Haber 16

BJK’nin umudu fallara kaldı!

Beşiktaş elendi ancak Avrupa umudu sürüyor! Kara Kartal her an UEFA Avrupa Ligi’ne gidebilir.. Nasıl mı?

BJK’nin umudu fallara kaldı!
  • Son Dakika / Spor
  • 09 Aralık 2009
  • BJK’nin umudu fallara kaldı! için yorumlar kapalı
  • 346 KEZ OKUNDU

Beşiktaş’ın dün akşam 2-1 yenildiği CSKA Moskova’da, iki futbolcunun Manchester United ile yapılan maçta doping yaptığının anlaşılması şok etkisi yarattı.

Yapılan testler sonucunda 3 Kasım’daki Manchester United – CSKA Moskova maçında Aleksei Berezutski ve Sergei Ignashevich’in doping kullandığının açıklanması “CSKA Moskova, Avrupa kupalarından diskalifiye edilebilir mi?” sorusunu akıllara getirdi.

Bu noktada WADA ve UEFA Disiplin Kurulu CSKA’ya verilecek cezayla ilgili olarak 17 Aralık’ta toplanacak.

WADA’nın konuyla ilgili yönetmeliği ve UEFA Disiplin Kurulu’nun vereceği ortak kararla CSKA Moskova’nın alacağı ceza şekillenecek. Peki CSKA takım halinde bir ceza alacak mı?

UEFA Anti-Doping Kuralları’nın 21. maddesinin 2. fıkrasına göre, bir takımda ikiden fazla futbolcunun doping yaptığının saptanması halinde turnuvadan men edilmesi söz konusu. Rus takımında 2 futbolcuda doping çıktığı düşünülürse şimdilik böyle bir kararın çıkması zor görünüyor. Ancak aynı maddenin 1. fıkrasında ise “Aynı takımda birden fazla dopingli oyuncu çıkması halinde takım için hedef test istenir” denilmesi işin rengini değiştirebilir. Eğer yapılacak hedef testlerde başka CSKA’lı oyuncuların da yasaklı madde kullandığı tespit edilirse Rus takımının diskalifiyesi söz konusu olabilir. CSKA Moskova’nın diskalifiyesi halinde ise Beşiktaş Avrupa macerasına devam edecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ