Haber 16

Canlı yayında Van için 62 miyon TL toplandı

Depremle sarsılan Van için devletin yanısıra yardım kuruluşları da seferber oldu. Kimse Yok Mu Derneği’nin ünlülerin de destek verdiği canlı yayınının da destek yağdı..

Canlı yayında Van için 62 miyon TL toplandı
  • Gündem / Son Dakika
  • 26 Ekim 2011
  • Canlı yayında Van için 62 miyon TL toplandı için yorumlar kapalı
  • 211 KEZ OKUNDU

Kimse Yok Mu Derneği, deprem felaketinin meydana geldiği Van için yardım kampanyası başlattı. ‘Kardeşlik Zamanı’ ismiyle yayınlanan programa katılmak için bir çok ünlü isim Samanyolu Televizyonu’na koştu. Ünlü isimler, yardım için vatandaşlara çağrıda bulundu. Kampanya çerçevesinde 4 saat içerisinde 62,2 milyon lira toplandı.


 Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye yardım gitmeye devam ediyor. Samanyolu Yayın Grubu ile Kimse Yok Mu Derneği de depremzedeler için ‘Kardeşlik Zamanı’ sloganıyla kampanya başlattı. Sanat, spor, siyaset ve medya dünyasından ünlü isimler, canlı yayınlanan ‘Kardeşlik Zamanı’ programında depremzedeler için yardım topladı.


ÖZKÖK: TÜRKİYE’Yİ DİĞER ÜLKELERDEN AYIRAN EN ÖNEMLİ ŞEY DAYANIŞMA DUYGUSU
Samanyolu Televizyonu’nda canlı olarak yayınlanan yardım programına katılan isimlerden gazeteci Ertuğrul Özkök, kampanyanın önemine dikkat çekti. Son yıllarda Türkiye’de gördüğü en olağanüstü gelişmenin dayanışma duygusu olduğunu söyleyen Özkök, “Türkiye’yi belki de başka ülkelerden ayıran gelişme bizim dayanışma duygumuz. Daha önce Somali için yapılan kampanya da olağanüstü başarılıydı” diye konuştu.


‘DEPREM İNSANIN BAŞINA GELEBİLECEK EN BÜYÜK FELAKET’
Hayatında ilk defa olaydan hemen sonra deprem bölgesine gittiğini belirten Ertuğrul Özkök, gördüklerini anlatmakta güçlük çekti. Özkök, insanın başına gelebilecek en büyük felaketin deprem olduğunu ifade etti. Depreme alışmak diye bir şeyin olmadığını aktaran Özkök, “Allah kimsenin başına vermesin. Deprem geldiği zaman büyük felaket oluyor. Hala enkaz altında kurtarılmayı bekleyenler var. Enkaz altındakilerle empati kurmak mümkün değil” şeklinde konuştu.


‘BU KAMPANYALAR MİLLET OLDUĞUMUZU GÖSTEREN EN ÖNEMLİ ŞEYLERDİR’
Herkesi depremzedeler için yardıma çağıran Ertuğrul Özkök, “Bu kampanyalar bir toplumun millet olduğunu gösteren en önemli şeylerdir. Bugün de Türkiye bu dayanışma duygusunu ortaya koyacak ve ortaya bir mesaj çıkacak. Bugün bu acıyı paylaşırken aynı zamanda bizi birleştiren unsurları vurgulamalıyız. Bu kampanyada da millet olduğumuzu göstermek için önemli bir sınav daha vereceğiz” ifadelerini kullandı.


SANAT, SPOR, SİYASET VE MEDYA DÜNYASI KAMPANYA İÇİN SEFERBER OLDU
Sanat, spor, siyaset ve medya dünyasından bir çok ünlü isim televizyondan canlı yayınlanan ‘Kardeşlik Zamanı’ programına katılmak için Samanyolu Televizyonu’na akın etti. Van’da yaşanan deprem felaketi karşısında duyarsız kalınamayacağını vurgulayan ünlüler, herkesi kampanyaya katılmaya davet etti. AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de kampanyaya katılan isimlerden biri oldu. Kampanyaya destek veren ünlü isimlere Kimse Yok Mu Derneği tarafından program çıkışında plaket verildi.


4 SAATTE 62,2 MİLYON TOPLANDI
Canlı yayınlanan ve saat 22.30’da başlayan ‘Kardeşlik Zamanı’ programına yardımseverlerin ilgisi de büyük oldu. Kampanyada 4 saat içerisinde yaklaşık 63 milyon lira yardım toplandı. Saat 02.30 itibariyle canlı yayınlanan yardım programı devam ediyor. Ayrıca bütün GSM operatörlerinden ‘VAN’ yazıp 5777 mesaj göndererek 5 TL yardımda bulunulabiliyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ