Haber 16

Bu sefer ki hedefler twitterdı

RedHack Twitter ve Google servislerine saldırı düzenlediğini açıkladı.

Bu sefer ki hedefler twitterdı
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Temmuz 2012
  • Bu sefer ki hedefler twitterdı için yorumlar kapalı
  • 289 KEZ OKUNDU

Twitter’ın akşam saatlerinde çökmesi sonucu yapılan resmi açıklamada sorunun üzerinde çalışıldığı belirtilmişti. 2 saatlik erişim sıkıntısının ardından eski haline dönen Twitter’a RedHack’in saldırdığı iddia edildi. Dünyanın en büyük hacker gruplarından biri olarak kabul edilen Anonymous ile birlikte Twitter’a saldıran RedHack, bu şekilde erişime bir süre engel oldu.

REDHACK NEDEN TWITTER’A SALDIRDI
Yaptığı saldırıları Twitter’dan duyuran ve bir nevi Twitter’ı anons merkezi olarak kullanan RedHack, neden Twitter’ı hack’lediğini iddia ediyor? Aylar önce 40 bine yakın takipçisi olan ve RedHack’e ait bir hesabı kapatan Twitter’ın yine aynı şekilde Twitter trendlerine giren RedHack konu başlıklarını engellemesi saldırıya gerekçe gösteriliyor. RedHack, Twitter’ın çökmesi öncesi #RedHackVsTwitter etiketi açmıştı. Site çöktükten sonra ise Twitter hesabından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “RedHackVsTwitter etiketi açıldıktan sonra Twitter havlu mu attı dersiniz”
Google’ın anlık mesajlaşma servisi Google Talk’a sabah saatlerinde erişim sağlanamamış ve Twitter’ın akşam saatlerinde çökmesiyle arada ilişki olup olmadığı merak edilmişti. Google Talk saldırısını da üstlenen RedHack’in kendisine ait Google hesabının kapatılmasının buna etkin olduğu sanılıyor.
BU KEZ BANKALAR VE BÜYÜK MARKALAR HEDEF
Akşam saatlerinde büyük markaların Facebook hesabının bir bir hack’lendiği ortaya çıktı. Markaların Facebook hesaplarına TSİ 02:00 sularında ulaşılamıyordu. Saldırıyı RedHack’in doğrudan yapıp yapmadığı ise belli değil; zira RedHack bu saldırıları üstlenmiş değil.
RedHack, sosyal medyada markaların hack’lenmesini şu sözlerle dile getirdi: “Sen kalk Facebook’ta “tek hesapla” onlarca resmi sayfa yönet. Sonra da biri gelip o hesabı çalsın. Bunlar güvenlikten zerre anlamıyorlar.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ