Haber 16

Çetin Doğan’ın çıkış yolları kapandı!

Balyoz darbe planı soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan teslim olmazsa polis harekete geçecek.

Çetin Doğan’ın çıkış yolları kapandı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 21 Nisan 2010
  • Çetin Doğan’ın çıkış yolları kapandı! için yorumlar kapalı
  • 314 KEZ OKUNDU

Silivri’den tahliye olur olmaz ‘fıtık’ tan GATA’ya yatan Balyoz tutuklusu emekli Orgeneral Çetin Doğan, sapasağlam çıkınca taburcu edildi. Ancak, avukatlarının  girişimleri  sonucu, tutuklama kararının kaldırılmayacağını anlayınca bu kez  ‘kalp’ şikayetiyle tekrar yattı. Çetin Doğan kısa sürede teslim olmazsa polis peşine düşecek..


Hakim Oktay Kuban tarafından tahliye edildikten hemen sonra GATA’ya yatan Doğan hakkında, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi 4 Nisan’da yeniden tutuklama kararı vererek yakalama emri çıkarmıştı. Çetin Doğan’ın teslim olmaması durumunda polis tarafından alınıp Beşiktaş Adliyesi’ne götürülmesi bekleniyor.


GATA’ya yattıkları için teslim olmayan üç şüpheliden biri olan Doğan’ın avukatı Celal Ülgen ise dün müvekkilinin sağlık sebebiyle tahliyesini istedi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek tahliye dilekçesini ve 8 sayfalık sağlık raporunu İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunan Ülgen, mahkemeye ayrıntılı bir sağlık raporu verdiklerini belirtti.


Ülgen, “Raporda çeşitli günlerdeki konsültasyonu ve şu anki durumu var. Raporda Çetin Doğan Paşa’nın kesinlikle ameliyat (bel fıtığı) olmasını gerektiren bir durum söz konusu.” dedi. Avukat Ülgen, müvekkili Doğan’ın felç kalma riski nedeniyle bel fıtığı ameliyatı olmadığını da kaydetti.


Daha önce sağlık gerekçesiyle tahliye talebinde bulunmayacaklarını söyleyen Ülgen, karar değişikliğini “Yeniden tutuklama kararı verildiği için bu kez sağlık nedenleriyle tahliye istiyoruz.” sözleriyle açıkladı.


YATACAK HASTANE ARIYOR


Daha önce ‘bel fıtığı’ ve ayağında uyuşma şikayetiyle tedavi gördüğü açıklanan Doğan’a GATA’dan ‘sağlıklı’ raporu verilmiş, bu rapor da kamuoyuna yansımıştı.


Nöroloji kliniğinin isteği üzerine çekilen MR ve EMG grafisinin ardından hazırlanan 8 Nisan tarihli raporda çarpıcı bilgilere yer verilmişti. Doğan’ın kan değerlerinde herkeste görülebilecek düzeyde kolesterol, trigliserid ve hayati tehlike arz etmeyen minimal üre yüksekliği dışında bulgu elde edilememişti. 2 Nisan tarih ve 2920 nolu bel ve boyun MR sonuçlarına göre her şeyin normal olduğu belirtilmişti.


Bu veriler, “sağlıklı 100 insanın 70- 80’inde görülebilecek bir durum” olarak değerlendirilmişti. Bu gelişmeler üzerine taburcu edilen Doğan’ın, hakkındaki tutuklama kararı gereğince cezaevine girmek yerine doktor arayışına girdiği iddia edildi. “Bana sahip çıkamadınız” diyerek GATA doktorlarına sitem ettiği öğrenilen Çetin Paşa’nın, avukatların girişimi başarısız olacağını anlayınca tekrar GATA’ya yöneldiği belirlendi. Ancak Çetin Paşa bu kez ‘kalp’ şikayetiyle GATA’ya gitti ve dün Nükleer Tıp’ta bazı tetkikler yaptırmak istedi. Israrları üzerine de yeniden hastaneye yatırılmasına karar verdi.


‘Erkek gibi giderim’ demişti


Çetin Doğan’ın GATA’daki doktorlara kendisini taburcu ettikleri için çok kızdığı,“Bana sahip çıkamadınız” diyerek sitem ettiği öğrenildi. Taburcu kararını duyunca “Erkek gibi giderim” diyen Çetin Paşa, hapse girme ihtimali ortaya çıkınca yeniden GATA’ya döndü.


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ