Haber 16

Bu hafta sağnak yağmur var!

Aman dikkat! Siz siz lun bu hafta yanınızdan şemsiyenizi eksik etmeyin!.. Çünkü sağanak yağmur geliyor! İşte hava raporu;

Bu hafta sağnak yağmur var!
  • İslam / Son Dakika
  • 10 Mayıs 2010
  • Bu hafta sağnak yağmur var! için yorumlar kapalı
  • 339 KEZ OKUNDU

Yurdun büyük bir bölümünde yerel olmak üzere kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görülmesi  bekleniyor . Yağışların öğle saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Erzurum ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.


Hava sıcaklığı iç bölgelerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.


Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.


UYARILAR!..


 * Yağışların Bolu, Karabük, Kastamonu, Erzurum ve Ağrı  çevrelerinde  kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.


* Kül bulutunun 20.000 ila 35.000 feet arasında Marmara’nın güneybatısını hafif olarak etkilemesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.


 * Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde düşme, görüş  mesafesinde  azalma, çamur şeklinde yağış, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.



Deneme


İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU


– Ege parçalı bulutlu. Kütahya-Uşak dolaylarında beklenen gökgürültülü sağanak yağış pazartesi günü de aralıklarla görülebilir.

– Akdeniz’in batısında yağışlar bekleniyor, doğusunda hava bulutlu. Ancak sıcaklık 30 dereceye dayanıyor. Pazartesi Adana çevrelerinde bölgesel yağış görülebilir.

– İç Anadolu’da da gökgürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağış pazartesi etki alanını daraltıyor. Salı günü Kayseri- Sivas dolaylarında devam edecek.

– Karadeniz’de de yağışlar var. Batısında sıcaklık 25 derece. Yağışların pazartesi doğusunda aşırı şekilde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu önümüzdeki 3 gün aralıklarla yağış alacak. Sıcaklık bölgenin kuzeyinde 15, güneyinde ise 25 derecelerde.

– Güneydoğu’da Diyarbakır-Siirt çevrelerinde beklenen yağış pazartesi Siirt ve Mardin’de görülebilir. Sıcaklık 30 derece ve üzerine çıkacak. (CNN Türk)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ