Haber 16

Brezilya’ya maça gitti kokainle döndü

Polis, İstanbul’da faaliyet gösteren Nijeryalı uyuşturucu şebekesine operasyon düzenledi

Brezilya’ya maça gitti kokainle döndü
  • Gündem / Son Dakika
  • 23 Ekim 2012
  • Brezilya’ya maça gitti kokainle döndü için yorumlar kapalı
  • 312 KEZ OKUNDU

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 yıl önce Nijeryalı bir uyuşturucu şebekesinin varlığını tespit etti.
Brezilya, Katar, Azerbaycan üzerinden Türkiye’ye kokain ve esrar getirdiği belirlenen şebekenin liderliğini Uzama Albanus O.’nun yaptığı belirlendi. Bunun üzerine takiplerini yoğunlaştıran ekipler, şebekenin Türkiye’ye uyuşturucu getirdiği anda ara operasyonlar düzenledi.
Düzenlenen ara operasyonlarda 1’i Macaristan 10’u Nijerya uyruklu 11 kişi yakalandı. Ara yakalamalarda şebeke üyelerinin Türkiye’ye sokmaya çalıştığı 6 kilo 621 gram kokain ve 21 kilo 365 gram esrar ele geçirildi.
TÜRK KURYE DE KULLANDILAR
Ara yakalamaların ardından polisin yaptığı çalışmalar neticesinde, şebeke lideri Uzama Albanus O.’nun bir Türk vatandaşı M.E.C.’yi kurye olarak kullandığı belirlendi. Takip edilen M.E.C. geçtiğimiz hafta Sabiha Gökçen Havalimanı’nda 962 gram uyuşturucu ile gözaltına alındı.
Brezilya, Katar, Azerbaycan, Türkiye hattını kullanan M.E.C.’nin valizindeki uyuşturucuların bulunma anları polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde valize zulalanmış uyuşturucuların bulunma anları yer alıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ