Haber 16

Çetin Doğan Teslim oldu

‘Balyoz darbe planı’ davasının bir numaralı sanığı olan ve daha önce iki kere tutuklanıp tahliye olan son olarak da tutuklama kararı çıkarılan emekli general Çetin Doğan, Beşiktaş Adliyesi’nde ilginç bir protestonun haberini verdi.

Çetin Doğan Teslim oldu
  • Gündem / Son Dakika
  • 14 Şubat 2011
  • Çetin Doğan Teslim oldu için yorumlar kapalı
  • 287 KEZ OKUNDU

”Balyoz Planı” davası kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesine gelerek teslim oldu.

Adliye girişinde gazetecilere açıklama yapan Doğan, “43 klasörde belge falan yoktur. Kendilerini hakim-savcı yerine koyuyorlar. Belgeler çürük” dedi.

Bu belgelerin daha sonrasında düzenlendiğini iddia eden Çetin Doğan, Oda TV’nin yazarlarının evlerinde arama yapıldığını kendisinin de bu sitede yazılarının yayınlandığını söyledi.

Doğan avukatlarının tutuklama kararına topluca itiraz edeceklerini, itirazın reddilmesi halinde ise Balyoz davasındaki sanıkların avukatlarının bundan sonra davaları savunmayacaklarını ve cübbelerini çıkaracakları ve Mart ayındaki davaya gelseler bile kesinlikle savunma yapmayacaklarını açıkladı.

“40 DERECEDE YANSAM DA ARTIK HASTANEYE YOK”

Doğan, “38-40 ateşim olsa en ağır hasta olsam bile artık hastane yok. Davaya ölünceye kadar devam edeceğim. GATA’da yatanları yakından biliyorum. Gerçekten hastalar. Ergun Saygın paşa Ankara’da kalp krizi geçirdi. Bundan sonra dimdik ayaktalar” şeklinde konuştu.

Doğan, adliye önünde “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları atarak kendisine destek veren bazı kişilerle de kısa süre sohbet etti.

Dava kapsamında hakkında yakalama emri çıkarılan Nuri Ali Karababa da adliyeye gelerek teslim oldu.

Bu arada hafta sonu haklarında nöbetçi İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce ”yol tutuklaması” işlemi yapılan 11 muvazzaf asker, davaya bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklama işlemlerinin yapılması amacıyla Hasdal Askeri Cezaevinden Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ