Haber 16

Bu sözler Yunanlıları çok kızdıracak!

Yunanistan’la Makedonya arasındaki en büyük sorun “Makedonya” ismi. Yunanistan, bu ülkenin “kendi tarihi ve kültürel mirası” olduğu…

Bu sözler Yunanlıları çok kızdıracak!
  • Politika / Son Dakika
  • 25 Mart 2011
  • Bu sözler Yunanlıları çok kızdıracak! için yorumlar kapalı
  • 340 KEZ OKUNDU


Yunanistan’la Makedonya arasındaki en büyük sorun “Makedonya” ismi. Yunanistan, bu ülkenin “kendi tarihi ve kültürel mirası” olduğu gerekçesi ve Yunanistan içinde bir coğrafi bölge olması dolayısıyla Makedonya Cumhuriyeti ismine karşı çıkıyor. Türkiye ise Makedonya’yı resmen bu isimle tanıyor. Bağış, Üsküp ziyaretinde yaptığı açıklamalarda, bu konuya vurgu yaparak Yunanlıları eleştirdi:


“Adımı siz istediniz diye değiştirir miyim? Ya da siz adınızı sadece ben istedim diye değiştirir misiniz? Bu topraklar, Makedonya adıyla anılır.”


Hürriyet  Gazetesi’nin haberine göre Bağış, Makedonya’nın AB ve NATO’ya girmesi için Türkiye’nin elinden geleni yapacağı sözünü de verdi.


Yunanistan, Makedonya konusundaki isim sorunu nedeniyle bu ülkenin uluslar arası kuruluşlara üyeliğini veto ediyor.


Bağış, bu konuda da Makedonyalılara, “Üzülmeyin biz de aynı sorunu yaşıyoruz” mesajı verdi, Kıbrıs’ı örnek gösterdi.


Bağış, “Kıbrıs sorununun çözümü, Kıbrıslı Rumların AB üyeliği için ön şart olmadı ama Türkiye’nin üyeliği için ön şart olarak getiriliyor. İş bahane bulmaya gelince, uluslararası camia, tıpkı Libya’da da yaptığı gibi, çok başarılı” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ