Haber 16

Bölücübaşına özgürlük istediler!

Demokratik Toplum Kongresi sona erdi. Kongrede Öcalan için koşulsuz özgürlük istendi. Gergin geçen kongreden notlar;

Bölücübaşına özgürlük istediler!
  • Gündem / Son Dakika
  • 13 Aralık 2009
  • Bölücübaşına özgürlük istediler! için yorumlar kapalı
  • 385 KEZ OKUNDU

Konre sözcüsü Hatip Dicle, Diyarbakır’da kapatılan DTP İl Başkanlığı binasında dün başlayan ve bugün sona eren Demokratik Toplum Kongresinin sonuç bildirgesini açıkladı.

Türk halkının, CHP ve MHP’nin yönlendirmesiyle Kürt halkına linç kampanyalarıyla düşman haline getirilmeye çalışıldığını öne süren Dicle, bu kirli oyunun ortaya çıkarılmasında Türk halkının, politikacı, aydın ve sanatçılarına tarihsel bir görev düştüğünü söyledi.

Dicle, şunları kaydetti:

”Şüphesiz ki bu oyuna boyun eğmenin, rıza göstermenin tarih karşısında vebalı ağır olacaktır. DTK bu kapsamda yapılan tartışmalardan hareketle şu kararlara varmıştır:

Kürt halkının yaşadığı tüm Orta Doğu coğrafyasında DTK ile gerçekleştirilen birliğin, bir ulusal konferansla tamamlanması kararındadır. DTK Kürt halkına dayatılan örgütsüzlüğe ve iradesizliğe karşı Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü temel talebiyle karşı koyma kararlılığındadır. Kısa vadede İmralı sistemine son verilip ev gözetimine geçilmesi DTK’nın çağrısıdır. DTK halklarımıza kan, gözyaşı ve acı dışında hiç bir şey sunmayacak tasfiye politikalarının aracı olan askeri ve siyasi operasyonlara son verilmesi için her türlü demokratik mücadele yol ve yöntemlerini uygulama kararlılığındadır.

DTK barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi dolayısıyla tutuklanan, ceza verilen siyasi tutsakların tümümün serbest bırakılması çağrısını yinelemekte ve bütün ceza evleri boşalıncaya kadar mücadele kararlılığını deklare etmektedir. Anti-demokratik tüm uygulamaların gerekçesi, inkar ve imhayı esas olan bir zihniyetle oluşturulan 12 Eylül Anayasası’dır. DTK kısmi madde değişiklikleriyle, makyajla değil; Türk halkı ile birlikte eşit, özgür ve onurlu bir yaşamı garantileyen, Özerk Kürdistan’ı içeren ve demokratik Türkiye’yi hedefleyen, cinsiyet eşitlikçi yeni bir Anayasa hazırlanması çağrısında bulunmaktadır. Hiçbir şiddet uygulaması ve siyaset oyunu, özgürlük mücadelesini geldiği aşamadan geri götüremeyecektir. Her şart ve koşulda demokrasi ve özgürlük mücadelesi yükseltilerek sürdürülecek ve başarı mücadele eden ezilen halkların olacaktır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ