Haber 16

BJK Kendi Parasıyla rezil Oldu

Quaresma ve Gut”yi getirerek taraftarını mest eden, Beşiktaş transferdeki başarıyı mali alanda gösteremedi…

BJK Kendi Parasıyla rezil Oldu
  • Son Dakika / Spor
  • 21 Ağustos 2010
  • BJK Kendi Parasıyla rezil Oldu için yorumlar kapalı
  • 300 KEZ OKUNDU

 

Yaptığı yıldız transferler ile dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş aynı başarıyı mali alanda gösteremedi.

Şubat 2009’da görkemli bir törenle açılan Beşiktaş Süleyman Seba Projesi’nde yer alan Acıbadem Hastanesi, bitişiğindeki benzinci nedeniyle ruhsat alamayınca planlar alt üst oldu.

Projeden yılda 10 milyon TL gelir bekleyen kulüp 50 milyon TL tazminat riski ile karşı karşıya. Sezon öncesinde Quaresma ve Guti’yi transfer eden Beşiktaş’ta transferler durabilir.


9 AYDIR RUHSAT ALAMIYOR
Beşiktaş Spor Kulübü, Acıbadem Hastaneler Grubu’na 25 yıllığına aylık 300 bin dolara kiraladığı binanın birkaç adım ötesindeki akaryakıt istasyonunu kaldırma sözünü tutamadı.

Sağlık Bakanlığı da bu nedenle hastane ruhsatı vermeyince Acıbadem’in Fulya Süleyman Seba Projesi içerisindeki 30 milyon dolarlık yatırımı kullanılmadan çürümeye başladı.

Şirket oluşan zararı için yüklü bir tazminat davası açmaya hazırlanıyor. Kulüp yönetimi de tazminat çalışmalarını doğrularken, “Paramızla rezil olduk” açıklaması yaptı.

Beşiktaş Kulübü’nü ciddi zarara uğratan hastane projesinin hikâyesi 2007 yılına uzanıyor. Acıbadem Grubu ile Beşiktaş yönetimi o tarihte Fulya Süleyman Seba Projesi içerisinde lüks bir hastane yatırımı için yazılı bir anlaşma yapmıştı. Bu süreçte kulüp yöneticileri projeye bitişik konumdaki akaryakıt istasyonun da kısa sürede başka yere taşıma sözünü vermişti.

Anlaşmanın ardından inşaata başlayan Acıbadem Grubu, hastane binasını 2009’da tamamladı. Ancak kulübün akaryakıt istasyonunu kaldırma sözü gerçekleşmedi. Kulüp yöneticilerinden tekrar istasyonu kaldırma sözü alan Acıbadem Grubu ise 30 milyon TL yatırım yaparak Aralık 2009’da hastaneyi açılışa hazır hale getirdi.

Hatta şirket yöneticileri ve hastane personeli belirlendi ve bu kişilerin sigortaları ödenmeye başlandı. Ancak akaryakıt istasyonu kalkmadığı için Acıbadem Sağlık Grubu da Sağlık Bakanlığı’ndan beklediği ruhsatı 9 aydır alamadı.


DEL BOSQEU 15 MİLYON TL KAZANMIŞTI
2004-2005 sezonunda 17 lig maçı oynandıktan sonra görevine son verilen İspanyol Teknik Direktör Vicente Del Bosqeu, Beşiktaş yönetimi ile tazminat savaşına girişmişti. Bu mücadeleden 7 milyon 961 bin euro kazanan Bosqeu daha sonra bu paranın önemli bir kısmını hayır kuruluşlarına bağışladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ