Haber 16

‘Bunlar beni astırmak istiyor’

Başbakan Erdoğan, muhalefete isyan etti. Erdoğan, muhalefetle kopuk olan ilişkisinin sebebini şu sözlerle açıkladı:

‘Bunlar beni astırmak istiyor’
  • Politika / Son Dakika
  • 02 Eylül 2010
  • ‘Bunlar beni astırmak istiyor’ için yorumlar kapalı
  • 294 KEZ OKUNDU

Muhalefetin kendisi için ‘Yüce Divan’a göndereceğiz’ sözünü hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sizi idama göndermeye, Yüce Divan’a göndermeye çalışan insanlarla neyi konuşacaksınız” diye dert yandı…

Başbakan Erdoğan dün akşam Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde Kanaltürk televizyonunun “Merkez Siyaset” programında gazetecilerin gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

BENİ İDAMA GÖNDERMEYE ÇALIŞIYORLAR

Konuşmasının ağırlıklı bölümünü muhalefeta ayıran Başbakan Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
Bu ilişkilerde 12 Eylül’de bir kırılma noktası olur mu? Benim kimseye karşı birönyargım yok. Bu soruları soruyorsunuz da, beni idam sephasına göndemeye çalışan insanlara ne soruyorsunuz? Sizi idama göndermeye, Yüce Divan’a göndermeye çalışan insanlarla neyi konuşacaksınız. Varsa bir iddian git yargıya. Yargı şu anda da açık. Açtıkları dava yok. Ne bekliyorsunuz, hemen açın davaları. Milletvekilliğimiz bittiği zaman zaten o dosyalar açılacaktır. Ama burada dert sadece vatandaşın kafasını karıştırmaktır.

KEFEN POLEMİĞİ NASIL BAŞLAMIŞTI?

Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP liderlerinin sık sık, “Seni Yüce Divan’a göndereceğiz, bunların hesabını vereceksin” sözleri üzerine, “Ben kefenim cebimde bu yola çıktım. Başbakanları astıran CHP beni de astırmak istiyor” diyerek parti liderlerini millete şikayet etmişti.

Bu şikayetine MHP lideri tepkisiz kalırken, CHP lideri Kılıçdaroğlu “Sana kefen giydirtmem. Varsa sana kefen giydirmek isteyen, gel Kemal kardeşine ben seni savunurum” sözleriyle cevap vermişti.

Bu sözlere kızan Erdoğan’ın tepkisi yine aynı sertlikteydi: “Eğer o gün gelecekse, sana gerek yok Kemal efendi. Bana o kefeni giydirecek kardeşlerim var..”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ