Haber 16

Bosna – Türkiye maçı hangi kanalda

Millilerimiz bu maçı kesin kazanmalı başka seçenek yok. Peki Bosna Hersek – Türkiye Maçı Hangi Kanalda…

  • Gündem / Son Dakika
  • 08 Eylül 2009
  • Bosna – Türkiye maçı hangi kanalda için yorumlar kapalı
  • 400 KEZ OKUNDU

(A) Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde 5. Grup’ta yarın deplasmanda Bosna Hersek ile kader maçına çıkıyor.


Grubunda yaptığı 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 de yenilgi alarak 11 puan toplayan ve 3. sırada bulunan Türkiye, 15 puanla 2. sırada yer alan Bosna Hersek ile yarın yapacağı maçla, gruptaki durumunu ve Dünya Kupası’na gidip gitmeme iddiasını belirleyecek.


(A) Milli Takımı’nın  Bilino Polje Stadı’nda yapılacak maçı kazanması halinde Bosna Hersek ile puan farkı 1’e inecek ve Türkiye, iddiasını kalan iki maça taşıyacak.


Bosna Hersek karşısında alınacak beraberlik sonrası ise (A) Milli Takım, kalan iki maçı kazanıp, rakibinin de yapacağı iki karşılaşmadan mağlup ayrılmasını bekleyecek.


-YENİLGİ, UMUTLARI SONA ERDİRECEK-


Türkiye, Bosna Hersek’e yenilirse Dünya Kupası’na gitme umutlarını sonlandırmış olacak.


Bosna Hersek, Türkiye karşısında galip geldiği takdirde puan farkını 7’ye çıkaracak ve kalan iki maçın sonucunu beklemeden millilerin Dünya Kupası’na katılma umudunu sona erdirecek.


Bu arada yarınki karşılaşmanın ardından Türkiye, 10 Ekim’de deplasmanda Belçika, 14 Ekim’de de sahasında Ermenistan ile karşılaşacak.


Bosna Hersek ise 10 Ekim’de deplasmanda Estonya, 14 Ekim’de ise grup lideri İspanya ile sahasında karşılaşarak grup maçlarını tamamlayacak


-NİHAT’IN DURUMU-


(A) Milli Takım’da zorlu Bosna Hersek maçı öncesi Nihat Kahveci’nin sakatlığı bulunuyor.


Sağ arka adalesinde zorlanma olan ve Estonya maçında forma giymeyen Nihat, dünkü antrenmanın ilk bölümünde takımdan ayrı çalışmış ve son bölümde takımla birlikte idmana çıkmıştı.


Nihat’ın oynayıp oynamayacağının henüz netlik kazanmadığı bildirildi.


-4 OYUNCU KART SINIRINDA-


Türkiye’nin Bosna Hersek ile yapacağı karşılaşma öncesi 4 oyuncu kart sınırında bulunuyor.


Millilerde daha önce sarı kart gören oyunculardan Emre Belözoğlu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve Gökhan Gönül, yarınki mücadelede de kart gördükleri takdirde 10 Ekim tarihinde deplasmanda Belçika ile yapılacak karşılaşmada forma giyemeyecek.


-BOSNA HERSEK’İN UĞURLU YERİ BİLİNO POLJE-


Son dönemde elde ettikleri sonuçlarla büyük bir çıkış yakalayan ve grupta da Türkiye’nin önüne geçen Bosna Hersek, millileri, kendisi için uğurlu gelen Bilino Polje Stadı’nda konuk edecek.


Sahasında yaptığı 3 grup maçına da bu statta çıkan Bosna Hersek, buradaki ilk maçta Estonya’yı gole boğmuştu. Rakibini 7-0’lık farklı sonuçla geçen Bosna Hersek, daha sonra Ermenistan’ı 4-1 mağlup etti. Bilino Polje Stadı’ndaki son maçını Belçika ile yapan ve bu karşılaşmayı da 2-1 kazanan Bosna Hersek, böylece 3 maçta 9 puan toplama başarısı gösterdi. Boşnaklar, bu 3 karşılaşmada 13 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü.


-MUHTEMEL 11-


Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, zorlu Bosna Hersek maçı öncesi kadro konusunda arayışlarını sürdürüyor.


Terim, dünkü antrenmandaki taktik maçta önce ikili forveti, daha sonra tek forvetli bir anlayışı denedi.


Sakat oyuncuların olması nedeniyle kadro kurmakta zaman zaman sıkıntı yaşayan Fatih Terim’in yarınki maça Volkan, Gökhan Gönül, Önder, Servet, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Emre, Arda, Tuncay, Semih ve Sercan muhtemel 11’ini sahaya sürmesi bekleniyor.



KARŞILAŞMA FOX TV’DE


(A) Milli Futbol Takımı, 19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup’taki 8. maçında yarın deplasmanda Bosna-Hersek ile karşılaşacak.


Zenica kentindeki Bilino Polje Stadı’nda oynanacak ve TSİ 21.00’de başlayacak müsabakayı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Manuel Olegario Bartolo F. Benquerenca yönetecek. Bartolo’nun yardımcılıklarını Jose Manuel Silva Cardinal ve Joao Ferreira Dos Santos yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Carlos Miguel Taborda Xistra.


Grup ikinciliği için büyük önem taşıyan karşılaşma FOX TV’den naklen yayınlanacak.


Türk Milli Takımı, Bosna-Hersek maçı öncesi son antrenmanını bugün TSİ 20.30’da, yarın maçın oynanacağı Bilino Polje Stadı’nda yapacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, antrenman öncesi TSİ 20.00’de basın toplantısı düzenleyecek.


Türkiye’nin yer aldığı 5. Grup’ta yarın ayrıca Ermenistan-Belçika ve İspanya-Estonya maçları oynanacak.


-PUAN DURUMU-


19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Türkiye’nin de yer aldığı 5. Grup’ta, 8. maçlar öncesi puan durumu şöyle:


TAKIMLAR              O    G    B    M    A    Y    P


1-İspanya                7    7    –    –   18    2   21


2-Bosna-Hersek    7    5    –    2   20    7   15


3-Türkiye                 7    3    2    2   10    7   11


4-Belçika                7    2    1    4   10   16    7


5-Estonya               7    1    2    4    7   19    5


6-Ermenistan        7    –    1    6    3   17    1


TÜRK HALKI MİLLİLERE İNANIYOR


(A) Milli Futbol Takımı’nın 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde yarın deplasmanda Bosna-Hersek ile yapacağı kritik maç öncesi Türk halkı, ay-yıldızlı ekibe güveniyor.


Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) resmi internet sitesinde, grup ikinciliği açısından büyük önem taşıyan yarınki maça yönelik ankete katılanların büyük bölümü Türkiye’nin maçı kazanacağı yönünde oy kullandı.


”A Milli Takımımızın, 9 Eylül’de Bosna-Hersek ile deplasmanda oynayacağı 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu maçı nasıl sonuçlanır?” konulu ankete katılanların yüzde 81’i ”Türkiye kazanır” şıkkını işaretledi.


Halen süren ankete şimdiye dek katılan 6 bin 344 kişiden yüzde 12’si Bosna-Hersek’in maçı kazanacağı, yüzde 7’si ise maçın berabere tamamlanacağı yönünde oy verdi.


-”İKİNCİ OLURUZ”-


Diğer yandan, TFF’nin ”Sizce A Milli Takımımız, İspanya, Belçika, Bosna-Hersek, Ermenistan ve Estonya ile eşleştiği 2010 Dünya Kupası Eleme Grubu’nu kaçıncı sırada bitirir?” konulu bir başka anketine katılım sayısı 142 bin 888’e ulaştı.


Bu ankette oy verenlerin yüzde 57 ile en büyük bölümü, ay-yıldızlı ekibin grupta ikinci sırayı alacağı şıkkını işaretledi.


TÜRK MİLLİ FUTBOL TAKIMI, BOSNA-HERSEK İLE DAHA ÖNCE YAPTIĞI 4 MAÇTAN 2’SİNİ KAZANDI, 2’SİNİ YİTİRDİ


19. Dünya Kupası Avrupa elemeleri 5. Grup’taki 8. maçını yarın deplasmanda Bosna-Hersek ile yapacak Türk Milli Futbol Takımı, rakibiyle 5. kez karşı karşıya gelecek.


Türk Milli Takımı, Bosna-Hersek ile daha önce yaptığı 3’ü resmi, 1’i özel toplam 4 maçtan 2’sini kazandı, 2’sini yitirdi.


Bu maçlarda toplam 5 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 6 gol gördü.


Türkiye, grup ikinciliği açısından büyük önem taşıyan ve mutlak galibiyete ihtiyacı bulunduğu zorlu maç öncesi, Bosna-Hersek ile daha önce deplasmanda yaptığı 2 maçı da kaybetti.


Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna’da 16 Ağustos 2000 tarihinde yapılan özel müsabakayı 2-0 kazanan ev sahibi ekip, 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 2 Haziran 2007 tarihinde yine Saraybosna’da yapılan maçtan ise bu kez 3-2 galip ayrılmayı bildi.


Türkiye, 21 Kasım 2007 tarihinde Ali Sami Yen Stadı’nda yapılan 2008 Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu son maçını Nihat Kahveci’nin golüyle 1-0 kazanarak, final biletini aldı.


İki ülke (A) milli takımları en son 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 11 Ekim 2008 tarihinde İstanbul’da karşılaştı. BJK İnönü Stadı’ndaki maçı Türkiye, Dzeko’nun kendi kalesine ve Mevlüt Erdinç’in golleriyle 2-1 kazandı.


TÜRKİYE’NİN GOL UMUDU TUNCAY ŞANLI


(A) Milli Futbol Takımı’nın 19. Dünya Kupası Avrupa elemelerinde yarın deplasmanda Bosna-Hersek ile yapacağı önemli maçta Türkiye adına gol yollarında gözler Tuncay Şanlı’nın üzerinde olacak.


Hakan Şükür’ün futbola veda etmesinin ardından faal futbolcular içinde (A) milli forma altındaki en golcü futbolcu unvanının sahibi durumuna gelen Tuncay Şanlı, Zenica kentinde yapılacak önemli maç öncesinde, özellikle deplasmanda attığı gollerle dikkati çekiyor.


(A) milli forma altında 22 golü bulunan Tuncay Şanlı, bu gollerden 17’sini Türk Milli Takımı’nın yurt dışında oynadığı maçlarda filelere göndererek, ilginç bir grafik çizdi.


Tuncay, şimdiye dek gol attığı 16 milli maçtan sadece 2’sinde Türkiye sınırları içinde gol sevincini yaşarken, diğer 14’ünde ise bu mutluluğu yurt dışında tattı. Tuncay Şanlı, Türkiye sınırları içinde gol sevinçlerini, İsviçre ile yapılan 2006 Dünya Kupası Avrupa elemeleri baraj rövanş maçında 3 golle Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ve geçen cumartesi günü Dünya Kupası elemelerinde Estonya’ya karşı Kayseri’de yaşadı.


Türk Milli Takımı, Tuncay Şanlı’nın gol attığı 16 maçtan 13’ünü kazanırken, 2’sinde berabere kaldı, sadece 1’ini yitirdi.


Tuncay, millilerin Ukrayna ve Estonya ile yaptığı son 2 maçta toplam 3 kez rakip fileleri havalandırdı.


-FAAL FUTBOLCULAR İÇİNDE EN GOLCÜ MİLLİ İSİM-


Futbol yaşantısını İngiltere Premier Lig takımlarından Stoke City’de sürdüren 27 yaşındaki Tuncay Şanlı, (A) milli formayı giydiği 69 maçta 22 gole ulaşarak, faal futbolcular içinde ay-yıldızlı formayla en çok gol atan isim unvanının sahibi durumunda bulunuyor.


51 gollü Hakan Şükür’ün ardından, 22 golle ikinci sırada yer alan Tuncay’ı, 21 gollü Lefter Küçükandonyadis, 19 golle Metin Oktay ve Cemil Turan izliyor.


(A) Milli Futbol Takımı’nın 86 yıllık tarihinde en çok gol atan futbolcular şöyle:


  Futbolcu              Milli olma sayısı  Attığı gol


Hakan Şükür                    112             51


Tuncay Şanlı                     69             22


Lefter Küçükandonyadis 46             21


Metin Oktay                        36             19


Cemil Turan                     44             19


Nihat Kahveci                   56             17


Zeki Rıza Sporel                16             15


-TUNCAY ŞANLI’NIN GOL ATTIĞI MİLLİ MAÇLAR-


Tuncay Şanlı’nın (A) milli forma altında gol attığı maçlar şöyle:


   Tarih        Yer       Organizasyon    Rakip        Sonuç    Gol


19.06.2003   St. Etienne  Kon. Kupası    ABD           2 – 1     1


26.06.2003   Paris        Kon. Kupası    Fransa        2 – 3     1


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ