hayat buldu.

BJK evinde Trabzon’a boyun eğdi:1-2
  • Son Dakika / Spor
  • 06 Mart 2011
  • BJK evinde Trabzon’a boyun eğdi:1-2 için yorumlar kapalı
  • 282 KEZ OKUNDU

Antalyaspor galibiyetiyle ligde 4 hafta sonra galibiyetle tanışan Beşiktaş ile Kayserispor beraberliğinin ardından liderlik koltuğunu Feberbahçe’ye kaptıran Trabzonspor, 24. hafta mücadelesinde karşı karşıya. İki ekibin de hedefi mutlak galibiyet. Zira olası bir beraberlik, kimseyi mutlu etmeyecek.

Bordo-mavililerde Engin ve Egemen, sakatlıkları nedeniyle takımlarını yalnız bıraktı. Beşiktaş’ta ise bağırsak enfeksiyonu geçiren Quaresma’nın yanı sıra cezalı Ferrari ile sakat Nihat ve Hakan da kritik maçta forma giyemedi. Q7’nin yokluğunda Hilbert’e şans veren Schuster, genç Doğukan Pala’yı kadroya aldı.

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan için “Mekanın cennet olsun hocam” pankarı açan Çarşı grubu, “Hepimiz Baykuşuz” yazılı pankartla ise Kolombiya Ligi’nde bir futbolcunun maç oynanırken sahaya giren baykuşa tekme atmasına tepki gösterdi.

Saatler öncesinden stada gelen Beşiktaşlılar, kötü sonuçlara karşın takımlarına müthiş desteklerini gösterdi. Ancak Fi Yapı İnönü Stadı’nda yer yer boşluklar göze çarptı. Yağışlı ve soğuk havaya rağmen yaklaşık 1500 Trabzonsporlu ise kendilerine ayrılan eski açık tribünü tamamen doldurdu.

Karşılaşma beklendiği gibi tempolu başladı. 4. dakikada Guti’nin nefis pasını kontrol eden Simao, müsahit durumda çerçeveyi bulamadı. 6. dakikada ceza alanı sol çaprazında topa sahip olan Selçuk’un pasında Necip araya girdi. 18’de Beşiktaş gole çok yaklaştı. Simao’nun penaltı noktasına gönderdiği pasa Giray, Bobo’dan önce müdahale etti.

Bobo’nun 23. dakikadaki sert şutu yandan auta gitti. Ev sahibi, 31’de tehlikeli geldi. Simao’nun pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Bobo’nun vuruşu çerçeveyi bulmadı. 35’te Rüştü, kritik bir kurtarış yaptı. Tecrübeli eldiven, Brozek’in kale önüne çevirdiği topu Burak’tan önce kontrol etti.

39. dakikada Sivok’la girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kalan ve burnu kanayan Burak, dışırı çıkmakta yavaş davranınca tribünlerden tepki gördü. Trabzonspor, 43’te 10 kişi kaldı. Necip’e yaptığı faul nedeniyle sarı kart gören Serkan, 4 dakika sonra bu kez Simao’yu düşürdü ve ikinci sarıdan oyun dışında kaldı.

Rakibin 10 kişi olmasını avantaja çevirmek isteyen Schuster, ikinci yarıya Fernandes-Nobre değişikliğiyle başladı. 50’de ani gelişen atakta Hilbert, sert şutunda isabet sağlayamadı. Kaptan Guti, pas vermediği için takım arkadaşın tepki gösterdi. 53’te Jaja’nın müthiş pasına hareketlenen Umut, Necip’ten sıyrılamadı.

Karadeniz ekibi, 56’da net pozisyondan yararlanamadı. Kaleciyi geçen Umut, topu ayağından açınca Ekrem araya girdi. 59’da Hilbert’in pasını Simao ağlara gönderdi, ama tartışmalı bir ofsayt bayrağı kalktı. 62’de oyuna ilk müdahalesini yapan Şenol Güneş, Jaja’nın yerine Ceyhun’u sahaya sürdü. 63’te kaleciyle karşı karşıya kalan Simao, meşin yuvarlağı filelerle buluşturamadı.

Beşiktaş, 66. dakikada Bobo’nun golüyle öne geçti. Kuşkusuz golde Hilbert’in katkısı büyük. Sağ kanatta Umut’tan sıyrılan Hilbert’in müthiş ortasında Brezilyalı oyuncu, kafa vuruşuyla ağları sarstı ve 125 gün sonra golle tanıştı: 1-0.

Ancak ev sahibinin gol sevinci uzun sürmedi. 68’de Selçuk İnan, ceza sahasına ortaladı. Ceyhun Gülselam, kafa vuruşunda kaleci Rüştü’yü mağlup etti: 1-1.

Golden sonra Beşiktaş da 10 kişi kaldı. Zaman geçirmek için düdükten sonra topa vuran Sivok, ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. 72’de kaleciyle karşı karşıya kalan Burak, Rüştü’nün müdahalesiyle yerde kalırken, hakem ‘devam’ dedi. Kart işareti yapan Rüştü sarı kartla cezalandırılırken, karara tepki gösteren Şenol Güneş tribüne gönderildi. Beşiktaş tarftarlarının, Güneş’e alkışla destek vermesi ise dikkati çekti.

80’de ceza sahasına gönderilen ortaya Bobo’dan önce Onur müdahale etti. 82’de Colman, yerini Alanzinho’ya bıraktı. Schuster’in bu hamleye yanıtı ise Ekrem-Ernst ve Bobo-Almeida değişiklikleriyle oldu. 85’te Almeida’nın penaltı noktası üzerinden yaptığı kafa vuruşu çerçeveyi bulmadı. 88. dakikada Burak Yılmaz sahneye çıktı. Ceza sahasında Umut’un kafayla indirdiği pasta Burak, düzgün bir vuruşla skoru 2-1’e getirdi.

Uzatma anlarında Şeref Tribünü’nde yaşanan yumruklaşma kameralara yansıdı. Bu sonuçla bordo-mavililer, maç fazlasıyla tekrar lider oldu. Antalyaspor galibiyetinden sonra Trabzonspor’a takılan Beşiktaş ise 35 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ: 1 – TRABZONSPOR: 2
Stat: Fi-Yapı İnönü
Hakemler: Tolga Özkalfa, Ekrem Kan, Serkan Akarca
Beşiktaş: Rüştü, Ekrem (Dk. 82 Ernst), İbrahim Toraman, Sivok, İsmail, Necip, Fernandes (Dk. 46 Nobre), Guti, Hilbert, Simao, Bobo (Dk. 82 Almeida)
Trabzonspor: Onur, Serkan, Giray, Glowacki, Cale, Selçuk, Piotr, Colman (Dk. 82 Alanzinho), Jaja (Dk. 52 Ceyhun), Burak, Umut(Dk. 90 Mustafa)
Sarı kartlar: Dk. 45+2 Umut, Dk. 63 Ceyhun, Dk. 73 Burak (Trabzonspor), Dk. 62 Simao, Dk. 74 Rüştü (Beşiktaş)
Kırmızı kartlar: Dk. 43 Serkan (Trabzonspor), Dk. 70 Sivok (Beşiktaş)
Goller: Dk. 66 Bobo (Beşiktaş) Dk. 67 Ceyhun, Dk. 88 Burak (Trabzonspor)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ