Haber 16

Brezilya arabuluculuktan çekiliyor

Financial Times’ın iç sayfalarında yer alan bir haberde, Amerikan Kongresinin İran üzerindeki yaptırımlarını ağırlaştırmaya hazırlandığı belirtiliyor.

Brezilya arabuluculuktan çekiliyor
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Haziran 2010
  • Brezilya arabuluculuktan çekiliyor için yorumlar kapalı
  • 284 KEZ OKUNDU

Kongrenin onayına sunulacak yasa tasarılarında, uluslararası bankaların ve sanayi çevrelerinin de hedef alınacağı ifade ediliyor. Buna göre, kara listeye alınan İran bankalarıyla ticari ilişkileri olan yabancı bankalara ve şirketlere ceza uygulamasına gidileceği belirtiliyor.

Gazetede ayrıca, İran’ın nükleer programı konusunda Türkiye’yle birlikte arabuluculuk yapan Brezilya’nın bu rolüne artık son verdiği de yazılıyor. Brezilya Dışişleri Bakanı’nın Financial Times’a yaptığı açıklamada, ABD’nin Türkiye ve Brezilya’nın arabuluculuğunda varılan anlaşmayı reddetmesinin ardından, Brezilya hükümetinin İran’ın nükleer programı konusundaki anlaşmazlıkla ilgili arabuluculuk faaliyetlerine devam etmeyeceğini söylediği aktarılıyor. Bakan Amorim’in, “Herkesin işe yarayacağını söylediği şeyleri yaptık, dilimiz yandı ve sonuçta bazı insanların ‘evet’ diyemeyeceğini anlamış olduk.” sözleriyle Washington’u eleştirdiği, bundan böyle kendilerine ihtiyaç duyulmadığı müddetçe proaktif bir şekilde arabuluculuk faaliyetlerine girişmeyeceklerini söylediği yazılıyor. (BBC Türkçe)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ